Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна

Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна 1Ако къщата значително намалява температурата през зимата и плащате огромни суми за отопление, тогава става ясно, че е време да затоплите къщата си!

Затоплянето на дървената къща отвътре не е вътрешна декорация на стаята, както изглежда на пръв поглед. Много специалисти настояват това да изолира стените отвътре категорично не. Те разчитат на факта, че след затопляне точката на оросяване се премества значително и следователно стената се намокри и замръзва. И тъй като къщата е направена от дърво, тя бързо ще загуби оригиналния си вид и ще започне да се влошава. В допълнение, изолацията на дървената къща от вътрешната страна ще доведе до контакта на нагревателя с влажния въздух в помещението, което ще доведе до голямо количество конденз.

Що се отнася до външния вид, затоплянето на дървената къща отвътре ще доведе до значително намаляване на вътрешното пространство на къщата.

Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пяна пластмаса 2

Много изявления могат да бъдат оспорени. Ако всички работи се извършват правилно и качествено и собственикът не спести използваните материали, тогава въпросът за кондензацията никога няма да ви докосне. Предимството на такива работи в дома ви е, че можете сами да произвеждате топлоизолация, без да прибягвате до услугите на специалисти.

Материали за изолация

В зависимост от избрания материал и начина на извършване на работата има различни видове изолация на стените в дървена къща. В някои случаи използвайте "топъл шев". Тя може да бъде приложена в случай, че не планирате да завършите стени с декоративна мазилка. Материалът, чрез който шевовете са запечатани значително намалява тяхната топлопроводимост.

Какви други начини се използват за изолацията на дървени стени?
Затоплянето на дървена къща отвътре включва използването на различни материали.

Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна 3

Разширеният полистирол е добър материал, който ви позволява да направите изолация сами, защото техниката не е много трудна. Този материал е евтин, но значително увеличава топлоизолационните характеристики на стените. Стиропор поддържа необходимия микроклимат в стаята. Минералната вата е идеална за качествена изолация на дървени стени в къщата. Този метод ще бъде ефективен, ако качеството на пара и хидроизолация.

Минералната вата има влакнеста структура и може да натрупва вода, затова е много важно да следвате всички препоръки, когато правите тази работа.



Затоплянето на минерална вата включва следните етапи:

  • обработка на стената с антисептично действие и запечатване на пукнатини и пукнатини в зидарията;
  • изпълнение на ламелите, което ви позволява да прикрепите изолацията към стената. Също така, наличието на щайга гарантира изтеглянето на пара и предотвратява кондензацията.
  • монтаж на минерална вата, по време на който е необходимо да се вземат предвид възможните механични натоварвания. Минералната вата не е залепена към стената със специално решение. За монтажа се използва щайга, в която се полагат материали.
  • изпълнение на паропреградата;
  • декорация на стени.

Затопляне на пяна пластмаса

Отделно, нека да поговорим за това как изолацията на стените на дървена къща полистиролова пяна.

Топлоизолацията на дървените стени в къщата е не по-малко ефективна и икономична. Първото нещо, което трябва да се направи, е да се изберат висококачествени плочи, които трябва да бъдат достатъчно гъсти и твърди. Важно е да не обърквате пяната от гранулиран експандиран полистирол, който във външния си вид е много подобен на полистирен. Разширеният полистирол няма да продължи дълго: той се разпада на топки и бързо попива влагата.

Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пенопласт 4

Затоплянето на дървена къща отвътре се препоръчва да се направи, като се използва пяна от полистирол. Той има отлични характеристики. Например, повишена плътност, плътна структура, ниска топлопроводимост.

Този материал се произвежда в различни форми: плочи, панели, блокове.

Работен процес

Топлоизолацията на дървена къща отвътре се извършва най-добре с помощта на пяна. Преди започване на работа е необходимо да се импрегнират пяна плочи за пожарна безопасност. В допълнение, е необходимо да се почистват стените на мръсотия и прах, да ги подравнява, като повече или по-малко еднакво повърхност. С помощта на специално лепило е необходимо да се подготвят стени. Залепваме пяната върху повърхността на стената със същото лепило. След пълното нагласяне на разпенените пластмасови листове е необходимо допълнително да ги прикрепите с дюбели.

Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна 5

След като са монтирани пясъчните пластини, е необходимо да се нанесе покритие за защита на повърхността.

Това може да бъде шпакловка, върху която е прикрепена подсилена мрежа. И окончателното докосване - мазилка и гипсокартон мазилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква е изолацията на стените на дървена къща?Каква е изолацията на стените на дървена къща?
Как и защо е необходимо да се затопли основата на частна къща?Как и защо е необходимо да се затопли основата на частна къща?
Как да затопли дървената къщаКак да затопли дървената къща
Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Как мога да затопля стара селска дървена къщаКак мога да затопля стара селска дървена къща
Как да изолирате дървена къща с пенофолКак да изолирате дървена къща с пенофол
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
» » Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
© 2021 BggeHat.com