Затопляме селска къща

Външната изолация на селска къща е много актуална тема. За да остане в къщата през студения сезон е възможно, поне е необходимо да се осигури топлина в него.

Компетентната и висококачествена изолация на частна къща значително намалява загубите на топлина и вследствие на това разходите за отопление - собственикът в буквалния смисъл няма нужда да изхвърля пари. За да направите това, достатъчно е да инвестирате един път в изолацията. На сайта e-brus.ru можете да намерите по-подробна информация за изолацията на частна къща.

Пенопласт за външна изолация

Използването на пяна като нагревател за външните стени на къщата е широко разпространено, тъй като е технологично ефективно и е евтино. Важно условие за това е качествената подготовка на стените. Първо, равнината на стената трябва да е равномерна. В противен случай, ако има видими вдлъбнатини или издатини, по-големи от 10 мм на стената, пяната в тези места може да се счупи от случайно удара или натиск.

Освен това стените трябва да бъдат почистени от прах. Старата боя на места, където се ексфолира, е необходимо да се премахне. Алкидната боя се отстранява напълно. Други стени с четка са намазани с грунд с дълбоко проникване. Желателно е прозорците по периметъра да бъдат покрити с решетка по такъв начин, че нейните ръбове да могат да бъдат увити и залепени върху пяната за укрепване на ръбовете. Външните прозорци се монтират под прозорците.



Лепило за пяна се избира въз основа на материала на стените. Изолацията на плочите започва да лежи по стените отдолу нагоре, е желателно за това отдолу да се създаде стартовата лента. Нанесете лепилото върху пенопластите, обикновено с няколко смели точки. След залепването, често пяната е допълнително закрепена с дюбели, първо лепилото изсъхне за 3 дни.

Затопляне на къщата от дървесината

В дървена къща, като правило, затоплянето започва от тавана, след това отива към стените и завършва с под. Стените и подовете предварително се проверяват за отвори и пукнатини. Слотовете в стените запушват пръчката или за целта се използва монтажна пяна, която изглежда предпочитана. Таванът може да бъде изолиран с минерална вата или други подобни материали. Подът може да бъде достатъчен, за да се покрие с линолеум или килим. След това стените и външният цокъл са изолирани, за които също е подходяща пенопласта.

Затопляне на къщата от блокове от пяна

Стените на самите блокове от пяна имат висока топлоизолация. За външната им изолация се използват плочи от минерална вата, експандиран полистирен, URSA и други материали. За подобряване на външния вид често се прилагат облицовъчни тухли. В този случай между печката и тухла се полага слой от пароизолация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?Имам ли нужда от пароизолация за пяна и в какви случаи?
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Как мога да затопля стара селска дървена къщаКак мога да затопля стара селска дървена къща
Как да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пянаКак да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пяна
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Външна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплексВъншна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплекс
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
Топлоизолация на стените на външна дървена къща с полистиролТоплоизолация на стените на външна дървена къща с полистирол
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
Всички видове вътрешна изолация в дървена къщаВсички видове вътрешна изолация в дървена къща
» » Затопляме селска къща
© 2021 BggeHat.com