Топлоизолация на отоплителни тръби

Топлоизолация на отоплителните тръби в таванаТоплоизолацията на отоплителните тръби е важен етап в работата по полагане на тръбопровода. Топлата изолация по цялата дължина ще предпази от сериозни климатични условия и деформации. Използването на нагревател ще съхранява зададената от потребителя температура в тръбите. И кондензата, която е вредна за железните тръби, няма да се образува, поради което ще се увеличи експлоатационният живот.

Топлината отива от котела до радиатора, тя губи първоначалната си температура в диапазона от 5 до 15. Естествено, потребителят увеличава мощността на котела, за да се повиши температурата в сградата, като по този начин загубата на енергия и пари.

Топлоизолация на отоплителните тръби в сутерена

Мазето е влажно студено място, където в общи линии преминават всички комуникации. Неизолираните тръби ще изгубят топлина в тази среда. В допълнение, поради влажността, процесът на унищожаване на структури ще започне. Затоплянето на това място трябва да бъде водоустойчив материал. За тази цел те са полезни за:

  • изолация от полиуретанова пяна, Той има ниска топлопроводимост и лошо водопоглъщане. Има възможност за вторично ползване;
  • пяната гума има висока водоустойчивост и ниска топлопроводимост, може да се използва за втори път. Отлична пожарна безопасност;
  • течна изолация, се нанася с четка или пистолет за пръскане върху повърхността на тръбата. Такава защита е добра, защото е удобно да се изолира в труднодостъпни места;
  • пенообразно стъкло, което има забележителни качества, като: ниска топлопроводимост, висока устойчивост на влага и дълготрайни слаби материали, практически вечни;

Отопление на отоплителните тръби на тавана

Климатът на тавана е значително по-сух от мазето. Отрицателната външна температура и плюсът вътре в тръбата причиняват микрокредити, които в крайна сметка се увеличават. Пяната от полиетилен е идеална за тази цел. Материалът издържа - 60 и + 80 градуса по Целзий.

Ако подът на таванското помещение е изолиран, е по-удобно да се подредят тръбите в топлоизолационното пространство. Недостатъкът на това споразумение е:

  • неудобство ремонт комуникации;
  • висока надеждност на повредите на изолационния слой по време на аварията;

Но те пестят пари на двойна изолация. В този случай тръбопроводът може да бъде предварително изолиран с бояджийски материали, за да се избегне изтичането. Специално внимание трябва да се обърне на ставите.

Затопляне на тръби на улицата



Затопляне на тръби на улицатаНай-важната част е затоплянето на улицата, така че трябва да работите векове наред. Необходимо е да се защитят тръбите и изолацията да не се гние и да е продължителна. В тази номинация пяна пяна, която защитава и не разваля земята изобщо, е добра. Този вид термична защита има много предимства. той:

  • относително евтино;
  • траен;
  • не е податлив на гниене;
  • има отличен термичен ефект;

Недостатъкът на тази изолация е високата трошливост на материала. Под натиска на почвата пяната ще загуби целостта си. Това значително ще повлияе на енергоспестяващите свойства на изолацията.

Изолация от стъклена вата е един от старите начини, но доста скъп. Факт е, че след изолацията е необходимо да се водоустойчива. Освен това трябва да купите покривна хартия или фибростъкло. Оказва се, че методът е доста скъп и обезпокоителен.

Най-простата изолация ще бъде изолацията на тръбопровода с маншети, изработени от пенополиетилен. Специално изобретени за изолация на тръбопроводите, те са:

  • удобен за инсталиране;
  • не изискват допълнителна хидроизолация;
  • се произвеждат в различни дебелини и плътности;
  • еластична и гъвкава;
  • има данни за изолацията на ставите и завоите;

Въпреки че цената на такава работа е голяма, изолацията се изплаща в процеса на работа.

Днес, във времето на технологиите, са достатъчни начини да се избегнат загубите на топлина в тръбопровода. Всеки може да избере отоплението на отоплителните тръби според техния бюджет и необходимите условия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Оптимален диаметър на отоплителната тръбаОптимален диаметър на отоплителната тръба
Къде използват петролни котли?Къде използват петролни котли?
Тръбопроводи на радиатори с полипропиленТръбопроводи на радиатори с полипропилен
Отопление в частна къщаОтопление в частна къща
Как да скриете отоплителните тръби?Как да скриете отоплителните тръби?
Топлоизолация и шумоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация и шумоизолация на отоплителни тръби
Как да се изчисли топлоизолацията на тръбопроводите?Как да се изчисли топлоизолацията на тръбопроводите?
StenofleksStenofleks
» » Топлоизолация на отоплителни тръби
© 2021 BggeHat.com