Строителни разтвори

Строителни разтвори

Строителният разтвор е състав, който се получава, когато сместа от цимент или вар (свързващо вещество), пясък (агрегат) и вода се втвърдява, в някои случаи с използването на специални добавки. Към състоянието на втвърдяване този състав се нарича разтвор.

Съгласно заявлението, използваните в строителството строителни разтвори са разделени на: зидария, довършителни работи, специални.

Материалите за зидария са предназначени за полагане на тухли, камъни, блокове. Довършителни работи, те са също мазилка, използвани за мазилка на повърхностите на сгради.

Специални решения - се използват, когато предварително сглобените конструкции са подсилени от стоманобетон, когато е монтирано хидроизолационното устройство.

В зависимост от свойствата, включени в разтвори с халки, посочена като хидравличен или въздух, от тип - вар, цимент, смесен (цимент-вар, вар, гипс, цимент и глина).

Решенията за плътност са обикновени тежки и леки.

Обикновените тежки разтвори имат плътност повече от 1500 кг / м3. Те се получават с помощта на тежки пълнители, като например естествен пясък.



Светлите разтвори имат плътност по-малка от 1500 кг / м3. Те се приготвят с помощта на порести агрегати, като глинен пясък, експандиран перлит или пенливи добавки.

Смесите от смеси трябва да отговарят на следните изисквания: високо задържане на вода, лесно разпределение на основата, лесна работа. След втвърдяване, хоросанът трябва да има адекватна устойчивост на замръзване и здравина.

Силата на разтворите зависи от марката и количеството използвано свързващо вещество. Индексът на якост в зидарията и в разтворите за гипс е по-нисък от този на бетона. Това се дължи на факта, че силата на решения за зидария не влияе върху силата на самата зидария, разтвори за мазилка не носят товари. Към разтворите, използвани при армиране на конструкции, има повишени изисквания за здравина.

Съпротивлението на замърсяванията от замазки се определя от броя цикли на замразяване и размразяване. Според този индикатор, решенията са разделени на марки.

За да се запази цимент при приготвянето на хоросан, се използват пластификатори, суперпластификатори или смес от цимент и вар. Съдържанието на такива добавки в сместа се допуска не повече от един процент от масата на цимента.

Разтворите се приготвят в единици разтвор с изчисляването на тяхното почасово производство.

Когато се интересувате от цената на работата по подмяната на прозореца с двоен стъклопакет - посетете сайта realprof.ru. Само там ще намерите всичко възможно бързо и безпроблемно да замените прозорците с двоен стъклопакет с помощта на най-добрите специалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методи за приготвяне на хоросан за зидани пещиМетоди за приготвяне на хоросан за зидани пещи
Плътност на обикновения пясък със среден размерПлътност на обикновения пясък със среден размер
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Разтвори за зидарияРазтвори за зидария
Сухи смесиСухи смеси
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
Пълнители за строителни разтвори и бетониПълнители за строителни разтвори и бетони
» » Строителни разтвори
© 2021 BggeHat.com