Мазилка за банята, която смес е подходяща за мокро помещение?

Мазилката, използвана за банята, трябва да бъде внимателно подбрана. Това се дължи на факта, че в стаята често има повишена влажност и температурни промени, а някои части на стените постоянно са в контакт с вода. Предлагаме да разберем, така че е необходимо мазилка на стени, какви композиции за тази цел ще са най-подходящи и че е необходимо да се вземат предвид при изпълнението на произведенията.

Стъпка стени в банята - това си струва?

Ремонтът в банята не понася бързина, а работата по довършителните работи трябва да се направи особено внимателно. И ако искате да получите наистина висококачествено покритие на стените, тогава мазилка на стените трябва да сте сигурни, освен ако, разбира се, няма да шиете банята пластмасови панели върху рамката. Някои може да възрази, вярвайки, че стените, особено в новите сгради, вече са измазани или изработени от бетонни плоски плочи. От една страна, те ще бъдат прави, но и те могат да се противопоставят.

Стените наистина са измазани, но това се случва по индустриален начин, без да се използват фарове, а всъщност само те помагат да се добие идеално плоска повърхност. Разликите във височината могат да достигнат няколко сантиметра, което, когато се появи, ще бъде забележимо, особено в ъглите. Същото важи и за панелните къщи. Стените могат да бъдат покрити с 1,0-2,5 см, което за строителите е само грешка, но за капитана на облицовката това може да се нарече "катастрофа".

Стъпка стени в банята - това си струва?

Ако искате да направите висококачествено покритие на стените в банята, тогава ще е необходимо да стените на стените

Някои може да кажат, че такива малки разлики могат да бъдат изравнени с лепило за плочки. Разбира се, възможно е, но нека видим в какво ще се стигне. Първо, това увеличава потреблението на лепило за плочки, което води до увеличаване на оценката на разходите. На второ място, консумацията на лепило е предназначена за нанасяне на слой с определена дебелина, а увеличаването на тези параметри води до лоша адхезия на плочката към повърхността, което означава, че керемидата може да падне в бъдеще.

Важно е да запомните, че дебел слой лепило за плочки води до "плуване" плочки - той се измества от мястото. След това трябва да се уверите, че е неподвижна с помощта на каквито и да било средства, и това отново отнема време. Поради това ремонтите могат да бъдат забавени, което отново ще доведе до допълнителни разходи за изплащане на работата на капитана. По този начин, ако искате да поправите ви произведен е от високо качество, и да завършат на стените е продължило в продължение на много години, шпакловка на стените под плочките в банята е необходимост, която може да спаси не само пари, но и време и нерви.

При много големи разлики в стените и необходимостта от нанасяне на дебел слой мазилка се препоръчва допълнително укрепване на хоросана с подсилен слой.

Смеси от мазилки - кои са подходящи за баня?

Сред цялото разнообразие от мазилки за стени в жилищното строителство се използват по-често съединения на базата на гипс и цимент. Те са най-достъпни и лесни за използване. В допълнение, те винаги могат да бъдат закупени във всеки строителен магазин, а изборът на производителите е доста широк. Смесите на гипсова основа са добре известни на всеки домашен майстор. Кой не е чувал за Робант, Волма и подобни марки. Такива съединения са чудесни за измазване на стени в помещенията - те са пластмасови, бързо изсъхнали и лесни за употреба, дори за тези, които първо се опитват да мазимират. Те обаче са подходящи само за сухи помещения.

Фактът, че гипсът е присъщ на абсорбиращата влага (и в банята е изобилен), в резултат на което започва да се разпада и колапс. Поради тази причина не се препоръчва да се използва обикновен гипсокартон в банята - той е заменен от устойчив на влага. Ако стените вече са измазани с гипсокартон и това се прави наистина качествено, тогава от тази ситуация има изход - необходимо е да се осигури висококачествена хидроизолация на стените.

А след това да ги мазилка стените в банята под плочката в този случай? Идеалното решение е използването на циментова мазилка. Тя осигурява отлична хидроизолация на стените и остава пропусклива за парите, което позволява стените да дишат. Това допринася за това, че върху такива стени не се образуват гъбички или плесени. Циментовата мазилка е екологична и има голяма здравина.

Смеси от мазилки - кои са подходящи за баня?

Идеално решение ще бъде използването на циментова мазилка: осигурява хидроизолация на стените и остава пропусклива за парите



На строителния пазар сега има много да избирате - това са Ceresite, Eunice и Starateli - списъкът продължава. Но също така трябва да се отбележи, че всяко лице може самостоятелно да подготви смес. Необходимо е да се вземат цимент (4 части) и пясък (1 част). За по-добра пластичност се препоръчва да се вземе пясъчна кариера, тъй като тя съдържа глина, отговорна за това качество. Ако има само речен пясък, трябва да се добави сместа пластификатор за цимент. Това може да бъде малко сапунено решение или прах за перални машини - този метод е тестван многократно.

Циментовата мазилка за банята има своите недостатъци. Приложеният разтвор изсъхва значително по-дълго от аналога на гипса. Освен това циментовите пясъчни разтвори са доста тежки, така че ако има нужда от нанасяне на дебел слой хоросан, е по-добре да работите на няколко етапа, като всеки слой трябва да изсъхне минимум един ден.

Дезинфекциращата мазилка под плочката е друг вид смес, която може да се използва в мокри помещения, защото се използва успешно не само вътре, но и на фасадите на сградите. Уникалността на мазилката е двата слоя от нейния състав. Основният слой има порьозна структура, която помага за отстраняване на влагата, и го прави толкова бързо, като не позволява водата да се задържи на повърхността.

Смеси от мазилки - кои са подходящи за баня? снимка

Дезинфекциращата мазилка под плочката е друг вид смес, която може да се използва в мокри помещения

В санитантиращия горен слой има специални добавки, които абсорбират солта, предотвратявайки появата й на повърхността. По този начин солта кристализира вътре в порите на слоя и изобщо не излиза, без да нарушава външния вид на повърхността. Циментова замазка не се напуква, дори когато се прилагат дебела, въпреки че достатъчно, за да се защитят по стените и 2 см. Недостатък на този тип формулировка е ниската устойчивост на замръзване и изсушаване, но това се отнася само за използването на открития си. Поради тази причина използването на дезинфекциращи мазилки също е отлична възможност Подравнете стените в банята стая.

Не забравяйте! Каквито и качествени смеси се използват за мазилка, стените в края не могат да устоят на мухъл и гъбички, освен ако не оборудвате банята с качествена вентилация.

Декоративна мазилка в банята - нова дума в дизайна на стаята

Ние разгледахме основните точки за използване на мазилка за баня под плочката, но не всички използват за облицоване на стената плочки, и да изберете други методи за довършителни работи в стаята. Декоративната мазилка е доста интересна опция, която все още се наблюдава рядко в баните на нашите сънародници. Нека разгледаме неговите предимства и недостатъци.

Венецианска, структурна, фасада - всичко това са видове декоративна мазилка и всички от тях могат да се използват стена украса в банята. Единственото условие е, че те трябва да бъдат устойчиви на влага, които ще се съобщават на опаковката със състава. Техните предимства са, че те имат богата структура и разнообразие от цветове. Те са лесни за създаване на различни модели и текстури. Декоративните мазилки са екологично безопасни, не излъчват вредни вещества и не са огнеустойчиви.

Важна особеност е, че те могат да дишат, а това е много важно при условия на висока влажност. Те дори могат да поправят малки неравности на повърхността. Освен това за тяхното приложение няма нужда да се извеждат към "нулевата" повърхност хоризонтално и вертикално. Малки отклонения няма да се забележат на повърхността. За съжаление, за прилагането на тези формулировки са необходими минимални практически умения, а в случая на Венецианска мазилка като цяло е по-добре да се използват услугите на опитни майстори.

Също така си струва да се отбележи, че цената на композициите не е евтина, така че трябва да сте подготвени за това, че трябва да се разделите с определена сума пари. Преди да нанесете декоративна мазилка, е необходимо да подготвите стените, да премахнете старото покритие, да отстраните остатъците от бои и други елементи от повърхността и да нанесете грунд върху стените, предназначени за влажни зони. Тези минимални изисквания ще помогнат на покритието да продължи дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите качествено обновяване на банятаКак да направите качествено обновяване на банята
Какво е по-добре да се използва при декорация стени в апартаментКакво е по-добре да се използва при декорация стени в апартамент
Пластмасов панел в банятаПластмасов панел в банята
След това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочкиСлед това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочки
Как най-добре да оборудвате банята?Как най-добре да оборудвате банята?
Мазилки и материалиМазилки и материали
Баня и материали за нейната декорацияБаня и материали за нейната декорация
Ремонт на стените в банятаРемонт на стените в банята
Какво трябва да имате предвид при обновяването на банятаКакво трябва да имате предвид при обновяването на банята
Samotsoyatelny апартамент ремонт и неговите характеристикиSamotsoyatelny апартамент ремонт и неговите характеристики
» » Мазилка за банята, която смес е подходяща за мокро помещение?
© 2021 BggeHat.com