Изравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работа

Изравняване на пода за ламинат

Фактът, че ламиниран паркет е един от най-популярните настилки е известен на всички. В този случай, в сравнение с други материали, това не е евтино. Следователно ще бъде обидно, ако по време на операцията внезапно започва да се скита, или панелите ще се разделят. Това ще разваля не само вида на пода, но и настроението ви. Ето защо е необходимо внимателно да подравнявате пода под ламината.

Изисквания за подовата повърхност

За да поставите ламинат, имате нужда от плоска повърхност - без най-малкото отклонение от хоризонталата и без промени. Много строители, които извършват част от работата със собствените си ръце, невинаги могат да определят дали има разлика или равнината на пода е плоска. Има няколко прости начина да направите това.

Най-достъпният е да се използва метален влак с дължина на метър. Задайте го на ръба и вижте дали има празнина. Обикновено клирънсът е винаги, но е важно какъв размер е той. Ако надвишава 2 милиметра, тогава такъв етаж трябва да бъде изравнен. И тъй като това е въпрос на дървена обшивка, в допълнение ще бъде необходимо да се убедите в трайността на дървената основа.

Какво правят, за да подготвят дървения под за полагане на ламинат?

  • Проверявайте повърхността за дефекти в дъските. Ако се намерят, препоръчваме да ги замените с нови. Това, разбира се, ще увеличи разходите за работа. Но е по-добре да инвестирате малко пари в началния етап, отколкото да го направите след неуспеха на подовият материал.
  • Провеждайте събирането на подовете - премахнете празнините и пролуките между дъските.
  • Почистете гениталната основа. За това е най-добре да използвате специална шлифовъчна машина. Можете да направите всичко ръчно и да използвате шкурка, но този процес може да продължи няколко седмици.

Моля, обърнете внимание! Ако не съществуват претенции към дървения под и освен това вече има линолеум върху него, тогава всички изброени произведения могат да бъдат пропуснати.

Изравняване на дървения под

Всичко, което сте направили преди, е само подготовка. А изравняването на дървения под под ламинат започва едва след тези работи.

Идеалният материал за това е шперплат. Днес някои майстори използват GWL, което също не е лошо, но шперплатът е по-добър, въпреки че е по-скъп. Но в края на краищата, ремонтите не са за една година, но поне за 10-15 години, така че си струва да се издълбаме малко.

Процесът на изравняване с шперплат не е толкова прост и има няколко нюанса, от които ще зависи качеството на резултата:

Първо, за да създадете по-здрава основа за ламинат, можете да поставите шперплат на два слоя. Тази технология не винаги е приложима, но ако имате съмнения относно дървената база, тогава тази опция ще бъде правилна.

  • На второ място, трябва да се определи шперплат с два крепежни елементи. Първата е лепило, което се прилага по периметъра на листа и по два диагонала. Втората е самозатягащи винтове или малки нокти. Пробиват листа по периметъра. Вторият крепежен елемент не винаги се използва, защото лепилото е достатъчно надежден материал. Но като допълнителен закрепващ елемент може да се приложи.
  • На трето място, листата от шперплат се разпадат - според типа зидария. Това е необходимо условие, което прави възможно разпределението на товара равномерно по цялата площ на основата.
  • Четвърто, външната страна на материала се обработва с ленено масло и по-добре в няколко слоя.

Имайте предвид, че всеки лист задължително е изложен в равнината. Не трябва да има разлики, надхвърлящи две милиметра. Факт е, че ламинатът е поставен върху подложка, която ще скрие неравностите на пода. Два милиметра е максималната възможна разлика, която субстратът може да прикрие.

Подравняване на бетонния под

Как да изравним бетонен под под ламинат

Поставете под пода под ламинат

И как да се подготви бетон етаж за полагане на ламинат? Има няколко начина, но най-простият е да се направи циментово-пясъчна замазка.

Най-напред премахнете всичко, което веднъж лежеше върху бетонната плоча. И трябва да стигнете до бетонната основа. След това го проучете за дефекти. Те могат да бъдат пукнатини, чипове и гърчове. Те са затворени със сухи или мокри разтвори. След това задължително почистете повърхността.

За да направите подовото покритие на пода, установете маяци. Това могат да бъдат метални стелажи, които сега се продават във всеки строителен цех. Те ги слагат на пода в една хоризонтална равнина, за която използват правилото и нивото на сградата. Обърнете внимание, че разстоянието между маяците не трябва да бъде по-голямо от дължината на правилото, с което ще нагласите решението. И дебелината на най-тънкото място на замазката не трябва да бъде по-малко от 7 милиметра.

Сега можете да подготвите хоросан за замазка. Има начин на стария дядо, където циментът и пясъкът се смесват в определени пропорции. Но този метод постепенно отива в забвение, защото е заменен от готови сухи смеси. Добавят се модифицирани пълнители, които увеличават здравината на свързване на разтвора, силата му, звуковите и топлоизолационните характеристики. Между другото, такива смеси дори дори дървени подове.

Сега, по отношение на самонивелиране на бетонни подове. За да направите това не е проблем, но е по-добре процесът да не бъде самостоятелен. Ще ви е необходим помощник. В края на краищата, технологията е проектирана да запълва пода непрекъснато. Така че, един човек непрекъснато трябва да подготвя решението, а второто трябва да се излее и да се изравнява с правилото. Само в един чифт тази работа може да бъде свършена.

След като замазката е наводнена, е необходимо да се даде време за изсъхване. След това нанесете слой грунд и след изсъхването му се извършва допълнително подравняване. За тази цел обикновено се използват самоизравняващи се смеси, но само ако качеството на замазката не ви задоволява.

Хидроизолация на пода

Подова хидроизолация за полагане на ламинат

Полагане на ламинат

Имате ли нужда от хидроизолация на пода при полагане на ламинат? Това е необходимо и необходимо. Като хидроизолационен агент може да се използва субстрат, изработен от синтетичен материал. Това е до известна степен подобно на полиетиленово фолио със специални въздушни клетки.

Материалът е изложен на сексуална основа с напечатани ивици. И лентите трябва да бъдат закрепени заедно със скоч лента. В същото време тя не може да бъде прикрепена към пода. Когато всичко е готово, можете да извършите монтажа на подовия материал.

По този начин ламинатът се поставя върху бетонния под. Тук няма нищо сложно. Основното нещо е да се запази сцената на технологичната верига.

Заключение по темата

Сега знаете как да подравнявате подовете под ламинат. От този етап цялата технология на полагане, или по-скоро, неговият краен резултат зависи до голяма степен. И ако искате да получите красив и равен етаж, който ще продължи няколко десетилетия, направете всичко от правилата.

За да видите ясно подравняването на пода, тази страница на сайта публикува видеоклип. Тя ще ви помогне, когато правите описаната работа

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изработваме ламинирани подови настилки със собствени ръцеИзработваме ламинирани подови настилки със собствени ръце
Подготвяме подовата настилка за ламинат трябва да е плоскаПодготвяме подовата настилка за ламинат трябва да е плоска
Как е подготвен подът за поставяне на ламинат?Как е подготвен подът за поставяне на ламинат?
Полагане на ламинат върху дървените подови настилки на професионалистиПолагане на ламинат върху дървените подови настилки на професионалисти
Полагане на ламинат върху дървен подПолагане на ламинат върху дървен под
Какво е включено в комплекта за монтаж на ламинатКакво е включено в комплекта за монтаж на ламинат
Как да поставите етажа на ламината със собствените си ръце, съветите на опитен майсторКак да поставите етажа на ламината със собствените си ръце, съветите на опитен майстор
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
» » Изравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работа
© 2021 BggeHat.com