Мазилка на вълната

Щуко "Волма" е смес под формата на прах, а основата за нея като свързващо вещество е гипсът. За да се получи възможно най-доброто решение на неговите свойства и свойства, неговият състав включва специални пълнители, изработени от полимери. Благодарение на това, мазилката има повишена якост и устойчивост на влага. Ефективните мазилни компоненти започват да действат от момента на разпадане и по-нататъшна експлоатация.

Ръководство за правилна мазилка и по-нататъшно приложение

Ръководство за правилна мазилка и по-нататъшно приложение

Преди да започнете директна употреба, е необходимо да прочетете инструкциите. Щука "Волма" не се различава при приготвянето си от други видове мазилки. Основното нещо в този бизнес е точното спазване на предписаните пропорции, т.е. за 1 килограм маса не са необходими повече от 700 милилитра вода. Ако изчислите общото количество необходима течност на базата на опаковката, то торба от 30 килограма ще изисква до 21 литра вода.

Работа с мазилка е най-добре в пластмасови контейнери. Първо, към него се прибавя вода в малки количества, за да се намокри равномерно целия контейнер. След като сместа се напълни, спазвайки всички необходими пропорции. Разбъркването се извършва с мистрия или мистрия. Ако сместа е много, най-добре е да използвате или трил с дюза за гипс, или строителна миксер. Специалните разбъркващи дюзи не само пестят време, но и по-добре се смесват.

След първото смесване разтворът трябва да се остави в продължение на 5 минути, така че всички компоненти да започнат да изпълняват функциите си, след което разтворът трябва да се разбърка отново, така че получената смес да няма бучки. Съгласно последователността си завършената мазилка трябва да е като дебела заквасена сметана, т.е. достатъчно пластмаса, за да не се източва.

Приготвената гипсова мазилка "Волма" може да се използва както за малки ремонти, така и за цялостно завършване на помещението. Гипсовият разтвор има отлично абсорбиращо свойство, така че това решение не се препоръчва за използване на открито, за да се избегне овлажняване на материала.

Сместа, получена след разреждане, може да бъде обработена:

  • гипсокартон;
  • бетон;
  • стоманобетонни плочи;
  • тухлени стени;
  • дърво.

Можете да използвате решението за различни цели:

  • с негова помощ е възможно да се изравнят или напълно да се премахнат някои малки дефекти;
  • Подравнете стените за по-нататъшна работа;
  • да обработва "голите" стени за по-нататъшни ремонти;
  • като окончателна версия на повърхността;
  • за създаване на елементи за декорация и декорация;
  • създаването на скулптури.

Ако се използва по време на ремонт мазилка "Volma слой", е възможно да се пристъпи веднага след искане за по-нататъшна работа по боядисване преди облицовка.

За да се постигне най-добър резултат, стаята, в която е извършена довършителната работа, трябва да е суха и температурата варира от 5 ° C до 30 ° C. Понякога, това е невъзможно да се постигне абсолютно сухо на стаята, в този случай слой от мазилка е най-добре за лечение на повече и специален консервант до гипс, който е в състава на сместа, не са в контакт с вода.

Подготовка на стените

Подготовка на стените

Преди да се приготви гипсовата мазилка "Волма", е необходимо да се подготвят стените за най-добър ефект.

Преди всичко е необходимо да почистите стените на съществуващите замърсявания и прах. След това премахнете стария слой мазилка или тапет от стената. Отнасяйте се до съществуващите повърхностни неравности, отстранявайте пукнатини, чипове. Подравнете стените до нивото, като използвате ефирен профил, ако е необходимо. Ако в основата на стената има метални части, те трябва да бъдат третирани със специален антикорозионен агент.

Мазилка "Volma Layer" се прилага само в ръката, като се използва:

  • шпатули от различни размери;
  • различни мистрия;
  • соколи и правила;
  • изравняване на теста.

Инструкциите за мазилка детайл не само как да се подготви хоросан, но и какви инструменти да се използват. При подготовката на хоросана, трябва да се има предвид, че времето за втвърдяване на гипса варира от 20 до 30 минути, така че не трябва да се предизвиква много смес. Преди да се направи състава, е необходимо да се изчисли площта на обработваната повърхност, като се вземе предвид времето за обработка, след което мазилката се разстила.

Нанесете мазилката правилно

Нанесете мазилката правилно

  • Сместа е хвърлена срещу стената и след това тя е приведена в съответствие с помощта на правилото за планираните маяци, ако има такива. Правилата трябва да се държат от долната страна нагоре, като се премахва излишната смес и се поставят в съществуващите вдлъбнатини.
  • След като сместа е замръзнала "това се случва някъде в един час", възможно е да отрежете излишната мазилка. Това също е правилото. Отрязвайки излишъка, той ги запълва със съществуващи депресии. Ако в бъдеще се планира да се поставят тапети или плочки на стената, то завършването на стената на този етап ще свърши. Просто не забравяйте за повърхностната обработка на почвената смес.
  • След като изглаждането се извършва с помощта на специална поплавък с гъба. На този етап е най-добре след 15-20 минути след втория етап. За тази цел е необходимо да се навлажни стената с вода и след това да започнете да действате като плувка. Веднага щом повърхността се появи "molochko" усилие за каша ще трябва да се прилагат повече. Получената смес лесно ще запълни всички малки неравности.
  • Последният етап е глух, за целта се използва специален ренде с метална повърхност. Сцената се състои в уплътняване и фугиране на дефектите от последната минута. Необходимо е напълно да се спазва времето за съхнене, указано в инструкциите, като се има предвид, че тя може да варира в зависимост от температурата и влажността на помещението.

Мазилка, като материал за декорация

Мазилка, като материал за декорация



Можете да украсите самата мазилка и да я украсите със самата мазилка.

Над покритието могат да се използват тапети, плочки и т.н. Освен това върху него и върху него можете да създадете различни модели:

  • използвайки различни ролки, можете да създадете релеф или текстура. Сега има ролки с вече очертан чертеж, което много опростява задачата;
  • може да се създаде само "шаблон" с обикновена мистрия, ако в тях все още не изсъхне напълно сместа;
  • от самата мазилка можете да направите орнаменти директно на стената;
  • стените могат да бъдат изложени на живопис, действайки като платно за художника.

Много е важно да залепете тапетите или плочките по стените преди подготвяне, така че материалите да се "прилепват" по-добре един към друг.

Спецификации на материалите

Спецификации на материалите

Крайният състав се отличава с неговите характерни черти: Той е:

  • добро свързване с повърхността;
  • Той има пропускливост на парата, която позволява на въздуха в помещението да се движи безпрепятствено;
  • гипсът е екологично чист материал;
  • мазилката не се свива по време на работа.

Щука "Volma" в неговите характеристики отговаря на изискванията за качество. Характерните му характеристики са:

  • дебелина на слоя от 5 милиметра до 30;
  • настройка на материала след 3 часа;
  • окончателното замразяване на разтвора отнема една седмица.

Мазилка "Volma Layer" се нанася много лесно, така че не е необходимо да се наемат специалисти за това, което в резултат ще спести пари.

потребление

На първо място, количеството на разтвора се влияе от състоянието на стената. Но стандартното изчисление е следното: за 1 м2 със стандартна дебелина на слоя от 1 сантиметър от мазилката ще се наложи да бъдат 7,5 до 9 килограма от сместа. Но това не е окончателното изчисление, защото много фактори могат да го повлияят. Много форуми имат отзиви за мазилката "Волма", която разказва за нейното потребление и свойства.

Но е по-добре да вземете материала с малка разлика, за да не срещнете повторна кампания в магазина.

Смеси от производителя

"Volma" е и мазилка "Aqualoosa", която се отличава с нейната влакнест състав и естествени компоненти. Той е проектиран и за изравняване на повърхността.

Този тип смес е устойчив на влага, така че може да се използва във влажни зони, може да се използва не само за вътрешна украса, но и за фасадата.

Съставът има циментов компонент, който е отличен като основа за облицовка или декорация.

Мазилката "Aqualoosa" може да се използва навсякъде, започвайки от бетонни подове и завършвайки с дървени стени.

Опаковането на тази смес се извършва в торбички с тегло 25 килограма.

Ценовият диапазон.

Продажбите на мазилки се извършват на строителни пазари и магазини. Тъй като този продукт е популярен, той винаги се предлага на склад в склада. Цената на мазилка "Volma" на мазилка е около 350 рубли. Ако поръчвате по интернет, цената може да бъде по-ниска, само в този случай е възможно да се плати за доставката.

Сега на пазара за строителни материали е много голям избор на довършителни продукти. Много купувачи се губят сред голямото разнообразие, но все пак предпочитат двете основни марки "Volma" и "Knauf". За да разберете кой от сградните миксове е по-добър, трябва да се запознаете с рецензиите както на обикновените потребители, така и на професионалните финалисти, и само след като направите своя избор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се разтварят съвети за гипс от майсториКак да се разтварят съвети за гипс от майстори
Chamotte глина какво е това и как се използва?Chamotte глина какво е това и как се използва?
Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?
Каква е разликата между мазилката и мазилката в обектаКаква е разликата между мазилката и мазилката в обекта
За да ги измаза стените на образователната програма за начинаещиЗа да ги измаза стените на образователната програма за начинаещи
Мазилка Knauf RotbandМазилка Knauf Rotband
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
Съвети за избор на мазилки за външна употребаСъвети за избор на мазилки за външна употреба
Мазилки и материалиМазилки и материали
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
» » Мазилка на вълната
© 2021 BggeHat.com