Какво е по-добре да се използва при декорация стени в апартамент

завършване на стените в апартаментатапети

Разбира се, тапетът остава на мястото на честта сред другите материали за довършителни работи. Днешният асортимент ни позволява да избираме измежду многото представени тапети точно тези, които искате да видите във вашия апартамент.

Тапетът може да бъде хартия, винил и дори с 3D ефект. Базата се избира в зависимост от помещението, което трябва да бъде подрязано. Например, кухнята е най-добре покрита с винил тапети, които могат лесно да бъдат почистени. По-добре е банята да бъде завършена с водоустойчива.

Винилови тапети са по-скъпи и "дълъг живот", но имайте предвид, че рано или късно ще трябва да се промени и, следователно, преди да направите правилния избор, помислете за цял живот. Wallpaper на база хартията е по-евтино, но са обект на по-голямо замърсяване и почистване не легне, така че те ще трябва да се залепи.

По-модерни тапети - текстил, тапет с рисуване на изображения и 3D. Много добре ще изглежда в хола.

Мазилка с декоративни елементи

Към днешна дата малцина са запознати с този финиш материал и го свързват с изравняването на стените. Но този метод на декорация е много подходящ и безспорно носи светлина в интериора. Декоративната мазилка може да бъде акрилна, силикатна, на минерална основа. Различните типове променят техническите характеристики, както и външния вид. Основното предимство е възможността за импровизация, защото на тази повърхност можете да приложите абсолютно всякакви шарки. Единственият недостатък е, че прилагането на базата е достатъчно трудоемка.

плочка

Плочата е доста силен материал, освен че не подлежи на промени при температурни разлики. Следователно той идеално се вписва в банята и кухнята.



Недостатъкът е, че е доста скъп и отнема много време. В зависимост от интериора е избран видът на облицовката.

Покритие на гипсокартон

Това е добра възможност за завършване на почти всяка стая. Нейната инсталация не изисква обработка на стената преди монтаж, точно под нея е лесно да се скрият електрически проводници, различни тръби и нагреватели. Можете да експериментирате и да направите обрат, като завои и различни люлки.

панели

Най-често това покритие се използва в офис сгради и други общи части. Поради неговите синтетични съставки употребата в стаите не се препоръчва. Но в банята и в кухнята, той е идеален - той е лесен за почистване, а също и лесен за инсталиране и демонтаж.

Декоративен камък

Това е доста скъпо, което не може да си позволи всеки.

Полагането му изисква специални умения, така че не е възможно да го направите сами - това е единственият недостатък.

Издръжлив, силен и естествен камък ще даде благородство на вашия интериор.

боя

Най-често боята се използва за външни довършителни работи. Днес, благодарение на широк диапазон, можете да изберете абсолютно всички нюанси. Това покритие не е скъпо и отнема малко време за боядисване. Но в същото време, видимите дефекти, като неравностите на стената, не се прикриват.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Миящи тапети за кухнята и техните функцииМиящи тапети за кухнята и техните функции
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Изберете тапета правилноИзберете тапета правилно
Изборът на тапети и тяхното залепванеИзборът на тапети и тяхното залепване
Немски rasch тапетНемски rasch тапет
Как да изберем най-добрия тапет от винилКак да изберем най-добрия тапет от винил
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
Учете заедно как да изберете правилния тапетУчете заедно как да изберете правилния тапет
» » Какво е по-добре да се използва при декорация стени в апартамент
© 2021 BggeHat.com