Ние правим циклона на пода от паркет без мръсотия и прах

Днес паркетните подови настилки са едни от най-добрите подови настилки поради атрактивния им външен вид, относителната лекота на монтаж и поддръжка, както и висока производителност. Разбира се, всеки собственик на паркет иска да бъде възможно най-гладък и красив. Въпреки това, както всеки материал с времето, паркетът изчезва. Но има очевидно плюс, което е друг аргумент в полза на паркета: той може лесно да бъде възстановен. За да направите това, ще бъде достатъчно за правилно изпълнена линия.

Каква е тази процедура, която може да възстанови пода на 90, и как трябва да се направи парче торта от себе си?

Подготовка по колоездене

Велосипедният паркет е отстраняване от повърхността на подовата настилка на остарелия слой и допълнително смилане на повърхността му. За тази операция се използва специална машина с циклон, което прави този процес много по-ефективен и прост.

Преди да се запознаете с определени правила и нюанси, които трябва да се спазват за тази операция, трябва да се разгледа дали за всички паркетни подове може да се използва процедура за кодиране?

Трябва внимателно да инспектирате паркета си през целия му периметър. Ако забележите, че някои parketiny не е фиксирана много добра, разликата между тях може да се види, че е пряка индикация, че времето вече се е случило, вие рендосване малко вероятно да помогне, и то е по-добре да се пристъпи към избор на нов паркет. Е, и в случай, че все още не е толкова проблематично, тогава се нуждаете от специална машина, която е предназначена за плетене на паркет.

Такива адаптации са лента, барабан и повърхностно шлайфане. За да изберете правилно такава машина, по-добре е да се консултирате предварително с специалист, който ще ви каже кое устройство ще бъде подходящо за вашия тип паркет. Ще ви е необходима и шпакла, лакове и кожи с различна степен на зреене.

Така че, след като сте проверили корицата, разбрахте, че парчетата могат да бъдат направени от вас сами и процедурата има смисъл. Така че, на първо място, трябва да се отървете от первазите, тъй като те ще се намесват в необходимата работа.

Ако забележите, че те са приковани на пода или са прикрепени към тях с винтове, е по-добре да ги оставите сами, тъй като рискувате да повредите пода на твърдо дърво в местата за привързване.

Уверете се, че върху пода няма останали винтове или гвоздеи, които лесно могат да повредят колана на машината - инструмента, от който се нуждаем да извършите този вид работа. Също така е важно машината да има прахоуловител. Това ще ви помогне да предотвратите утаяването на формирания прах върху тавана и стените.

Етапи на печене на паркет

  • Когато изпълнявате първото шлайфане, което е грубо и най-трудно, трябва да изравните повърхността или да отстраните старото лаково покритие. Подобно полиране в идеалния случай трябва да се извършва от барабанна машина (или специална повърхностна шлайфмашина).
Първият етап на лаенето

Първият етап на лаенето

  • При извършване на второто шлифоване, за което се използват дискови повърхностни шлайфове, е необходимо да се премахнат следите след грубо първо шлайфане.
Вторият етап

Вторият етап

  • Третото шлайфане често се нарича отстраняване на грешки. Когато се извършва, е необходимо да се обработят всички труднодостъпни места с помощта на ъглошлайф, ако са били демонтирани преди това. Е, ако това не е било направено, тогава ъглите трябва да бъдат вързани ръчно.
Третият етап

Третият етап

Зареждане на слотове

След приключването на тези три етапа, тези слотове, които са останали, трябва да бъдат добре закалени. За да запечатате пукнатините, оставени след процедурата, трябва да поставите специални замазки. Такива пасти са от различни типове: вече са готови и има такива, които трябва да бъдат смесени с чист прах за шлайфане. При всички случаи обаче пастата трябва да се смеси добре и едва след това да се постави със шпатула върху цялата повърхност на пода.

Някои препоръчват мазилка само на чипове, пукнатини, дупки и дупки, но повярвайте ми, един добър резултат ще бъде постигнат само с първия вариант. Сухата замазка трябва да бъде около 30-60 минути.

Когато замазката напълно изсъхне, трябва отново да направите фино шлайфане, което ще ви помогне да премахнете първия слой шпакловки, като същевременно запазите равномерността му.

Почистете пода и внимателно го вакуумирайте. Тя трябва да бъде напълно чиста, поради това, че дори под най-малкия прах, чипс и всякакви остатъци ще се виждат под лаковия слой. Когато почистването приключи и резултатът ви е напълно задоволителен, пристъпете към директното подово покритие със специален лак, наречен грунд.

Покритие с лак

Покритие с лак

Работихте усилено и сега можете да си позволите да си починете малко. Можете да почивате около два дни, защото през това време лакътът обикновено изсъхва напълно. Не бързай, защото това се отразява на качеството на цялата работа, и той ще вземе толкова много по-рано. Бъдещата издръжливост и здравина на вашия под ще зависи от това колко високо е първият слой лаково покритие.

Следващият етап ще бъде междинно шлайфане. Тази процедура ще ви помогне да отстраните излишната купчинка от дървото, отломки и по-важното ще ви помогне да свържете всички слоеве заедно възможно най-добре. Освен това, без да се провалят, отново, напълно вакуумирайте целия паркет и с максимална точност и точност, покрийте напълно подовата настилка с лак.

Лакът е способен да придаде на вашето подово покритие, което вече е напълно равно, приятен жив блясък, като същевременно го прави по-устойчив на всякакви външни фактори и разрушителни ефекти. Сега знаете как да анализирате паркета и нещо, което не е достъпно, тази процедура вече не ви се струва. Друго важно условие - не бързайте веднага да поставите мебелите, след като лакирането свърши, оставяйте лак напълно сух и да кристализира.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Тониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стаяТониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стая
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Паркет и описаниеПаркет и описание
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Колоездене паркет собствени ръцеКолоездене паркет собствени ръце
ПаркетПаркет
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Ремонт на паркетРемонт на паркет
» » Ние правим циклона на пода от паркет без мръсотия и прах
© 2021 BggeHat.com