Как да поставите плочки върху плочки професионални съвети

Полагане на плочки

В сърцето на всеки бизнес винаги се спестява. Особено, когато става дума за построяването на къща или за ремонта. Никой няма да отрече, че за ремонта дори малка стая е достатъчно голяма финансова инвестиция. Следователно, този, който решава да започне ремонт на къщата, мисли веднага за това и къде би било възможно да се спестят материали и съответно пари. Ползата от модерните технологии може да направи това. Ние в тази статия ще се интересуват само от един въпрос, мога ли да сложа плочки на плочки?

При много от тях вероятно имаше друг въпрос, а тук и икономика. Но какво да кажем, защото да поставите керамични плочки на пода, трябва да направите много подготвителна работа.

  • Демонтиране на старото покритие.
  • Базово изравняване.
  • Неговото втвърдяване.
  • Добавете тук голямо количество строителни отпадъци, които ще трябва да бъдат изнесени. Прах, мръсотия, ремонт на основата и т.н.

Всичко това е свързано с така наречените мокри строителни работи, при които циментовите разтвори се нанасят върху пода под формата на замазка. И това не е само финансовите и трудовите разходи. Колко време отнема подготовката на подовете за полагане на керамични плочки.

Напоследък, този метод за довършителни работи на етажите, е предназначен да постави плочките върху плочките, никой дори не е мечтал. Това беше просто невъзможно. Днес всичко се промени, се появиха нови материали и нови технологии. Така че този проблем сега е решен. И най-важното е, че решението се е оказало чисто техническо. Необходимо е просто да се създаде основа за керамични плочки, които да отговарят на изискванията за нейното инсталиране.

Какви трудности възникнаха по-рано

Ако погледнете корена, то се основаваше на законодателните актове, предписани, че старите керамични плочки трябва да бъдат демонтирани. И за това имаха добри причини:

  • Под керамичните плочки трябва да се изгради монолитна база, а не на пода на малки квадратчета и правоъгълници. Въпреки че самата керамична плочка - материалът е достатъчно силен.
  • Повърхността, върху която ще бъдат монтирани плочките, трябва да е груба и с добри свързващи качества. В края на краищата, облицовъчният материал е залепен върху лепилото, а за последната, адхезията играе основна роля. За съжаление предната страна на керамиката няма такива свойства.
Големи квадратчета

Големи плочки

С първата причина, която можете и управлявате, този проблем не е много сериозен. Дори в тези съветски години пода се опита да покрие без шевове, създавайки керамичен монолит. Втората причина е по-сериозна. В края на краищата, керамични плочки - това е гъст материал, без пори, пукнатини и други недостатъци. Ако се натъкнеха на тях, те се смятаха за брак и не бяха използвани в довършителните работи. Особено внимание се отделя на устойчивостта на влага на керамичните изделия, тъй като е предназначена предимно за мокри помещения. Така че тази цифра е най-високата от всички довършителни материали.

Между другото, той е равен на 0,5 - това е незначителна стойност. Но задната част на плочката има индекс на абсорбция на водата от 3. Това е шест пъти по-високо. Защо такова несъответствие? Работата е, че задната част на материала е повърхността, която е влязла в контакт с адхезивния състав. И лепилото задължително трябва да проникне в порите на плочките, за да го прикрепи към пода. Това е, което е лесно за новите технологии, които се използват, за да могат да се поставят плочките върху плочки.

Технология на процесите

Така че, старите плочки трябва да станат груби. За да постигнете това, можете да използвате три опции.

Нов слой плочки

Складиране след отстраняване на стария слой

  1. Можете да шлайфате керамичната повърхност на старата облицовка.
  2. Може да се нанася върху керамичните подови дъги с длето и чук. Ако добавите тук първата опция, ефектът ще бъде няколко пъти по-висок.
  3. Можете да използвате технологията, за да създадете ново покритие с висока степен на сцепление. За целта се използват циментови разтвори с добавяне на пелети от кварцова игла. Такива решения сега се произвеждат от много производители и се наричат ​​"Betonokontakt". Всъщност, това са така наречените грундове, които се нанасят върху повърхността, която трябва да бъде разцепена с тънък слой. Те притежават висока здравина, надеждност и закрепване.


Опитни майстори се опитват да прилагат три технологии наведнъж. Гаранцията е 100%.

Вярно е, че всички тези технологии могат да се извършват при определени условия. Съществуват редица противопоказания, които забраняват пускането на плочки върху плочки. Нека да ги погледнем:

Допълнителни инструменти

Инструменти за работа

  • Първо трябва да разгледате старата керамична основа. Тя трябва да бъде трайна. Затова вземете някакъв инструмент с дървена дръжка и натискате всяка плочка. Само един звук може да се използва, за да се определи дали плочките са залепени добре или не. Ако отдолу сте чували празнота или някои от тях вече са били освободени, тогава облицовката ще трябва да се извърши според всички закони, с демонтиране и изграждане на нова основа.
  • Има допустими люлки на самолета, които ви позволяват да лепирате плочките на пода. Той е 4 мм на 2 метра дължина на равнината във всички посоки. Самият грунд "Betonokontakt" също има определена дебелина, така че да може да се използва за частично подравняване на пода. Но дори ако хаванът не помогне, тогава идеята ще трябва да бъде изоставена.
  • Целият керамичен под е паяжина от пукнатини, в които са натрупани много години мръсотия. Изчистете такъв добър под, който не можете, така че качеството на връзката да е ниско.
  • В тялото на пода се поставят комуникационните мрежи. Особено се отнася до канализацията. Ако слуховите люкове не се отстраняват на повърхността, те ще трябва да бъдат инсталирани и следователно да разглобят цялата стара облицовка и дори замазката.
  • Плочки с плочки на плочки - това е увеличение на самия секс. И тъй като този вид облицовка се използва основно в бани и тоалетни, е необходимо да се сравнява повърхността на пода в тези стаи с подовата повърхност в съседните помещения. Това се прави, така че течове не създават проблеми, които се излъчват от една стая в друга. Това означава, че в банята и тоалетна етаж винаги трябва да бъде по-ниска от другите стаи.

Ако всички горепосочени противопоказания не се намерят, можете безопасно да продължите с процеса на полагане на плочките върху плочката.

Моля, обърнете внимание! Оптималните температурни индикатори са + 5С подовата температура и + 10С температурата на въздуха в помещението.

Процесът на полагане на плочки над плочки

Докинг процесът

Подравняване и докинг

Подготвителният процес започва, както обикновено. Това означава, че се препоръчва да се поставят плочки, така да се каже, "в сухо". Поставете го на пода и вижте коя серия ще бъде изрязана, колко материал ще отиде в тази стая. Но смятайте, че това е моментът - най-горният слой от ръбовете на керамичните плочки задължително трябва да лежи върху твърди плочки. В интерес на истината, стилът с изместване трябва да се окаже. По този начин решавате проблема с равномерното разпределение на товарите върху цялата подова повърхност.

Разбира се, може да има съвпадения, защото размерът и формата на плочките на долния и горния слой със сигурност ще се различават. Така че, опитайте се да направите съвпаденията колкото е възможно по-малки. Останалата част от процеса се извършва съгласно следната схема:

Ниво на пода

Проверка на хоризонталата

  • Първо се извършва изследване на керамичния под. Скъсете всички елементи, не подценявайте стойността на този етап. Ако някои плочки ви изглеждат ненадеждни, отстранете ги, не ги съжалявайте. След това отворената зона трябва да се излива с бетонов разтвор. Обърнете внимание - разтворът трябва да се изсуши след изливане. Това може да отнеме няколко дни, но все пак не бързайте.
  • Ако на някои места сте открили раздробени шевове между елементите, те трябва да бъдат изрязани и напълнени с хоросан.
  • След това на целия етаж правим разрези и преминаваме на български. На инструмента поставете шлифовъчно колело със среден размер на зърното.
  • След това е необходимо да измиете добре старинната керамика. Първо, измийте с обикновена топла вода, измийте праха. След това със сапунен разтвор с добавка на прах. Боите от петна, мазнините, старите замърсявания трябва да бъдат изтрити с разтворители. След това още един или два пъти изплакнете подовете с чиста вода.
  • Сега можете да продължите с процеса на прилагане на бетонни контакти. Този материал обикновено се продава в готов вид в специални пластмасови кофи от 15 литра. Нанесете грунд с четка или ролка. Важно е тук - равномерно разпределение на материала върху пода. Обикновено 300 грама грунд са достатъчни за един квадратен метър от основата.

Моля, обърнете внимание! Препоръчва се да се покрият всички конструкции (стени, тръби, колони и др.), Свързани с пода с полиетиленово фолио до малка височина. Грундът е добре прикрепен към всякакви материали и е много трудно да се отстрани.

  • След прилагане на Betonocontact, изчакайте 3-4 часа да изсъхне. Между другото, ако керамичната плочка се полага върху лепилото, след това преди да го инсталирате, не е необходимо да се намокря.
  • Сега отидете директно за полагане на нова облицовка. Нанасяме лепило върху повърхността на пода, след което засаждаме плочките. Обърнете внимание, че лепилото е еластичен материал, но бързо губи своето качество в контакт с въздуха. Ето защо, съвет - да ги третира площ от не повече от един квадратен метър.
Подът е готов

Страхотен резултат

Всички други позиции на технологията ще бъдат пряко свързани с технологията на полагане на керамика върху повърхността на бетона. Няма да говорим тук, защото на нашия уеб сайт ще намерите пълна информация за този процес.

Така че плочките могат да бъдат положени и залепени, е необходимо да се даде ден, в който "сграбчи" земята. След това можете да продължите да фугирате шевовете. Но е възможно да се ходи и натовари интензивно керамичния под след три дни и това е минималният индикатор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични плочки за баня в селски стилКерамични плочки за баня в селски стил
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Как да направите качествено обновяване на банятаКак да направите качествено обновяване на банята
Как да започнем ремонт на къща?Как да започнем ремонт на къща?
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Отърви се от боклука след ремонт, без да нарушава законаОтърви се от боклука след ремонт, без да нарушава закона
Възможно ли е да се ремонтира без прах и мръсотия?Възможно ли е да се ремонтира без прах и мръсотия?
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Ремонт в банятаРемонт в банята
» » Как да поставите плочки върху плочки професионални съвети
© 2021 BggeHat.com