Бояджийска хидроизолация

Бояджийска хидроизолация

Тази хидроизолация се извършва по следния начин - повърхността е боядисана с течно или пластмасово съединение, може да бъде битум, мастик, бои и лакове, които са специално проектирани за такива цели.

Проверени смола на битум с различни пълнители (хидратна вар, азбест, талк), или модерни високи лакове и бои на базата на пластмаси, полимери и синтетични смоли може да гарантира качеството на хидроизолация покритие способен да защити срещу появата на капилярна влага вътре в структурата.

Бояджийските хидроизолационни материали са:
- каучук;
- битумни;
- силикон;
- Акрил;
- полиуретан;
- епокси-полиуретан.



Видовете хидроизолации на боята имат своето специфично приложение. Така например, хидроизолационните мазилки на базата на битум трябва да се затоплят до 170 ° С. Съществуват и студени видове бояджийски изолационни материали, които се нуждаят само от леко нагряване и дори тогава, когато работата е при температура под + 5 ° С. Последните включват студени мазилки, лакове и бои от пластир, епоксидни, перхлоринилови и други смоли на синтетична основа. Е, можете да научите всичко за оцветяването на праха, като посетите https://smy-1.ru/poroshkovaya-okraska.html.

Пръскането с пламък също се счита за процес на боядисване. Изолационното покритие се нанася най-малко на два слоя, а вторият слой може да се полага само ако първият слой на изолационното покритие е напълно изсушен. По този начин, прекъсването между прилагането на слоеве от хидроизолация на разпръскващия тип пръскане с газов пламък може да бъде от един до шестнадесет часа. В случай на битум, дебелината на слоя трябва да бъде около два милиметра, синтетичните покрития се нанасят в по-тънък слой с дебелина около милиметър.

Преди прилагане на битумни мастика изисква специален състав грунд повърхност - тя е направена от едно парче на битум и три части бензин (или минерален спирт). Този състав може да се прилага с помощта на валяк или четка, пистолет или друг оборудване, използвано в съоръжението за пръскане. Съставът обикновено включва bitumastic битум, който се обезводнява при температура над 22 ° C 0, и се сушат с влага до 2 и се загрява до 110 ° С и азбест минерален прах, който може да изпълнява ролята на доломит, шлаки, варовик и др.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолационни материали за подови настилкиХидроизолационни материали за подови настилки
Хидроизолация на пода със собствените си ръцеХидроизолация на пода със собствените си ръце
Сутерена хидроизолация от вътрешната странаСутерена хидроизолация от вътрешната страна
Хидроизолацията на покрива защитава къщата от времетоХидроизолацията на покрива защитава къщата от времето
Какво представлява покритието от хидроизолация?Какво представлява покритието от хидроизолация?
Хидроизолация на пода от дървоХидроизолация на пода от дърво
Хидроизолация на дървен под в банятаХидроизолация на дървен под в банята
Хидроизолация на основатаХидроизолация на основата
Хидроизолационни материали за подове и техните сортовеХидроизолационни материали за подове и техните сортове
Хидроизолация на покривиХидроизолация на покриви
» » Бояджийска хидроизолация
© 2021 BggeHat.com