Ферментация на конкретни основни методи

Бетонова снимкаБетонът в строителството е един от най-търсените материали. Започвайки от основата и завършвайки с покрива - навсякъде той е удобен. Само тук силните характеристики на повърхността му не са толкова добри, колкото бихме искали. Някой ще пусне тежкия инструмент, а след това водата ще намери път през микрокредитите, унищожавайки основата. Един от най-ефективните и прости начини за защита на повърхността е гладене на бетон

. Какво е това, технологията и методите на гладене, по-долу.

Каква е ферментацията на бетона?

Въпреки името, което ясно подсказва за наличието на желязо, това не е така. Гладенето се извършва чрез нанасяне на покритие върху повърхността, която все още не е бетон, със специални смеси или цимент. След извършване на тези действия бетона получава определени свойства, а именно:

  • водоустойчивост;
  • устойчивост на замръзване;
  • повишена устойчивост на механично натоварване и др.

За да отблъснете праха в композицията, въведете "течно стъкло- Или натриев алуминат. корунд и гранит чипове дават на повърхността сила и добави трайност.

Методи за гладене на бетон

Снимка на бетоновата ферментация чрез мокър методГладенето на бетона може да се извърши по сух или мокър метод или чрез специални добавки. Вярно е, че сухият метод е подходящ само ако гладенето се извършва на хоризонтална повърхност.

Мокър метод на остъкляване на бетон

Когато се използва този метод, върху повърхността на продукта се поставя разтвор на мастен железен материал. След това трябва да се избърсва с мистрия или стоманена шпатула. Разтворът се получава в съотношение цимент-пясък 1: (0.5-1).

За по-голяма пластичност на разтвора може да се прибави вар. Тесто. Също така допринася за по-малкото разпространение на гладещото вещество. Делът на вар е около 10% от теглото на цимента.

Сух метод за гладене на бетон



Бетонна снимка по сух методКогато се използва този метод, сух цимент трябва да се излива върху новоизляното бетон, който предварително се пресява през сито. Дебелината на получения циментов слой е около 2 мм. След като циментът е наситен с влага, той леко се заглажда над основата с мистрия.

Гладене на бетон със специални импрегнации

За този тип повърхностна защита се използват главно полимерни импрегнации. Този вид работа може да се извърши при температура -25 ° C, която за предишния вид е вредна.

При процеса на гладене на мократа повърхност на бетона се нанася мокро импрегниране. След накисване полимерът се изравнява. При сушенето покритието запълва порите и кухините на бетонната основа, като ги затлачва здраво.

Железен бетон със собствени ръце

Снимка от бетон стъкло със собствени ръцеПроцесът на гладене не отнема много време и не изисква специални умения. Ако повърхността, която трябва да бъде втвърдена хоризонтално: веранда, тераса, пътека в градината и т.н., е по-добре да се използва сух метод.

Бетонната основа, която ще се огъне, трябва да бъде уредена. Циментът върху повърхността на бетона може да се излива с помощта на обикновено кухненско сито. Пред-циментът може да се смесва с определени, необходими добавки. Правилно ходене по покритието може да бъде всеки ден. Но тя ще получи сила само три до четири дни.

Мокрото желязо е по-трудоемък процес. Това ще ускори наличието на пневматично оборудване, ако използвате циментова каша с пулверизатор. Железният бетон по този начин може да бъде само 14 дни след изливането му. През този период той ще получи необходимата сила и влажност.

Опростеността на полимерната жлеза е, че сместа вече е балансирана за определени нужди. Просто трябва да изберете набор от добавки, подходящи за тези условия.
Ферментацията на бетона с полимери е същата като в сухия метод. Само повърхността е по-добра и по-защитена. Съответно ценовата политика на такава смес е по-висока от тази на обикновения цимент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?
Течни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолацияТечни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолация
Каква е плътността на бетона?Каква е плътността на бетона?
Как правилно да изпиете бетонния под и да подсилите повърхностния слойКак правилно да изпиете бетонния под и да подсилите повърхностния слой
Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкцияФактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
Характеристики и качествени характеристики на бетона m300Характеристики и качествени характеристики на бетона m300
Предимства на фибрите влакнаПредимства на фибрите влакна
Полезна информация за бетонаПолезна информация за бетона
Какъв конкретен е необходим за фондацията?Какъв конкретен е необходим за фондацията?
» » Ферментация на конкретни основни методи
© 2021 BggeHat.com