Как да почистите повърхността на бетонния под

Как да почистите повърхността на бетонния под

Има няколко класически начина за защита на повърхността на бетонните подове. Нека се опитаме да ги сравним.

Метод първи: покритие от тънък слой, което е слой от втвърдена епоксидна смола, която предпазва повърхността на бетона от външни влияния от тънък слой. Появата на това покритие сама по себе си е доста привлекателна, докато предотвратява появата на петна и намалява вероятността от прах. Недостатъкът на това покритие е, че с течение на времето той подлежи на стареене - например постепенно ще промени цвета си, ще се покрие с малки драскотини, понякога дори с малки чипове. Като цяло и като цяло може да се гарантира, че ще продължи около 2-5 години, след което ще трябва да бъде актуализиран или заменен с друг. Вярно е, че разходите могат да бъдат значително намалени, ако се замени само най-горният слой. Цената е както следва: тънък слой покритие за един квадратен метър бетон етаж струва около 20 долара.



Метод два: използвайте восък за пода. Обикновено восъкът се нанася, за да блестят подовете. Колкото повече восък, толкова по-гладки и лъскави ще бъдат подовете. Вярно е, че няма нужда да прекалявате: колкото повече използвате восък, толкова по-лошо ще се държи в процеса на експлоатация - бързо ще се появят драскотини и дори вдлъбнатини. Восъчното покритие се нуждае от много честа подмяна, така че помислете два пъти, преди да изберете такъв метод за защита на повърхността на бетонния под. Въпреки факта, че една смяна на горния слой восък е евтина (около $ 10 на квадратен метър), честотата на заместванията намалява до нула спестяванията.

Метод трети: използване на течни втвърдители и уплътнения. Тези вещества отстраняват горния прахов слой от бетонния под и правят възможно постигането на много атрактивен външен вид. Ако редовно се занимавате с такъв пол, можете да ги поддържате в много добро състояние. Идеална гладкост, разбира се, не можете да получите, но ще имате един от най-добрите компромисни варианти за съотношението цена и качество. Особеността на това покритие е, че прониква в горния слой от бетон и се променя там - горният му слой става по-твърд и по-силен. Между другото, това покритие е много скъпо, а поддръжката на пода е опростена понякога.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисуваме пода на дъскиКак да нарисуваме пода на дъски
Боя за бетон избираме боя за подаБоя за бетон избираме боя за пода
Как да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръцеКак да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръце
Боядисване на бетонни подовеБоядисване на бетонни подове
Как се извършва обезпрашаването на бетоновия под и втвърдяването му?Как се извършва обезпрашаването на бетоновия под и втвърдяването му?
Как правилно да изпиете бетонния под и да подсилите повърхностния слойКак правилно да изпиете бетонния под и да подсилите повърхностния слой
Фибростъкло за бетонФибростъкло за бетон
Венецианска мазилкаВенецианска мазилка
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
По-добре ли е подът или бетонът?По-добре ли е подът или бетонът?
» » Как да почистите повърхността на бетонния под
© 2021 BggeHat.com