Мазилка за газобетон какво да предпочитате и как да кандидатствате?

Коя мазилка за газобетон е най-подходяща и как да се прилага правилно - тези въпроси често се срещат собствениците на сгради, изработени от бетонни блокове. За да се произвежда висококачествена шпакловка на стени, е необходимо да се разберат всички нюанси не само на строителните смеси, но и на самия материал.

Аериран бетон - какво е и какво яде?

Блокерите са направени от цимент, вар, вода, кварцов пясък и алуминиев прах. Всички компоненти се смесват и подават към автоклава под налягане. Налице е разпенването на сместа, благодарение на реакцията на алкали с алуминий и се образува порест материал, който всяка година става по-популярен в нискоетажна конструкция. Материалът е лек, но същевременно достатъчно силен. Лесно се използва, тъй като трионът се използва за рязане.

Бетонови блокове са изработени от цимент, вар, вода, кварцов пясък и алуминиев прах

Бетонови блокове са изработени от цимент, вар, вода, кварцов пясък и алуминиев прах

Освен това, блоковете от газобетон не са възприемчиви към възпроизводството на мухъл и гъби, тъй като са екологично чисти материали. Газеният бетон има лоша термична проводимост, така че в сграда, построена върху тази технология, през лятото винаги ще бъде готино, а през зимата ще бъде топло. Въпреки че бетонните блокове са популярен материал в строителството, те все още са малко капризни. Факт е, че те бързо поглъщат влагата, която трябва да се има предвид при извършване на довършителните работи. Гипсовият бетон започва винаги с вътрешността на конструкцията. Това се дължи на факта, че влагата, съдържаща се в строителната смес, трябва да се изпари преди да се направи външната декорация на сградата.

Не се препоръчва да работите от ноември до март, тъй като водата в блоковете започва да замръзва, което води до напукване.

Лайм, акрил или силикат - какво да изберем

Основното предимство на газобетонни блокове е способността им да "дишат". Поради тази причина, мазилката за газобетон не трябва да запушва порите на материала. Освен това, както вече беше отбелязано, материалът абсорбира много влага, което може да доведе до напукване. Следователно е забранено да се използва циментови разтвори, които в повечето случаи се използват за груби довършителни работи.

Изберете такива смеси, които ще могат да запазят микроклимата на стаята, обърнете внимание на съставите, специално проектирани за клетъчен бетон. Някои специалисти предлагат при довършването на газобетон да се използват смеси, които създават бариера срещу пара. В този случай, експлоатационният живот на сградата се увеличава поради факта, че блоковете са наситени с влага колкото е възможно повече.

Мазилката за газобетон не трябва да запушва порите на материала

Мазилката за газобетон не трябва да запушва порите на материала

В съвременната практика се използват следните видове материали:

  • Лайм (циментова вар) формулировки. Най-популярните смеси се предлагат на пазара. Те имат не само отлична пропускливост на парите, но и добра адхезия и са устойчиви на ниски температури. Най-популярни са производителите Кнауф, Старатели, ще установи и Volma.
  • Акрилни мазилки. Скъп вид на довършителни работи, което задължително изисква подреждане на добра хидроизолация преди нанасяне. Съдейки по становищата и препоръките на специалистите, трябва да се даде предпочитание на такива марки като Църезит, Баумит, Болкс.
  • Силиконова смес. Може би идеалният материал за декорация на интериора. Те са устойчиви на пукнатини, но доста скъпи. Ясни представители - Ceresit и Баумит.
  • Силикатни мазилки. Като правило те се използват повече за екстериорна декорация. Произвежда се на базата на калиева течност стъкло, а най-известните са такива марки като Капарол, Баумит, Церезит.
  • Гипсови смеси. С тяхна помощ е лесно да се създаде идеално равна повърхност, но единственият им недостатък е, че те не понасят висока влажност, затова те строго не са подходящи за бани и изискват задължително повърхностно грундиране. Добрите смеси предлагат кампании като Knauf, Velvet, Bonolit.

Подготовка на повърхността - гаранция за качествено довършване



Мазилката от стени от газови силикатни блокове трябва да бъде направена при спазване на технологията, в противен случай по-нататък ще бъде възможно да се получи изненада - напукване на измазаната повърхност. От самото начало проверете повърхността за големи чипове и остатъци от лепило, с които е извършена зидарията. Вие ще бъдете доволни от самолета, че всички тези разкъсвания се борят. След почистване на повърхността го третирайте с грунд. За икономичност не се препоръчва разреденият разтвор да се разрежда с вода, по-добре е да се овлажни стената с мокра ролка, след това да се третира повърхността с грунд. В суха стая се използва обикновен грунд, но в мокри помещения той се заменя със състав на дълбоко проникване.

За да се създаде надеждна и трайна повърхност, вътрешната мазилка на блоковете от газобетон трябва да бъде направена върху подсилващата се мрежа. За тези цели можете да използвате поцинкована или фибростъкло версия. Прикрепете го към повърхността с пирони или дюбели. На върха на мрежата създаваме маяци, по които ще се извършват мазилките. Морските къщи са разположени стриктно на нивото на разстояние 130-160 см един от друг. Тази дължина се счита за оптимална за работа, но някои майстори могат да я избират в зависимост от личните предпочитания и опит. Готовите версии на фарове от поцинкована стомана са в магазина и можете самостоятелно да ги направите от гипсовата смес.

При избора на подсилваща се мрежа струва да се даде предпочитание на материал с малки клетки.

Нанасяне на хоросан върху стената - как точно да се наблюдава технологията

След като приключите всички подготвителни работи, пристъпете към облицовката на газовия силикат. Първото нещо, което трябва да направите е пръскането - това е методът за нанасяне на груб слой гипс. Малко количество от сместа се излива върху повърхността с слой не повече от три милиметра. След това работата се спира, докато решението бъде изземено. В следващата стъпка прилагаме основния слой. Този процес се нарича грунд и се състои в нанасяне на гипсовата смес върху повърхността със шпатула или друг инструмент. Така че цялото пространство между маяците е изпълнено. След това вземете правилото. Тя се прилага стриктно хоризонтално към маяците на дъното, а след това постепенно, като се правят зигзагови движения, е необходимо да се вдигне нагоре.

По време на изравняването инструментът ще остане решение, което трябва да бъде отстранено и изхвърлено над стената над главната маса или до местата, където се образуваха вдлъбнатините. Процесът на подравняване се повтаря, докато правилото стане ясно. След като решението е иззета, е необходимо да се получат маяци от него (ако не са изработени от гипс). Останалата кухина е покрита с разтвор на мазилка с цялата повърхност. След това на повърхността се дава време да изсъхне, след което е необходимо да се приложи последния слой, наречен капак. Същността на това е да се създаде най-плоската повърхност, така че нейната дебелина не надвишава 1-3 мм.

След всички тези етапи повърхността се заглажда с ренде. Предварително овлажнявайте стената с вода, оставете я да изсъхне напълно, след което можете да продължите фин завършек. Особено внимание в гипс върху газобетон трябва да се даде на формирането на ъглите. За да направите това, използвайте метал или пластмасови ъгли, които са прикрепени към повърхността и след това са измазани. Ако възможността да ги закупите не е, вземете малка шпатула и нанесете разтвора на повърхността от едната страна. След втвърдяване на сместа с нож, премахнете излишъка и изпълнете същата процедура от другата страна на ъгъла. Ако е необходимо, почистете повърхността.

Както може да се види, вътрешната мазилка на стени от газобетон - не толкова работа. Остава само да се реши какво да се мазилка газобетон вътре в къщата. Използването на качествени материали няма да ви безпокои за надеждността на финала, само от време на време ще се нуждаете от козметичен ремонт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стениКакво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Технология на производство на блокове газ у домаТехнология на производство на блокове газ у дома
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Какво представлява газовият блок?Какво представлява газовият блок?
Газов блок за изграждане на къщаГазов блок за изграждане на къща
Газов блок за изграждане на модерна къщаГазов блок за изграждане на модерна къща
Аерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложениеАерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложение
» » Мазилка за газобетон какво да предпочитате и как да кандидатствате?
© 2021 BggeHat.com