Бетон m400

Бетон m400използването на на бетон M400

не твърде често, за разлика, например, от на марката m200. Висококачествените характеристики на материала рядко са необходими за частно строителство. Този тип бетон се използва за изграждане на мостове, банкови трезори и други структури с повишени изисквания.

Конкретни спецификации за m400

При подготовката на бетонова смес се използват само автоматизирани смесителни системи. Процесът трябва да продължи известно време, в противен случай технологията на производство ще бъде нарушена. Тази марка не може да се транспортира на дълги разстояния поради бързата настройка на материала. По същата причина работата по полагането на сместа се извършва само от професионалисти.

Съставът на бетона е гранитен агрегат. Други видове материали не са подходящи за силови характеристики. Необходимо е да добавите пластификатори към разтвора, в противен случай масата ще замръзне незабавно.
Съпротивлението от замръзване на този материал е триста цикъла. Водоустойчивостта на бъдещата конструкция има индекс W10.

Структурите, изработени от бетон клас M400 са много силни. В тях е трудно да се направи дупка или да се тренира. Ето защо, ако продуктът има пръстени или отвори, те трябва да се образуват на етап на изливане.

Състав и съотношения на бетона m400



Подготовка на бетон m400За приготвянето на сместа се използва портланд цимент 500. За да се създаде един метър от кубичен разтвор, е необходимо минимум 400 кг суха маса.

В допълнение към развалините с фини фракции от 10 и 20 мм, се изисква пясък. Плътността на пясъка трябва да бъде около 2.6. По-добре е използването на пясъчно пресяване като малък агрегат.

Голяма стойност, когато се формира решение, има съотношение вода-цимент. Една част от циментовия прах трябва да съдържа 0,4 части вода. С други думи, за 1 m3 разтвор е 160 кг. Течността трябва да е без примеси. Много е важно да се осигури неутрално рН на разредителя.

Пластификаторът също зависи от масата на цимента. В разтвор трябва да бъде 0,6 от теглото на цимента. В този случай тази цифра е 2,4 кг. Използваните пластификатори не намаляват якостните характеристики на бетона.

Общата маса на голям агрегат е 1 тон 166 килограма. От тях чакъл с размери 20 мм ще тежи 700 кг. Останалата маса пада върху 10-милиметрови гранули.
Поради високото водоустойчивост на материала не се изискват допълнителни хидроизолационни елементи в бетона m400.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Графика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвораГрафика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвора
В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?
Течни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолацияТечни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолация
Каква е плътността на бетона?Каква е плътността на бетона?
Бетон m300Бетон m300
Фибростъкло за бетонФибростъкло за бетон
Ферментация на конкретни основни методиФерментация на конкретни основни методи
Характеристики на шлаката и характеристиките на материалаХарактеристики на шлаката и характеристиките на материала
Технология за производство на бетонТехнология за производство на бетон
Конкретен състав M200 и пропорцииКонкретен състав M200 и пропорции
» » Бетон m400
© 2021 BggeHat.com