Как да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръце

Всеки, който сериозно се занимава с ремонта на апартамента си, се запознава с най-популярните дизайнерски решения за подови настилки и на практика винаги му дава предпочитание да запълва 3-етажни етажи. Това покритие е достатъчно трудно да инсталирате със собствените си ръце, но ако искате, можете да опитате.

И така, какво е течно 3D етажа?

Полимерни подовеТова са полиуретанови декоративни подове, които се различават от другите видове самонивелиращи се подове с уникален външен вид.

На основния слой се прилага модел, покрит отгоре с полимерния слой. Ето защо под краката ни се получава прилика на триизмерен образ, чиято дълбочина зависи само от дебелината на прозрачния горен слой.

Между слоевете на това покритие може да се постави специален декоративен слой, произведен от цветен пясък или естествени материали.

Дизайнът на такъв етаж зависи от предпочитанията на собственика на помещението. Технологията на триизмерната плоча за пълнене ви позволява да създадете огромна гама от дизайни.

Мога ли да инсталирам такива подове лично? Много експерти все още ви съветват да потърсите помощ от специалисти, но трябва да ви кажем, че при производството на насипен триизмерен под, нищо не е невъзможно със собствените си ръце.

Разбира се, това зависи от това как спазвате технологията на производство и всички нюанси на този проблем.

Технологията на инсталиране на 3D покритие в много отношения е подобна на начина на слагане на обикновени течни подове, но за да се добави подходящ ефект, заслужава да се отчетат някои нюанси.

Тримерен етаж се определя на базата на следните етапи:

  • процес на подготовка на базата
  • процес на зареждане
  • изравняване на пода
  • процес на прилагане на основния слой
  • процес на изобразяване
  • процес на довършване 
  • нанасяне на защитен лак

Процес на подготовка на субстрата

Тези триизмерни подове се монтират върху предварително подготвена бетонна замазка.

  • Основата на бетона се обработва от шлайфмашина и изпъкналостите се отстраняват чрез перфоратор или длето.
  • Съставът на цимент или епоксидна смола е изпълнен с чипове, пукнатини и дупки.
  • След като приключат ремонтните работи, повърхността се почиства от отломки и се пречиства с промишлена прахосмукачка.
  • Струва си да се внимава да наблюдавате внимателно, че върху бетонната основа няма петна от мазнини, които да допринасят за лющенето на пълнежния под. Ако има петна, те трябва да бъдат премахнати, като се почисти повърхността на бетона.

Процес на грундиране

долен пластСлед бетонната основа накрая почистени, може да се пристъпи към праймер приложение, например, KNAUF Betokontakt, 1101. Primer прониква навътре в дебелината на субстрата, праймерът запълва порите в бетона.

По този начин, по-добра адхезия на бетонната основа и материала.

Грундът се нанася с плоска четка, шпатула или валяк с къса купчина. След първия нанесен слой, след известно време се поставя втори слой грунд. След завършване на грундирането трябва да бъдат необходими около 4 часа, но не повече от един ден, преди да се нанесе основен слой от полиуретанов под.

Процесът на прилагане на основния слой

Като основен слой за 3D етажи можете да използвате подовата замазка или самия полимерен под. Благодарение на отличните си характеристики тя е най-добрата база за изчертаване на изображение и инсталиране на насипен триизмерен под.

Ако се планира да инсталирате декоративен подов пълнеж, изработен от естествени и изкуствени материали, тогава основният слой ще играе ролята на фон, така че си заслужава внимателно да се разгледа избора на неговия цвят и качеството на инсталацията.

На черната основа основният слой се нанася подобно на всяко полимерно покритие. Най-важното тук е да се следва гладкостта на получената основна повърхност и отсъствието на въздушни мехурчета в дебелината на материала.

Повърхността на този слой се подравнява от правилото, след което се проверява нивото на равномерност на получената основа.

Процесът на изчертаване на изображение



Изображения за самонивелиращи се подовеСлед като се използва основният слой, се прилага изображение или се създава декор. Снимка върху тази повърхност се прилага по два начина: чрез боядисване или чрез залепване на основния слой. Най-скъпият и ефективен начин е боя. Акрилните или полимерните бои са устойчиви на ултравиолетови лъчи за дълго време. Повечето от разходите ще отидат за работата на художника. Ясно е, че това не може да бъде спасено, тъй като появата на целия етаж ще зависи от качеството на рисунката.

Но с таланта на художника тази работа може да се направи самостоятелно. В този случай дизайна на вашето огнище ще бъде уникален.

Моля, обърнете внимание! След приключване на нанасянето, боите трябва да изсъхнат и едва тогава боята трябва да бъде покрита със защитен лак слой.

Най-честият начин за украсяване на самонивелиращите се подове е поставянето на основния слой с шаблон. За да направите това, трябва да изберете подходящо изображение за дадена стая, след това да го обработвате с помощта на графичен редактор и да го отпечатате на доста плътна среда.

Най-популярните начини за рисуване на чертожна основа са използването на банерна тъкан с термичен печат и винилов филм.

Боядисан под

Отпечатайте изображението в печатницата. Имайте предвид обаче, че размерът на изображението, поръчан за отпечатване, трябва да бъде малко по-голям от размера на бъдещото ви покритие. Излишъкът винаги може да бъде отрязан, но е много трудно да се скрият местата за залепване под прозрачен полимерен слой и практически невъзможно.

След отпечатване на подложка за рисуване, тя може да се приложи към основния слой.

  • Преди да приложите модела, е необходимо да направите грунд от основния слой. Примерът може да бъде окончателен полимерен прозрачен състав, който включва разтворител от 646 в съотношение 2 към 1. Грундът се извършва с ролка или плоска четка. Това ще отнеме приблизително 300 грама разтвор на грунд за 1 м2 база.
  • Примерът се полимеризира около ден.
  • Образът на виниловия самозалепващ се филм се прехвърля внимателно в основата на грунда. Между основата и филма не трябва да се образуват въздушни мехурчета по време на процеса на слепване. За да направите това, внимателно изгладете шаблона и натиснете филма.
  • Моделът, базиран на банерната тъкан, е залепен с тънък слой от покритието.

След това можете да продължите да запълвате прозрачния финишен слой.

Процес на завършване

Необходимо е да се изчисли обемът на прозрачния полимерен слой за довършителната база. Потреблението на този материал зависи от дебелината на бъдещия слой, който обикновено не е по-малък от 3 мм. На квадратен метър от тази дебелина средно ще отнеме 4-4,5 кг прозрачен подорен полимер, представен под формата на Teping Paul 205, ekoteX или друг.

Довършителният слой се прилага както следва:

  • тръниВ контейнер с обем от най-малко 2 литра, компонентите на прозрачния под се смесват с бормашина със специална дюза.
  • На повърхността с шаблон, сместа се излива равномерно.
  • Според технологията сместа се разпространява на пода. 
  • Използвайки ролка за аериране на иглата, слоят се валцува, докато всички въздушни мехурчета бъдат напълно извадени от материала. Преди да започне удебелението на пода, валцоването трябва да продължи. В зависимост от марката на пода, този път се колебае в преразпределението от 15-30 минути.

Моля, обърнете внимание! Не забравяйте, че чрез изравняване и подвижване на пода можете да се движите около него с помощта на обувки, които имат високи шипове на подметката.

За да се постигне максимална здравина на подовете, е възможно повърхността да се покрие през първите два дни с полиетиленово фолио или фолио.

В зависимост от дебелината на слоя, температурата и влажността в помещението, времето на втвърдяване на полимерния под варира.

Процес на прилагане на защитен лак

След като втвърдяването най-накрая се втвърди и полимеризацията на прозрачния слой за довършителни работи приключи, нанасяме защитен лак - LEVL Coat 252/252 T, Multiprotect или друг.

Как да направите самонивелиращи подове със собствените си ръцеЛакът ще осигури на слоя допълнителна защита срещу щети от различен характер, както и значително ще удължи експлоатационния живот на пода. Има лакове, които дават свойствата на противоплъзгащите се подове.

Такъв етаж е лесен за грижи. Благодарение на нанесения слой лак, той практически не абсорбира мръсотията, за да го почисти, просто ходи с влажна кърпа или специален шпакловъчен моп. Практическите защитни характеристики на всички лакове позволяват използването на различни видове перилни препарати.

Ние вярваме, че след като прочетете този материал, вие разбирате как можете самостоятелно да направите етаж с 3d ефект. Тази технология е проста и достъпна за всеки от вас. Вашият етаж ще бъде уникален и уникален, което означава, че ще направите интериора на вашата къща още по-приятна. Заслужава си, нали?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Универсални елементи за 3D подови настилки и технология за складиранеУниверсални елементи за 3D подови настилки и технология за складиране
Подови полимерни саморазливни подове в апартаментаПодови полимерни саморазливни подове в апартамента
Как да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказкаКак да излея 3 етажа със собствените си ръце, за да се озовете в приказка
Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Попълване на пода със собствени ръце - подготовка за изливане на пода 3dПопълване на пода със собствени ръце - подготовка за изливане на пода 3d
Ние разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процесаНие разглобяваме как да направите 3D видео със собствените си ръце и описание на процеса
Проектирани самонивелиращи се подове 3dПроектирани самонивелиращи се подове 3d
Ние изучаваме технологията и инсталацията за производство на подова настилкаНие изучаваме технологията и инсталацията за производство на подова настилка
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
» » Как да полимерни саморазливни 3d-етажи със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com