Как да подготвим пода за лакиране

Независимо дали става въпрос за паркет или за пода от дъска, такава повърхност почти винаги се препоръчва да се покрие с някакъв вид лак. Това осигурява не само красив цвят, чист външен вид и способност да подчертават структурата на дървото, но и надеждна защита срещу външни влияния. Въпреки това, преди лакиране подовата повърхност трябва да бъде подготвена съгласно всички правила. Как да направите това?

Ако елементите на старото покритие не са деформирани и на лакирания слой има само малки драскотини, тогава повърхността също не може да бъде циклизирана. В този случай просто ходете на пода с шкурка и след това избършете праха. След това можете да пристъпите към лакиране. Ако подът трябва да циркулира, трябва да се свържете с специалист, защото това е доста сложна процедура.

По този начин подовата повърхност е матирана или внимателно подскачана. В следващата стъпка се полага шпатула посредством метална шпатула. Съществуващите пропуски са изпълнени със специална подготовка. Някои майстори съветват да се използва лак, смесен с дървени стърготини, но след известно време такова покритие започва да се влошава под въздействието на самото дърво.



Следващата стъпка е шлайфането на дървеното покритие с фино шкурка. После подът отново се отстранява внимателно от прах.

След това може да се нанася с грунд. Това може да се извърши както с четка, така и с шпатула или валяк - това зависи от вида на състава и препоръките на производителя. Само след като грундът изсъхне, лак може да се нанесе върху подготвения под. Първи слой и след последното му изсушаване - следващото.

Какъв лак може да се нанесе върху такова покритие? Зависи кой лак е използван за последен път. Ако не знаете отговора на този въпрос, тогава трябва да изберете лак на водна основа, тъй като такъв състав се счита за универсален. Това обаче не гарантира стабилността и дълготрайността на покритието. Ето защо за сигурност е необходимо да поставите избрания лак върху незабележимо място на пода. След тези тестове можете да разберете как ще се задържи новото покритие.
Много е важно да се изчисли правилно консумацията на лак. Тя зависи от вида на самия състав, както и от инструмента, който ще се прилага и колко слоя. Между другото, най-голямо количество лак се прилага при създаването на първия слой, а при всяко следващо намаление.

Е, след като посетихте https://portes.ua/parket-doska, ще намерите всичко за паркета и неговите предимства. Само там има всичко необходимо за отлично покритие на вашия етаж.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лакиран дървен подЛакиран дървен под
Корк подбор лак и правилата за кандидатстване, подробно описание на процесаКорк подбор лак и правилата за кандидатстване, подробно описание на процеса
Как да покриете дървен под с лакКак да покриете дървен под с лак
Технология на полагане на паркетТехнология на полагане на паркет
Възстановяването на паркета насочва блясъка и актуализира подаВъзстановяването на паркета насочва блясъка и актуализира пода
Етапи за лакиране на дърво и правила за нанасяне на лакЕтапи за лакиране на дърво и правила за нанасяне на лак
Полагане на паркетПолагане на паркет
Ние правим циклона на пода от паркет без мръсотия и прахНие правим циклона на пода от паркет без мръсотия и прах
Как да се изравни таван с шпакловка Практически съветиКак да се изравни таван с шпакловка Практически съвети
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
» » Как да подготвим пода за лакиране
© 2021 BggeHat.com