Изравняване на дървения под

Преди настилката на подовата настилка върху дървения под е необходимо тази подложка да бъде подравнена. В крайна сметка, с течение на времето, се формират пукнатини на такова покритие и дъските, които формират тази подова крива и губят своята равна, идеална форма.

Защо е необходимо да изравняваме пода на едно дърво? Всяка неравномерност на такова покритие отрицателно влияе върху качеството Монтаж на "дървен под">монтаж на дървен под. Това важи за твърди и меки подови настилки.

Линолеумът мек, благодарение на основата, може да се положи върху основата с неравномерност от 1 мм. Плочките или ламинатите задължително са подути в този случай. Тогава как да се изравни на този етаж, представени под формата на изсъхнало дърво с наличието на пукнатини и нередности?

Днес няколко метода се използват за изравняване на дървения под, но най-популярните са:

  • Метод за хапване на пода
  • Методът за изравняване на пода с помощта на самонивелиращи се смеси
  • Методът на изравняване на пода с пълнител на основата на PVA
  • Метод на изравняване на пода с шперплат

Метод за хапване на пода

Дървообработването е труден и ефективен начин за изравняване на дървен под. Използва се за полагане на подови настилки, с ограничаване на лакирането на пода.

Има два вида цикли: механични и ръчни. Чрез ръчен метод повърхността на пода се остъргва, като се използва парче стъкло или ръчен циклер. Този метод е труден и неефективен. Ето защо е по-добре да използвате съединителна машина.

Механичната настилка се изпълнява, както следва:

  • Преди да работите, трябва да подготвите стая: премахнете завесите, покрийте мебелите с полиетилен. Така че предпазваме мебелите от дървения фин прах, който се получава, когато подът се върти.
  • Особено опасни за ножовете на ноктите и копчетата на машината на зъбчатата машина са килимите. Преди работа е необходимо да премахнете всички бутони и уредът за удавяне на главите на ноктите под пода.

Моля, обърнете внимание! Тъй като шевната машина генерира силни шумове по време на работа, по-добре е да работите с шумоизолиращи слушалки с качество. Дихателните органи трябва да бъдат защитени с респиратор и ръцете с плътни ръкавици или ръкавици.

  • Започнете цикъл от единия ъгъл на стаята, като постепенно се движите "змия".
  • След отстраняване на горния замърсен слой дупките в пода и прореза са внимателно запечатани с шпакловъчен материал, който е идентичен на цвят. Кръгът продължава само след като тоталът напълно изсъхне и полимеризацията се извършва.
  • Ако някоя дъска за подови настилки е повредена, тя трябва да бъде извадена и обръщана, поставена на едно и също място. Това ще ви позволи да избегнете разлики в цвета на пода, но тази промяна е неизбежна, когато повредената дъска бъде заменена с нова.
  • С помощта на ръчен ръчен циклер, подът се обработва на табла или на труднодостъпни места. 

Ръчен боец

  • След завършване на работата по цикъла, трябва да изчакате прахта да се уталожи напълно и след това да изсуши напълно стаята.
  • Преди да нанесете лак, подът се избърсва с кърпа без власинки, която се намокря в разтворител.

Подпокриване на подове със саморазливни смеси

В случаите, когато е необходимо да се полагат подови покрития, тогава един цикъл на подовата повърхност не се заобикаля. Особено в случая на стария дървен очукан под.

Тук смесите се използват за изравняване на подове от дърво. Те се използват за формиране на равно покритие върху дъно с дебелина от 5 - 20 мм. Процесът Самонивелиращ "запълващ под">подравняване на пода със самонивелиращи се смеси се получава, както следва: Първо, подгответе дървена основа за полагане на сместа. Всички пружинни дъски за допълнително фиксиране се закрепват с винтове или винтове към лагерите. Шапките им се нагряват под сексуалното ниво.

Процес на задълбочаване на ноктите

  • Основата е полирана, без боя или лак.
  • Когато между плочките има широки шевове или кухини, те се затварят с акрилна шпакловка или изравняваща смес, която се отглежда до по-дебела консистенция.
  • След като замазката е напълно изсъхнала, подът е грундиран с водоустойчив специален грунд. Той осигурява необходимата адхезия на самонивелиращото се съединение към основата на дървото.
  • С помощта на изолационен материал стените се залепват по целия периметър на стаята. От лентата от експандиран полистирол, в точката на преход на едно покритие към друго, се създава деформационен шев.
  • Нивото на водата се маркира с нивото на пода за пълнене. В този случай трябва да се вземе предвид допустимата минимална дебелина на покритието, която производителят посочва. Дървената бара е монтирана във вратата, която на височина съответства на планираното ниво на пода.

Моля, обърнете внимание! Ако искате да повдигнете нивото на пода до определена по-голяма височина заедно с изравняването, тогава пода се изсипва два пъти.

  • Закрепената мрежа с конструктивен степер се закрепва към грундирания под на дървото. Свържете ставите на мрежата с отвор, по-голям от 5 см.
  • Нивелиращата смес се приготвя въз основа на инструкции от производителя, добре се смесва с бормашина със специална дюза. След това сместа трябва да се остави да престои 10-15 минути, за да получи по-еднаква консистенция и след това отново да се разбърка.

Моля, обърнете внимание! Ако водата е обилна, тогава сместа ще се разпадне.

  • Готовата смес се излива върху подсилена подготвена повърхност. Използвайте гумена ролка с шипове, отстранете въздушните мехурчета и след това изравнете повърхността с шпатула, каучуков моп или правило.

Процесът на премахване на мехурчета

  • Сушенето на повърхността трябва да се извършва въз основа на препоръките на производителя на самонивелиращото се вещество. В този случай крайното качество на повърхността зависи изцяло от точното спазване на температурата.


Не забравяйте обаче, че самонивелиращата смес има минимална допустима дебелина на покритието. Следователно нивото на пода ще се повиши. Удобството на използването на тези смеси няколко пъти надделява над този недостатък.

Методът на изравняване на пода с пълнител на основата на PVA

Днес най-често използваните пълнители на базата на PVA и дървени стърготини. Този замазка се подравнява Как да "изравняваме дървения под">дървен под голяма площ и цената му е незначителна.

Настилка "под">Подова настилка на тази технология е подредена по следния начин:

  • На предварително подготвения под са пълнени със стелажи, които са изложени на нивото. Използването на PVA и дървени стърготини запълва пространството между ламелите. За да се гарантира, че стърготините не извличат бързо вода от PVA, те се навлажняват предварително и се изстискват леко, за да се позволи излишната влага да се отцеди.
  • При нанасяне на дебел слой замазка е необходимо да покриете 2-3 слоя с дебелина 1-2 см. Всеки следващ слой се нанася, след като е напълно изсъхнал и предишният седна.
  • Формираната повърхност се проверява с помощта на нивелир, като в необходимите места се нанася допълнително количество замазка.

Основният недостатък на този метод е дългият период, за който се лепи PVA лепило. Недостатъчно качество на оформената повърхност за полагане на подовата настилка.

Но в този случай, този метод също е препоръчително, тъй като тя спестява значително, като се използва за следващо изравняване по-тънък, по-евтин шперплат.

Методът на изравняване на пода върху шперплат

Днес гъстата се използва за изравняване на пода с шперплат. Ако са изпълнени всички изисквания за качество на работа, резултатът е идеално плоска основа, върху която е възможно да се полагат всички видове подови покрития.

Най-добре е да приложите този метод за изравняване на пода от дърво под ламинат. По-добре е да се използва шперплат шперплат, клас 4/4 и по-горе, с дебелина повече от 12 мм.

Подът се изравнява с шперплат, както следва:

  • Първо поставете фаровете. В ролята на маяците са самобръчкови винтове, които се завинтват на необходимата височина по цялата сексуална зона. Създайте маяци в ъглите на площада със страна от 20 до 30 см.
  • В необходимата височина с помощта на ниво и отвертка се излагат маяците, след което започват да се закъсняват. Дървените трупи са шперплат с ширина 30-35 мм. С помощта на лепило или винтове фиксирайте трупите на пода. Барове от шперплат, смазани с лепило, поставят празнините, образувани между дъските и изостава.

Моля, обърнете внимание! Колкото по-дебел е шперплат, толкова по-рядко е необходимо да се поставят маяците.

Процесът на полагане на лагерите

за Полагане на "шперплат върху дървен под">шперплат върху дървения под подготовка на шперплат листове. Най-добре е да ги нарязвате на квадратчета с страничен размер 60 см предварително. След това трябва внимателно да проверите краищата на заготовките, така че да няма връзки, които обикновено не се виждат на цели листове от шперплат. Когато се намерят данни, листовете се сменят.

Тези квадрати от шперплат се поставят върху решетката, образувана от изоставането, докато ставите на листовете трябва да са върху дървените трупи. Сложен с изместване, съгласно принципа на тухли, без да се образува пресечната точка в една точка от четири шевове. След това шперплатът се нарязва на размерите, като се обърне специално внимание на конфигурацията на пода в местата на арки, первази, заливи и т.н.

С помощта на самонарязващи се винтове с вдлъбнати глави, шнековете се прикрепят към трупите, в който случай точките за фиксиране се проверяват предварително.

Съвет! За да запазите на рязане шперплат материал, време и усилия, листове от шперплат, разположени на пода, преди да инсталирате изоставането. С помощта на тебешир бележка места на ставите на тези листове и снежни трупи на необходимото място.

Поставяне на шперплат на дървени трупи

С помощта на шперплат, в процеса на изравняване на основата, се създава достатъчно гладка повърхност за всяко покритие. Когато подът е изравнен от дървото до линолеума, шперплатът се полира в черно, като обръща голямо внимание на ставите и връзките и след това се лакира. при Как да "ламинираме">полагане на ламинат, На шперплат субстратът се монтира и след това ламинатът

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изравним пода за линолеумКак да изравним пода за линолеум
Дървена подова рамкаДървена подова рамка
Как и какво да изравним на специалистите по съвети за дървен подКак и какво да изравним на специалистите по съвети за дървен под
Подравняване на пода от таблаПодравняване на пода от табла
Как да се изравни дървен подКак да се изравни дървен под
Подравняване на дървен под за ламинатПодравняване на дървен под за ламинат
Как да поставите линолеум на дървен подКак да поставите линолеум на дървен под
Подравнете пода с линолеум със собствените си ръцеПодравнете пода с линолеум със собствените си ръце
Шперплат върху дървения под под линолеум без помощта на специалистиШперплат върху дървения под под линолеум без помощта на специалисти
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
» » Изравняване на дървения под
© 2021 BggeHat.com