Шперплат за ремонт на подове

Шперплат за ремонт на подове

Шперплатът е тънък дървесен слой, който е плътно притиснат и залепен заедно. Естествено, стабилността на шперплата спрямо механичните товари зависи от броя на слоевете, от които се състои. Ето защо, за да се изравни етажът, най-често използваният шперплат е от 16 мм и има 11 слоя. Важно качество е не само дебелината на шперплата, но и неговата водоустойчивост и екологосъобразност на материалите, от които е направен. Важна особеност на всеки тип шперплат е видът на дървесината, който е неговият състав.

Шперплат: видове и техните характеристики

Шперплат от марките FSF, FB и FOF се използва за устройството на подове в индустриални зони. Този тип шперплат отличава якост и висока устойчивост на влага. Но тези марки имат значителна отрицателна характеристика: когато залепването на такъв шперплат се използва вредно за човешките химически съединения, които включват феноли и формалдехиди. Ето защо те силно не се препоръчват за изравняване на подове в помещенията, използвани за живеене. За жилищни помещения, при изравняване на грубия под, се препоръчва шперплат клас FK. Когато се свързва, се използва карбамидното лепило - безопасна алтернатива на вредните съединения. Единственият недостатък на този шперплат - неговата слаба устойчивост на влага.

Шперплатът се произвежда от всякакъв вид дървесина: иглолистни и широколистни. Характерна особеност на иглолистния фурнир е неговата слаба чувствителност към гниене. В иглолистните фурнири е много рядко да забележите поражение с гъбични заболявания. Въпреки това, при залепването на иглолистния фурнир използвайте фенол-формалдехидна смола, така че не можете да използвате иглолистен шперплат за работа на закрито.



При полагане на подове най-често се използва шперплат, който е залепен от брезов фурнир.

Шперплатът, подобно на всеки друг строителен материал, има свойства за сортиране. Първият клас има гладка повърхност, без видими дефекти. За втория клас е възможно да се използва дървесина, която има възли в производството на шперплат. Това, разбира се, влияе на външния вид на готовия строителен материал. Третата и четвъртата класа имат много дефекти и пукнатини. Разбира се, последните от 4 вида шперплат, абсолютно не са приспособени за монтаж на повърхността на пода.

Когато купувате шперплат, трябва да избирате материала гладко, гладко и без деламинации. Дори и най-малката стратификация ще доведе до факта, че шперплатът ще абсорбира влагата и в крайна сметка ще се надуе. Това ще разруши декоративното покритие на пода и ще създаде много проблеми с такава фина палто, като линолеум.

Е, наемане на бизнес помещения в Jubilee ще ви помогне да site premierdevelopment.ru. Само там има най-добрите недвижими имоти на достъпни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво шперплат е по-добре да лежи на пода под ламинатКакво шперплат е по-добре да лежи на пода под ламинат
Как да поставите шперплатКак да поставите шперплат
Как да подредите пода с шперплатКак да подредите пода с шперплат
Изравняване на пода с избор на шперплат и правила за инсталиранеИзравняване на пода с избор на шперплат и правила за инсталиране
Как правилно да подготвите грубите подове в къщатаКак правилно да подготвите грубите подове в къщата
Защо най-добрият шперплат за кофраж е ламиниран и устойчив на влага?Защо най-добрият шперплат за кофраж е ламиниран и устойчив на влага?
Шперплат на дървени трупи е проста техника за подреждане на трайно покритиеШперплат на дървени трупи е проста техника за подреждане на трайно покритие
Шперплат върху дървения под под линолеум без помощта на специалистиШперплат върху дървения под под линолеум без помощта на специалисти
Шперплат fk и FSH каква е разликата между двата вида?Шперплат fk и FSH каква е разликата между двата вида?
Шперплат върху бетонния подШперплат върху бетонния под
» » Шперплат за ремонт на подове
© 2021 BggeHat.com