Как правилно да изпиете бетонния под и да подсилите повърхностния слой

Независимо от развитието на промишлеността и подобряването на производството и качеството на строителните материали те все още не са универсални и имат някои предимства, докато те също имат недостатъци. Тъй като наистина искам да направя качествени ремонти и поне няколко години да не рисувам всичко отново, трябва да коригираме недостатъците на този или на този материал с различни трикове, методи и допълнителни средства.

Към един от тези методи е бетонна настилка, който по желание не е трудно да се постигне от себе си, без помощта на професионалисти.

Ферментация на бетон - какво е това?

Бетон покритие постоянно е изложен на физични, химични и механични повреди, то се влияе от температурата и постоянни промени (от пек, студ до силен) и слънчевите лъчи, дъжд и други външни фактори, които го засягат. Кракване, разслояване, пилинг под влияние на околната среда са доста неприятно и би било желателно да ги избягвате. За тази цел се използва методът на засмукване.

Гладенето на бетонно покритие е начин да се подобрят свойствата на конструктивните елементи, изработени от бетон, да се увеличи здравината, да се увеличат характеристиките на хидроизолация и повърхностната твърдост. Този метод се осъществява чрез нанасяне на цимент или специален сух прах върху бетонния под и изглаждането му в тялото на конструкцията.

За да се увеличи устойчивостта към влага и безпраха на пода, се използват различни смеси, включително течно стъкло, натриев алуминат. Също така, за да се увеличи твърдостта, към състава се прибавя корунд или кварц или гранит агрегат и подсилващите се полимерни покрития се добавят към неуязвимостта към отрицателните фактори на влияние. За да се придадат различни свойства или да се подобрят, има различни модифициращи добавки.

Ако се вземе решение за гладене на бетонна замазка, която първоначално е направена неправилно, този метод може да удължи живота на такова покритие, но не и значително.

Съставът на агрегатите е приблизително същият със състава на бетона, но се отличава с това, че има активни химически примеси, които имат положителен ефект върху високата здравина. Използваните химически компоненти са безопасни, тъй като след прилагане, тяхното активиране е рязко намалено и след пълно изсушаване и стагнация то е напълно равно на нула.

Процесът на самозараждане

Леене на бетон на бетон

Леене на бетон на бетон



В глобален строителния пазар, има подкрепления, както в суха и течна форма, съставът на който запълва порите и прави равна и гладка повърхност на бетонния под, което от своя страна му позволява да рисува тънка равномерна топка. Течната добавка за извършване на гладене е необходима не по-рано от 14 дни след наливането на бетон.

За компактиране и изглаждане на пода използвайте специално оборудване (острие или диск) и го покрийте с акрилен състав за импрегниране на най-горния слой бетон.

За да изпълните гладенето на пода, можете и със собствените си ръце, без да прибягвате до помощта на специалисти. Преди да започнете процеса на zheleznenija, трябва да се даде пресния бетон, за да изсъхне малко и уреждане (в зависимост от температурата, защото през лятото може да се наложи на 5-7 часа, а през зимата всички 24), така че от нея можете да се разхождате. За да се подобрят свойствата на пода, мокърът може да се обработва със специален грунд с дълбоко проникване.

Гладенето може да се извърши чрез сух или мокър метод. Предимството на мокрия метод е, че той може да обработва всяка повърхност и само сухи хоризонтални равнини.

Сух метод

В сух метод, на бетона пада тънък слой от около 2 мм, цимент или суха смес (по-равномерен слой, може да се пресява през сито), или запечатани мазилка мистрия острие и се оставя за известно време.

Сухата смес извлича влагата от замазката, след което масата трябва да бъде напълно гладена с полиуретанова или пяна (при необходимост можете да добавите малко количество вода в процеса).

Мокър метод

Мокър метод се състои в прилагане на специално решение върху покритието. След това мазилката се изглажда до гладка гладка повърхност. Сега е необходимо да се даде конкретно време да се втвърдява периодично, без да се забравя да се навлажнява. След изсушаване е възможно да се покрие с полимерен състав.

Гладенето на бетоновото покритие помага да се поддържа дълго време и предотвратява образуването на прах.

Това, разбира се, може да не изглежда много важно, но ако прецените, изтриването на бетона в праха постепенно намалява покриващия слой и го унищожава. Безспорните предимства на този метод включват способността да правите всичко сами, без съществени материални разходи, така че това е един от най-често срещаните начини за закаляване на бетонния под.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисване на бетонни подовеБоядисване на бетонни подове
Основни химични свойства на строителните материалиОсновни химични свойства на строителните материали
Как се извършва обезпрашаването на бетоновия под и втвърдяването му?Как се извършва обезпрашаването на бетоновия под и втвърдяването му?
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
Ферментация на конкретни основни методиФерментация на конкретни основни методи
Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
8 Плюсове и минуси на винилови подове8 Плюсове и минуси на винилови подове
Бетонов бетон или керамика за строителството?Бетонов бетон или керамика за строителството?
Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкцияФактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
Без цинк без циментБез цинк без цимент
» » Как правилно да изпиете бетонния под и да подсилите повърхностния слой
© 2021 BggeHat.com