Как да подменим пода в апартамента

Подмяна на пода в апартамента

Ремонт в градски апартамент е свързан не само с голямо количество строителни работи, но и с неудобства. И те са засегнати от самите собственици и тези, които живеят в квартала. Но шум на всички желание да се избегне това няма да бъде възможно, особено, когато бизнесът засяга ремонт на пода. За съжаление съседите отдолу ще трябва малко да пострадат и да направят строителния процес по-бърз, трябва да се запознаете предварително с технологията за подмяна на пода в апартамента.

Етажи - това е най-зареденият самолет в къщата, затова да ги ремонтирате такава специална нагласа. И всеки решава как да извърши ремонтите, какви материали да използват и какво означава да постигнеш резултата - да вършиш всичко със собствените си ръце или да прехвърлиш тежестта върху раменете на господарите. Но тук е необходимо да се вземе предвид един момент - сексуалната основа на всяка стая трябва да съответства на нейната цел.

Например, банята е обикновено положени керамични плочки, в хола, този довършителни материали не се препоръчва.

Във всички тези ремонтни операции има един задължителен етап - подготвителната фаза. Ще започнем с него.

Подготовка на пода

Независимо от това, какви подови материали се полагат във вашия апартамент, трябва да бъдат демонтирани. Има покрития, които се отстраняват просто и бързо - например линолеум, ламинат и килим. И има и такива, с които трябва да се въртиш. Това е керамични плочки и камък. В някои апартаменти дървени подове се поставят върху трупи - тази система също трябва да бъде изхвърлена. Във всеки случай трябва да стигнете до бетонната замазка. След това проверете последното за качествено състояние. Обикновено големият ремонт оказва влияние върху този елемент, а ако искате да подмените напълно пода, ви съветваме да се отървете от замазката и да стигнете до стоманобетонната подова плоча.

Извадете боклука, извадете праха от основата, залепете ставите между плочите и дефектите с циментово-пясъчен разтвор. Готови смеси от сухи мазилки могат да се използват. След това нанесете грунд върху пода по-добре на 2 слоя. И само след като изсъхне, напълнете пода със замазка. Ако ремонтите се извършват в банята, тоалетната, на прилежащия балкон, лоджията или кухнята, препоръчваме да използвате циментова замазка. Ако в други стаи, тогава можете да вземете гипс материал.

Понякога можете да чуете мнението, че замазката не е задължителен елемент при поправката на гениталната основа. Не слушайте никого и не извършвайте този процес. Но имайте предвид, че в различни помещения за различни подови покрития може да се напълни замазка от различни дебелини. Някъде просто трябва да изравнявате пода и някъде, където се нуждаете от солидна основа за довършване. Пример - една и съща баня, където бетонната замазка ще бъде основата за керамичните плочки. Той трябва да е силен и надежден, така че дебелината играе основната роля тук.

Днес, на критериите за комфортен живот се обръща голямо внимание. И това е разбираемо, защото те са свързани с икономическата страна на въпроса главно с мълчание във втората къща. Днес спестяването на системи като отоплението е една от най-обещаващите области. Затоплянето апартамент, ще спестите от потреблението на топлина, и следователно, спаси кръвта си. За да се създадат тези условия в процеса на смяна на пода, се извършва допълнителна работа - изолация, хидро- и парна изолация. И за да се намали проникването на шум в апартамента, извършете звукоизолация работа. Често за термична и шумоизолация използвайте един материал, който има две качества.

Нека да разгледаме няколко стаи, където половата база е заменена по различен начин.

В банята

Замяна на плочки

Замяна на развалени елементи

Тъй като тази стая принадлежи към категорията "мокър", е необходимо да се използва материал, устойчив на влага, като довършител за пода. В съвременния пазар има много такива продукти, но традиционният вариант е керамичните плочки. Под плочката се нуждаете от солидна, надеждна и равна основа, така че добре поставената циментова замазка в този случай ще бъде незаменима.

Поставянето на банята обикновено има малка площ, така че не разделяйте пода на места за по-лесна работа. Днес не е нужно да подготвяте разтвор от няколко съставки, като запазите точните им размери. В магазините можете да закупите готови сухи смеси, които са опаковани в хартиени торби. Те просто се разреждат с вода до определена консистенция съгласно инструкциите на опаковката.

Също така се продават т.нар. Самонивелиращи се съединения, които се разпространяват под формата на течен разтвор на пода, създавайки равномерна и здрава основа на него. Много от тях са чували за полимерни саморазливни смеси, но на пазара има и циментов материал. Независимо от това, какъв вид замазка ще се използва, е необходимо да се проведе процесът на създаване на фондацията на най-високо ниво.

Трябва ли да изолирам подовете в банята? Това не трябва да се прави. Но трябва да се постави хидроизолацията. За да направите това, можете да използвате различни рулови материали, например полиетиленово фолио с дебелина най-малко 0,2 милиметра. Опитайте се да сте сигурни, че хидроизолацията покрива целия етаж плътно без празнини. Идеална опция - ако филмовата лента ще покрие цялата област. Ако не се получи, залепете го на две ленти, които се припокриват и фиксирайте ръбовете на филма с лепяща лента.

Замазката се излива върху филма, който се изравнява хоризонтално. След като изсъхне, можете да започнете да завършите основата, т.е. да полагате керамични плочки. Точно същия процес, който прекарвате в тоалетната. Не измисляйте нищо и не експериментирайте.

Подът в кухнята

Монтаж на шперплат към трупи

Монтаж на дървен под



Макар тази стая да е мокра, могат да се използват различни подови настилки. Същите керамични плочки, линолеум, ламинат и т.н. Дебелината на замазката зависи от това кое покритие сте избрали за финала. Но имайте предвид, че силните му характеристики трябва да са най-високи.

Технологията на изливане на замазката е същата като в случая на банята - няма промени и допълнения. Единственото нещо, което трябва да добавите, е шумоизолиращият материал, така че вашите стъпки да не могат да бъдат чути от съседите.

Етаж на лоджията

Технологията на подреждане на прилежащия балкон или лоджия е напълно различен процес. И макар тази стая да е малка, тя ще има прилично количество ремонтни работи:

  • Първо, демонтирайте подовата настилка. Ако дървеният под е бил инсталиран върху дървените трупи, тогава всички дървени елементи са отстранени. И ако замазката е наводнена, тогава тя е отстранена.
  • На второ място, всички допълнителни материали, които са отговорни за топлината и хидроизолацията, се отстраняват.
  • На трето място, подът се проверява за дефекти, които са незабавно затворени.
  • На четвърто място, е разпространен хидроизолационен материал, върху който е поставена изолацията.
Монтиране на стени и подове

Ремонт на балкони

Обикновено при подмяната имаме предвид инсталирането на съвсем различен материал. Но в нашия случай това не е предпоставка. Ремонтът включва замяната на старата с нова. Това означава, че можете да премахнете замазката и да напълните нова, да разглобявате структурата на забавяне, защото нейните елементи започват да се провалят и да я заместят изцяло с нови дървени закъснения, изцяло или частично.

Какъв ще бъде етажът на лоджията, вие решавате сами. Искате ли да промените дъските на замазката или да ги оставяте в оригиналната си форма, замествайки само няколко елемента. Базата за подови покрития може да бъде различна. Основното нещо е да го свържете точно с финала. Например, керамични плочки трябва да бъдат поставени на замазка, и линолеум може да се постави на шперплат.

Във всеки случай, в тези помещения ще трябва да се погрижите за изолацията на пода, което означава, че трябва да използвате хидроизолацията от двете страни на топлоизолационния слой. Ето защо се казваше за сложността на ремонта на пода на балкона или лоджията.

Подови настилки в стаите

Обикновено, в градски апартаменти, рядко, където има подови настилки, но те все още се появяват. Ето защо ние ще разгледаме накратко как можете да ги замените, като използвате технологията за изливане на замазки и полагане на подови дъски.

Настилка за пода

Бетонни покрития

Потопете в стаята

Старата подова настилка и основата трябва да бъдат напълно демонтирани. След това отпуснете на пода на прах и мръсотия, предварителен ремонт, тюлени пукнатини, пукнатини и отчупвания, а след това сложи на пода хидроизолация материал, така че да покрие стена в дебелината на височина styazhechnogo.

Сега обърнете внимание на зоната на самата стая. Ако е голяма, тогава ще е необходимо да се използва технологията на изливане на секции. За да направите това, разделете пода в няколко фрагмента, като използвате ограничителни водачи. Това могат да бъдат дървени ламели, метални части под формата на тръби, ъгли и други профили, върху които е монтиран гипсокартонът. Те са монтирани на основата, като закрепят пода с гипсокартон. Задължително условие - всички водачи трябва да са разположени в една и съща хоризонтална равнина.

Ако е необходимо да се изолират подове, например, в апартамент на първия етаж, след това се уверете, че за покриване на изолацията. След това топлоизолаторът се затваря с хидроизолационен слой и след това се излива замазката. За да се придаде здравина и твърдост на основата, е възможно да се добави подсилваща клетка от метални фитинги или проводници под формата на решетка.

Разтворът се излива в секции и се подрежда по протежение на водачите с помощта на дълго правило. В деня след напълването, водещите елементи се отстраняват и местата за тяхното инсталиране се запечатват с хаван. Седмица по-късно такъв под може да бъде подрязан.

Дървен под

Дървото в апартамента

Интериорът на хола

Много жители на дървената конструкция заплашват явната й сложност. Но повярвайте ми, "дяволът не е толкова ужасен, колкото е боядисан". И ако решите да подмените дървения под с нов, смело се захвалете за работа. Важно е правилно да се подредят елементите и да се избират техните размери. Например закъсненията са най-добре да бъдат на разстояние половин метър една от друга. Дъските за подова настилка трябва да покриват напълно дължината на помещението, а тяхната дебелина в това място на дървения материал не трябва да бъде по-малка от 40 милиметра. Плочите трябва да се поставят по стаята, а дървените трупи на кръст.

В този процес най-трудната операция е да се зададе структурата на изоставането хоризонтално. Но дори и с него всеки може да се справи, ако точно ще следва инструкциите.

След като настроите дървените трупи, можете да продължите с инсталирането на дървения под. Тя е построена от дъски или шперплат, но днес все повече и по-често започва да използва специално обработена листова купчина листове. Препоръчителни - отлични материали за подови настилки, освен това по-евтини от дъски и шперплат.

Заключение по темата

Завършването на гениталната база вече е следващият етап и темата за друг разговор. Изборът на материали тук е толкова голям, че всеки потребител ще намери подходящата опция за себе си. Ние плащаме само вашето внимание на такъв критерий за избор като назначаването на стая. Вярно е, че някои съвременни подходи към декорирането не вземат под внимание този критерий. Прогресивните дизайнери са готови да поставят плочки дори в хола. Но производителите на керамични плочки сега произвеждат продукти, които отговарят на критериите за красота колкото е възможно повече. Така че дори в залата ще бъде подходящо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
Как да направите ремонти в апартамент евтиноКак да направите ремонти в апартамент евтино
Какво трябва да имате предвид при обновяването на банятаКакво трябва да имате предвид при обновяването на банята
Общо почистване на апартаментите след ремонтОбщо почистване на апартаментите след ремонт
Евтини ремонти на апартаментиЕвтини ремонти на апартаменти
Как да направите ремонт до ключ до ключКак да направите ремонт до ключ до ключ
Полезни съвети за ремонт на апартаментиПолезни съвети за ремонт на апартаменти
Как да направите ремонт в апартаментаКак да направите ремонт в апартамента
Ремонт в банятаРемонт в банята
» » Как да подменим пода в апартамента
© 2021 BggeHat.com