Избор на мазилка

Има цимент и гипсова мазилка, всяка от които има недостатъци и предимства.

Гипсът е удобен за работа. С него няма свиване, което бързо изсъхва и се втвърдява на повърхността. С оглед на това, по-малко време се изразходва преди следващия етап на довършителни работи - облицовка с плочки или шпакловка. При правилната подготовка на повърхността и компетентния избор на грунд, мазилката на гипсова основа може да изненада с отличната си адхезия с различни материали.

В сравнение с циментовата мазилка, гипсът може да се нанесе върху повърхността с по-плътен слой. В този случай подсилването не е необходимо. Благодарение на тези качества е много популярен. Тук гипсовата мазилка Volma Layer в Омск е добър пример за качествен материал. Но мазилката на гипсова основа не може да се използва за външни работи. Не се използва при студени лоджии и балкони. Също така, не използвайте този материал във влажна стая и в зона, която е податлива на влага (сутерен, душ). Гипсовата мазилка лесно абсорбира влагата, така че не се страхувайте от гъбички. Решението се използва не по-късно от един час след готвенето.

Циментова замазка абсолютно плашеща влага, така че може да се използва безопасно в фасада, мазе, балкони, тераси, баня с душ и други съоръжения, въздухът в което е много влажно.



Едно от основните предимства на циментовата мазилка е достатъчната здравина на слоя. Въпреки това е малко по-трудно да се работи с, отколкото гипс. Втвърдяване, това е много забележимо свиване, което може да доведе до образуване на свиване пукнатини на повърхността. Обикновено последните възникват под формата на нарушение на съотношението вода / смес по време на процеса на смесване. Цената на мазилката на базата на гипс е по-висока от циментовата мазилка.

Съвременната смес от мазилки трябва да съдържа полимерни добавки, които са предназначени да придадат пластичност на разтвора. Освен тях хоросан на циментова основа може да се състои от хидрофобен добавка и леки агрегати, като полистирол. Този материал е в състояние да осигури допълнителна изолация в прозоречните склонове и външните стени.

Пазарът на строителни материали съдържа и минерални смеси. Те се основават на компоненти като полимерни добавки, фракционен пясък и свързващо вещество цименто-вар. Всичко това е идеално за шпакловане на помещения с висока влажност и фасади.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да измажете тухлена стена със собствените си ръцеКак да измажете тухлена стена със собствените си ръце
Цимент и гипсова мазилка, които да изберем?Цимент и гипсова мазилка, които да изберем?
За да ги измаза стените на образователната програма за начинаещиЗа да ги измаза стените на образователната програма за начинаещи
Мазилка за стениМазилка за стени
Мазилка Knauf RotbandМазилка Knauf Rotband
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
Избор на качествен пълнителИзбор на качествен пълнител
Мазилки и материалиМазилки и материали
Как да се мазилка тухлени стениКак да се мазилка тухлени стени
Характеристики на венецианска мазилкаХарактеристики на венецианска мазилка
» » Избор на мазилка
© 2021 BggeHat.com