За да ги измаза стените на образователната програма за начинаещи

Към днешна дата повечето апартаменти в нови сгради се отдават под наем без никакви довършителни работи. По тази причина, преди залепване на тапетите или боядисване на стените, те трябва да бъдат изравнени с помощта на гипсови смеси. Кой състав е по-подходящ за това и дали е възможно да го подготвите сами - това е в нашата статия.

Смес от гипс - лесна употреба и достъпна цена

За начало е необходимо да се посочи, че къщите се строят от различни материали. Тя може да бъде тухла, пяна или газобетон, стенни панели и т.н. Важно е да се разбере, че всички те имат различни свойства за топлопренос и паропреградна бариера. Някои материали се казва, че "дишат", докато други блокират отстраняването на влагата от стаята. Поради тази причина трябва да разгледате внимателно избора на гипсова смес.

Най-често в момента е на мазилката. Той печели своята популярност се дължи на факта, че изсъхва бързо и е лесен за използване. Сред известни производители може да се нарече от компании като Knauf Rotband, Volma слой, Perel ПЛАСТ и така нататък. Цените на суха мазилка смес са в диапазона 300 рубли торба 25-30 кг.

Както става ясно от името, основният компонент на гипсовите смеси е гипсът. Допълнителните елементи са различни добавки, които дават еластичност на материала. Прахът се разрежда с вода, след което запазва свойствата си, като правило не повече от час, така че преди да започне работата, е необходимо да се смеси количеството материал, което можем да приложим при един подход.

Смесите от гипсокартон са най-често срещаните

Смесите от гипсокартон са най-често срещаните

Важно! Когато подготвяте сместа, следвайте препоръките на производителя, а не общи правила или "по око", както някои майстори обичат да правят. Спазването на технологията ще помогне не само да се подготви висококачествено решение, но и да се избегнат проблеми при нанасяне и по-нататъшна работа (напукване, шумове и др.).

Основният недостатък на гипсовата смес е, че може да се използва само в помещения с нормална и ниска влажност. За бани, например, мазилка на базата на гипс е най-добре да не се използва, защото е в състояние да се натрупват влага, което може да доведе до образуване на гъбички и мухъл. Паропропускливостта на гипсовите мазилки зависи от производителя.

Така например, Rothband не се препоръчва мазилка стени в апартамент, ако те са издигнати от пяна бетон, защото те чрез техните пори отклоняват влагата от стаята. Но Volma Layer е подходящ за работа по това време. Поради тази причина е абсолютно необходимо да се прочете информацията за полетата на приложение върху опаковката. Правилният избор на гипсова смес ще осигури комфортен живот и качество на довършителните работи.

Циментови мазилки - подходящ вариант за вътрешно и екстериорно декориране

Сухите смесени мазилки на базата на цимент се намират в рафтовете на магазините в големи количества. В зависимост от целта на приложението, обхвата на работа, условията за последваща работа и финансовите възможности, можете да изберете необходимия производител. И днес има много от тях - Starateli, Volma, Garant, IVSIL и т.н. Средната цена за чанта е около 200 рубли.

Интересно! Макар че сместа от гипс и цимент се различава в цената, цената на общото количество отработен материал в същата площ ще бъде приблизително еднакво, поради факта, че мазилката се използва по-икономично.

Приготвени смеси на базата на цимент мазилка на стените не само вътре, но и извън помещенията. Това е възможно поради водоотблъскващи свойства. В допълнение към факта, че самият цимент не е много хидроскопичен, уплътняващите добавки са предимно от изкуствен произход, подсилвайки водоотблъскващите свойства на циментовата мазилка.



Поради своята устойчивост на влага, циментовата мазилка се препоръчва за използване в бани, бани и кухни. В допълнение, заслужава да се отбележи, че циментовата мазилка е много силна, има висока адхезия и нейният експлоатационен живот се оценява в продължение на десетилетия. Гипсовите смеси на цимент са устойчиви на механично въздействие и се използват не само за довършителни работи, но и за реставрационни работи.

Циментовата мазилка обаче не е без недостатъците си. Не всеки ще може да работи с него, тъй като приложението се различава от работата с аналози на базата на гипс. Първо трябва да овладеете технологията и да научите как да подготвите решение за всеки от етапите - от достатъчно течност до дебелина. Циментова мазилка има голямо тегло, така че използването на дебел слой предполага задължително подсилване на металната мрежа.

Струва си да се отбележи, че често можете да намерите самостоятелно приготвени съединения на базата на цимент и пясък, свързващият компонент, в който варната се приготвя. Такива съединения имат право на живот, което е доказателство за тяхното дългосрочно използване в строителството и ремонта. Предимството на такива смеси за мазилки е от ниска цена - достатъчно е да купуват цимент, а пясъкът може да се намери безплатно.

Съставът на цимент и пясък, ако се желае, може да бъде приготвен самостоятелно

Съставът на цимент и пясък, ако се желае, може да бъде приготвен самостоятелно

Основният недостатък на работата с самостоятелно подготвени съединения е трудността да се спазват правилно пропорциите. Повечето финиширащи подготвят решения "по око", които впоследствие могат да доведат до напукване на повърхността и дори до отпадане. За да се получи качествено месене, е необходимо да се обърне внимание на срока на годност на цимента и размера на пясъчната фракция (по-добре е да се използва средната стойност).

Полимерна мазилка - нова дума в края

В допълнение към гипсовите и циментовите смеси на пазара, може да се забележи такъв материал като полимерна мазилка. Това е специален вид, който не се използва за изравняване на стените, а за декорирането им и се прилага върху вече подготвена или изравнена повърхност. Заслужава да се отбележи, че с помощта на споменатите по-горе композиции е възможно да се произведе декоративно покритие, но това е съвсем различна тема.

Полимерните мазилки имат разнообразни състави, които помагат за създаването на повърхности от различни цветове и текстури. Покритието се нанася в тънък слой и може да се използва върху основи от бетон, цимент, гипсокартон. Съставите напълно се справят с влиянието на атмосферните фактори, така че можете да ги прилагате не само вътре, но и извън помещенията.

В зависимост от веществото, което действа като свързващ елемент (акрил, полиуретан, епоксидна смола и др.), Полимерните мазилки се разделят на:

  • силикон;
  • акрил;
  • силикат;
  • силоксан.

Гипстерните състави на базата на полимери осигуряват добра адхезия към субстрата и са в състояние да скриват малки дефекти и неравности. Те могат да се използват със стъклена мрежа, която ще маскира малки пукнатини. Сред основните предимства на използването на продукта са неговата водоустойчивост, пропускливост на пара и механична устойчивост. Материалът е в състояние да подобри топло- и звукоизолацията на помещенията.

За мазилка не се изискват специални знания и работа, за да се справят дори и новак. Смес от пластмаса и пасва добре на базата. За да работите с помощта на стандартни инструменти :. шпатули, рендета и т.н., така че купуват специално оборудване не е необходимо. Сред производителите на оловни такива марки като Ceresit, WallMix, Weber-Vetonit, основи и така нататък. Цената на материал зависи от форми на освобождаване, вариращи от 400 рубли на 25 кг торба суха смес до 1500 рубли горе за готовите състави подобен тегло, опаковани в пластмасови кофички.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мазилка за газобетон какво да предпочитате и как да кандидатствате?Мазилка за газобетон какво да предпочитате и как да кандидатствате?
Как правилно да изпълнявате мазилката от блокове от пянаКак правилно да изпълнявате мазилката от блокове от пяна
Как да направите една тухла от полистирол със собствените си ръце?Как да направите една тухла от полистирол със собствените си ръце?
Мазилка Knauf RotbandМазилка Knauf Rotband
Сухи смесиСухи смеси
Мазилки и материалиМазилки и материали
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Къща от бетонни конструкцииКъща от бетонни конструкции
Как да изберем микс?Как да изберем микс?
Как да направите стените дориКак да направите стените дори
» » За да ги измаза стените на образователната програма за начинаещи
© 2021 BggeHat.com