Как да изчислим цимента за кубчета бетон?

Всеки начинаещ майстор е запознат със ситуацията, когато, когато се опитва да изгради структура, не е възможно да се направи правилната смес за циментов разтвор. Неправилното изчисление на пропорциите може да доведе до прекомерна плътност или течност на получената смес. Това неизбежно ще доведе до допълнителни разходи за материални ресурси, тъй като такова решение не може да бъде използвано. Това задължително е rassypletsja при всяко външно влияние.

Таблица за изчисляване на потреблението на цимент за куб от бетон

Таблица за изчисляване на консумацията на цимент за куб от бетон.

За да получите висококачествен циментов разтвор, трябва да изчислите консумацията на материали и да съблюдавате необходимите пропорции при смесването им.

Какво трябва да помислите за правилното изчисление?

На първо място, трябва да разберете колко цимент ще се изисква за кубчета бетон. Правилните пропорции са както следва:

  • 1 част цимент;
  • 3 части пясък;
  • 5 парченца развалини.
Таблица на потреблението на цимент за кубчета бетон

Таблица на потреблението на цимент за кубчета бетон.

Определянето на необходимата консумация на материали може да бъде само след изясняване на техните характеристики. Вземат се предвид характеристиките и степента на необходимото конкретно решение. От тези показатели зависи пропорционалното съотношение на материалите, използвани за кубчета от бетон.

Така при избора на цимент е необходимо да се вземе предвид неговата маса, активност и степен на втвърдяване. Бетонното решение предполага вземане предвид на насипно тегло, качество, еластичност, отделяне на течността и нейната пропускливост. В случая на пясък, това е степента на чистота, размера на зърната, масата, обема, нивото на влага и наличието на глина и органични примеси. Детритът има свойства на тегло, невалидност, качество, влажност, мътност и наличие на плоски и остри зърна.

Комфортно смесеният разтвор от бетон дава възможност за получаване на висококачествена смес, която няма да се разпада след окончателното настройване чрез външно влияние.

Правила за изчисляване на цимента

Основният индикатор за твърдостта на бетона е количеството цимент, добавено към сместа. Това означава, че при месене на хоросан, допустимата грешка при добавяне на цимент е 800-900 г. В случай на натрошен камък този индекс варира между 4,5 и 5 кг. Трябва да се има предвид, че ако тези грешки не се наблюдават, циментът няма да може да задържи необходимото количество пълнител и ще се разпадне под въздействието на атмосферните валежи и температурните промени, веднага щом изсъхне. Затова се препоръчва в разтвора да се докладва за 1 кг повече цимент. По този начин ще се уверите в пълната увереност в надеждността на получения бетон.

Степента на навлизане на цимент в кубчета бетон

Степента на навлизане на цимент в кубчета бетон.

Правилното изчисляване на материалите за кубчета от бетон поема сметката за цимент, тъй като би трябвало да надхвърля половината от бетона на бъдещия бетон. Бетонът се приема за етикетиран за неговото приложение за специфични нужди, като например:

  • изливане на основата на къщата;
  • изграждане на стени;
  • бетонна подова замазка.

За основата M200 най-често се използва и M300 е подходящ за изграждане на стени. Целта на използването на получения бетон трябва да бъде определена преди избора на необходимите материали.

В строителството е обичайно да се използва система за измерване на части, така че този метод е използван в това ръководство. Бетонната смес включва 9 части, както е споменато по-горе (1 - цимент, 3 - пясък, 5 - чакъл). Например съотношение 1: 2 показва, че 1 кг цимент M400 ще изисква 2 кг пясък, а съотношението 1: 3 означава използването на марката M600.



За 1 m3 бетон не се препоръчва използването на повече от 3,5 центрове на втвърдител (7 торби), тъй като превишаването на този праг може да причини пукнатини на бетона след втвърдяване.

Чувал като мярка

Всички разхлабени строителни материали се продават в чанти, така че опитните строители изчисляват потреблението на материали за бетон, използвайки това устройство. Като правило стандартната торба с цимент тежи 50 кг, затова е необходимо точно да изтласкате тази цифра. Например, цимент M100 означава поток равен на 166 кг, т.е. 3 торбички + 16 кг отгоре. И за цимента M150 се нуждаете от 205 кг, 4 торбички + 5 кг.

Такава измервателна система е придобила популярност благодарение на удобството при изчисляването на строителните материали. Например, повечето строители подготвят бетонова смес, като се започне от измервателната система на части: 0,5 торби от цимент, 2,5 торби от натрошен камък и 1,5 торби от пясък. Това ви позволява точно да изчислите пропорциите за качествено бетонно решение.

За най-точно изчисляване на цимента за 1 m3 е необходимо да се преобразува метърът в сантиметър. Така ще получим 1 милион см3. Тъй като в 1 куб бетон 9 части, 1 милион см3 трябва да бъде разделен на 9. В резултат на това 1 част = 111111 cm3. Тъй като 1 куб.м съдържа 3 г втвърдител, в 1 куб бетон - 333333 г, или 333 кг цимент.

Изчисляване на втвърдител за кубчета от бетон в зависимост от марката:

  • M-450 - 469 кг;
  • М-400 - 417 кг;
  • М-300 - 319 кг;
  • М-250 - 300 кг;
  • М-200 - 241 кг;
  • М-150 - 205 кг;
  • M-100 - 166 кг.
Таблица на консумацията на вода за създаване на необходимата якост на бетона

Таблица на консумацията на вода за създаване на необходимата якост на бетона.

Приготвянето на бетонов разтвор като свързващо вещество е обичайно да се използва цимент M-400. Ако се купува по-нисък клас цимент, към сместа се добавя повече втвърдител. Например, когато се използва М-300 цимент, е необходимо да се увеличи количеството му с 30.

При смесване на разтвора използвайте чиста течаща вода, която не съдържа масло или друго чуждо замърсяване. Необходимото количество течност се определя въз основа на съдържанието на влага в чакъла и пясъка. Необходимостта от втвърдител във влага е от голямо значение. Например около 200 литра вода са необходими, за да се получи бетонен разтвор със средна еластичност с 20 мм натрошени скали на 1 м3.

Преди да смесите разтвора, трябва да сте сигурни, че всички компоненти са с високо качество и не съдържат излишни примеси. В този случай втвърдителят също трябва да е свеж. Натрошената скала трябва да се измие и да се почисти безпроблемно. Пясъкът трябва да се пресяе през сито с размер на отвора 1 × 1 см. Ако е необходимо, може да се измие.

Препоръчва се закупуването на възможно най-малък пълнеж (чакъл) с размер на частиците от 5-20 mm. По-добре е да се намерят останки от предимно рок. Също така добри показатели за натрошен чакъл, извлечен от дъното на реката.

Това ръководство ще помогне на начинаещите майстори да направят конкретен разтвор чрез изчисляване на количеството добавени компоненти в правилното съотношение. Основното нещо е да запомните, че всички изчисления се правят преди покупката на строителни материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Композиция на хоросан за подова замазкаКомпозиция на хоросан за подова замазка
Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?
Съотношението на хоросана за подовата замазкаСъотношението на хоросана за подовата замазка
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
Керамитен бетон за замазка изисква пропорцииКерамитен бетон за замазка изисква пропорции
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
Как да изчислим консумацията на суха смес на 1 m2 на замазкаКак да изчислим консумацията на суха смес на 1 m2 на замазка
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Каква е плътността на бетона?Каква е плътността на бетона?
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
» » Как да изчислим цимента за кубчета бетон?
© 2021 BggeHat.com