Как да изберем висококачествен бетон

Съдбата на изградената сграда се влияе от много фактори, които не зависят изцяло от човека. Но ако къщата е направена от материали, които не отговарят на необходимите изисквания, тогава тя може да започне да се разпада много бързо. Особено внимание към себе си изисква конкретно. За да не направите фатална грешка, купете продукт, който не отговаря на строителните стандарти, трябва да знаете всичко за неговите свойства.

Бетонен клас

Експертите препоръчват първо да обърнат внимание на бетона. Индустриалните основи са изградени с материал с висока плътност не по-малък от M400. На сайта omega-beton.ru можете да купите бетон от производителя на достъпна цена. Фирмата "Омега Бетон" продава бетон без посредници.

В гражданското строителство, като се вземе предвид предполагаемото натоварване на фундамента, се използва за запълването му с M200 и M350. За конструкцията на сглобяема панелна къща, клас M200 е отличен избор, а най-добрият вариант е M350 за многоетажен камък (повече от 4 етажа). Дървени трупи и барове са светли и за тях има достатъчно маркировка М250.

Изборът на този строителен материал е повлиян от вида на почвата. При изграждането на сграда на пясъчник или скала се предпочита W2 бетон, а за къщи, построени върху глина W8 или W12.

Също така е важна марка цимент, използван при производството на бетон. Колкото по-висока е стойността на марката, толкова по-силен ще бъде произтичащият строителен материал. За да се получи трайна, устойчива на замръзване и водоустойчива смес, се използва цимент PP 500-D0.

Ефект на порьозността върху свойствата на бетона



Тя се характеризира с още един индикатор - порьозност. Масата на отворените пори повишава абсорбцията на водата и намалява устойчивостта на замръзване и устойчивостта към агресивни химикали. Ако празнотата е от затворен характер, това влияе положително върху свойствата на материала.

Ролята на добавките в бетоновата смес

Суперпластификаторите подобряват подвижността, увеличават плътността, здравината и водоустойчивостта.

Има добавки, които влизат в сместа, го правят приложими дори при ниски температури от -15 ° C до -25 ° C.

Ролята на модификаторите се намалява до корозионна защита, повишена устойчивост на замръзване и дълготрайност, по-ниска водопроницаемост.

Сертифицирането на този материал в нашата страна е доброволно, но много от неговите производители прибягват до тази форма на осигуряване на качеството. Закупуване на продукти от сертифицирани производители или отдавна са се утвърдили сред клиентите - определена гаранция за придобиване на отличен материал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изчислим цимента за кубчета бетон?Как да изчислим цимента за кубчета бетон?
В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Конкретен състав M200 и пропорцииКонкретен състав M200 и пропорции
Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкцияФактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
Прозрачен бетонен материал на бъдещетоПрозрачен бетонен материал на бъдещето
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
Характеристики и качествени характеристики на бетона m300Характеристики и качествени характеристики на бетона m300
Бетонови изделияБетонови изделия
Какъв конкретен е необходим за фондацията?Какъв конкретен е необходим за фондацията?
» » Как да изберем висококачествен бетон
© 2021 BggeHat.com