Как да направите една тухла от полистирол със собствените си ръце?

Към днешна дата е станало популярно да украсяват стените за интериор и екстериор "под тухла". По този начин, оригиналните ръбове на огледалата, falshkamn или ъгълът на къщата изглеждат оригинални и уникални.

Декоративни тухли по стените

Декоративната тухла днес се използва широко за декорация в закрити помещения и на открито. Най-простият вариант е тухла, изработена от пяна.

Изпълнява декоративни тухла от собствените си ръце изисква творчески подход към случая и резултатът може да надхвърли всички очаквания.

Тухли от пяна: 1-ви метод

Ще се изисква:

  • полистиролова пяна;
  • нож;
  • спояващо желязо;
  • лепило за таванни плочи или PVA;
  • грунд;
  • боя;
  • акрилен лак;
  • четка.
Стиропор, нарязан на правоъгълници

За начало пяната трябва да бъде нарязана на правоъгълници, наподобяващи тухлена форма.

За да направите симулация на "тухли", най-доброто не е обикновена пяна, а полиуретанов финозърнест външен вид. В своята структура наподобява прозрачни пластмасови торбички. Тази пяна има редица предимства, които включват нейната топлоустойчивост, както и факта, че тя не се излива и под каквато и да е форма, нагрята или суперохладена, не отделя вредни вещества.

Първо, пяната се нарязва на правоъгълници с необходимия размер за този интериор, например 200x60 мм. След това подготвените тухли се залепват към стената с лепило за тавани. По този начин е необходимо да се наблюдава чертеж на полагане на сегашната тухла и да се оставят разстояния от 10 до 15 мм. След завършване на залепването, с помощта на запояващо желязо или остър предмет, се правят пукнатини, дупки и бразди върху гладка повърхност, имитиращи конструкциите за истинска тухла. Можете да използвате шперплата за работа, който ще служи като основа. За да направите това, той е залепен за подготвените тухли от пяна, не забравяйте да оставите празнини. След това структурата на истинската тухла също се симулира с поялник.

Боядисване на пенопласт

След като сте прилепили пяната към стената, тя трябва да бъде покрита с грунд и след това боядисана.

След това слой от шпакловка може да се нанесе върху стената "под тухла", получена от пластмасовата пяна, за да се увеличи якостта. След като е напълно суха, повърхността е покрита с грунд, който също трябва да изсъхне напълно. Накрая, подготвената повърхност може да бъде боядисана с акрилни или конвенционални бои. За да направите свой собствен тухли, изработени от полистирол, изглеждат като естествени, трябва да добавите главната сянка в грунда и да покриете цялата стена с него. След като изсъхне, основният цвят се прилага върху тухлите с четка. След това с тесен плосък четка, пролуките "под цимента" се намазват. Цялата стена, изработена от пяна, трябва да изсъхне за 5 дни. В края на краищата акрилната боя се нанася върху повърхността от кутията и след седем дни всичко е покрито с матов акрилен лак.

Тухли от пяна: 2-ри метод

Ще се изисква:

Полиопасни топки

За производството на декоративни тухли се изискват полистиролови топки.

  • Портланд цимент;
  • кварцов пясък;
  • вода;
  • полистиролови топки;
  • телени мрежи;
  • инструменти за дърворезба;
  • багрило.

Първо, трябва да подготвите кутии от картон с подходящ размер, от който ще се оформят основите на бъдещата тухла със собствените си ръце. За да направите това, всяка кутия трябва да бъде обвита с фина телена мрежа.



След това се приготвя смес за производството на декоративни тухли, които трябва да се приготвят в определена последователност.

В готовия контейнер се изсипват пелети от пяна и се добавя вода. След това в получената смес трябва да излеете белия Портланд цимент и всичко да се смеси. Освен това се изсипва чист сух фин пясък и отново всичко се смесва добре. Тъй като всички съставки се добавят "по око", резултатът трябва да бъде смес от тази консистенция, от която можете да образувате и образувате тухла.

Структура на тухли от експандирани пластмасови топки

За да се подготвят тухли от пяна, се използват вода, пяна топки и Портланд цимент.

Необходимо е да се опитаме да използваме сместа в рамките на един ден, тъй като от дълго време изсъхва и поради това ще бъде трудно за него да даде желаната форма. Ето защо, когато сместа започне да изсъхва, тя трябва да бъде оформена с помощта на инструменти за резби. Така се образуват всички декоративни тухли. След това на повърхността им се нанася тънък слой цимент, приготвен от бял Портланд цимент, вода и бял кварцов пясък. Тогава всичко остава, докато напълно изсъхне. След това върху сухата тухла се нанася боя на подходящия нюанс. За да направите това, акриловото багрило се разрежда до леко оцветена вода. Полученото багрило се нанася в три слоя и се оставя да изсъхне напълно.

Монтирането на декоративни тухли може да се извърши на всяка повърхност. Ако е дървена, тогава е инсталирана допълнителна изолация на каси и влага. На стените такива тухли се фиксират със специални лепила за лепило или циментов разтвор. В случай, че тяхната инсталация се извършва с последващо разширяване на фугите, тогава между елементите остава празно пространство не повече от 25 мм, което след това се запълва със специална фугираща смес.

Преди започване на инсталацията, декоративните тухли се поставят върху хоризонтална повърхност, например на пода, за да се приберат и регулират помежду си. Монтирането им започва с ъглови парчета, след което те се монтират около отворите, както вратата, така и прозореца. След това се поставят хоризонталните редове. В крайна сметка, за да се защити повърхността, облицована с декоративни тухли, от влага, се прилага слой от специален водоотблъскващ състав.

Довършителни "тухли" с гипсова шпакловка

Тухли от декоративна мазилка

За да симулирате тухла, можете да използвате гипсова мазилка.

Ще се изисква:

  • гипсова мазилка;
  • вода;
  • мистрия;
  • шпатула.

Можете да използвате гипсова мазилка като декорация "за тухла". В този случай се получава оригиналната конструкция и всички дефекти и неравности на стените са скрити. На първо място, повърхността на стената се приготвя, всички стари декорации и пилинг фрагменти се отстраняват от нея. Специално за привеждане в съответствие не е необходимо, тъй като ще направи декоративно обзавеждане. След това повърхността е покрита с грунд и оставена да изсъхне напълно. След това, мазилката се превръща в мазилка за консистенцията на неспирно тесто.

Работата се извършва на малки фрагменти и трябва да се заснеме парцел от 0,5 м2. Masterkom на повърхността на стената се прилага слой от подготвена гипсова дебелина от 10 мм. По-нататък приложената смес е леко изгладена със шпатула, така че се получава неравномерна текстура. След това, пръчката трябва да се прилага с модел, който имитира естествените тухли. Дебелината му зависи от планираното разстояние между декоративните елементи. На първо място се изчертава ред от зидария, изработен от тухли, направен от две линии, изчертани хоризонтално. След това резултантният ред се разделя на вертикални линии в тухли. По този начин се очертава цялата повърхност.

След като всички тухли са готови, мазилката трябва да изсъхне напълно. След това от подготвените зони със шпатула се отстраняват големи неравности и също се почистват ставите. След това трябва да изгладите малката грапавост с помощта на парцали. В крайна сметка цялата повърхност трябва да бъде покрита с грунд за гипсова мазилка и оставена да изсъхне. След това нанесете боя от желания цвят. За да получите ефект на естественост, боята се използва веднага няколко нюанса. За да направите това, първият слой се нанася върху основния цвят, а след това със суха четка, се добавят и тъмни или по-светли нюанси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво представлява фасадната пяна и колко струва?Какво представлява фасадната пяна и колко струва?
Затопляме селска къщаЗатопляме селска къща
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Как да поставим стенаКак да поставим стена
Пяна за бетонПяна за бетон
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?
» » Как да направите една тухла от полистирол със собствените си ръце?
© 2021 BggeHat.com