Как да измаза печката, така че да не се пръсват отворени очи се страхуват, и ръцете

Как да се измаза печката, така че да не се пука? Този въпрос е от значение за много собственици на традиционни "отоплителни уреди", които са решили да спестят довършителни работи. В края на краищата конвенционалните смеси просто не могат да издържат на температурни деформации, така че са необходими специални мазилки и технологии за измазване на такива "топлинни генератори". Кои от тях? Нека да разбера!

Stucco - какво е специално за него?

Защо хората решават да измажат печката? В края на краищата има плочки, плочки, в крайна сметка галванизирана желязо и други материали. Освен това, с дължимата грижа на капитана, съединителят може да бъде оставен непокрит, както е направено с камини. Отговорът в този случай е проста: мазилка плочки е по-евтино, не гори кожата, като желязо, и ще защити къщата от случайна искра появяват през пукнатини (които не могат да гарантират голата зидария).

Нанасяне на мазилка

Нанасяне на мазилка

В старите времена една тухлена печка винаги е била покрита с слой от глина, а след това и крекла. Е, и съвременните собственици на традиционни руски "нагреватели" тази технология привлича поради следните причини:

  • Мазилката може да бъде боядисана във всякакъв цвят, като се използват евтини, нетоксични съединения, базирани на вода. И дори можете да нарисувате гореща печка.
  • Това покритие е много евтино и ви позволява да маскирате всички дефекти в зидарията.
  • Мазилката може лесно да се възстанови. Везните и други дефекти на печката могат да бъдат запечатани само за 20-30 минути, като се използват евтини компоненти и материали.
  • Тази опция не влияе на топлинния трансфер на пещта и не намалява ефективността на отоплителното устройство.

Ето защо мазилката на пещта не изненадва нито представителите на по-старото поколение, нито израстването на деца и внуци.

Коя мазилка е подходяща за печката - теракота или печка?

Традиционната мазилка за пещи е глина, смесена с пясък в правилните пропорции. Тази композиция беше използвана от нашите предци, избелваща глина с тебешир. Но 100% защита от пукнатини не дава такава смес, така че днес собствениците на пещи се опитват да купят по-модерни и пластични съединения, които могат да издържат на температурни деформации.

Фабрични мазилки теракота и Печка нагревател се състоят от смес шамотна глина и кварцов пясък. Те издържат на температури до 200 градуса по Целзий. Освен тях, сухи смеси от типа RS Parade, подсилени с усилващи влакна. Добър резултат е топлоустойчивият цимент Рат Каратт и специални видове съединения Kreativputz Rath, който може да издържа на нагряване до 1000 градуса по Целзий и по-нагоре.

Приготвяне на разтвора

Приготвяне на разтвора

Въпреки това, ако нямате пари за решение за магазин за мазилки, можете да подготвите сами аналог на марката, като използвате нашата рецепта:

  • Вземете пластмасова или желязна кофа за 10 или 12 литра. Това ще бъде мярка за свободните компоненти.
  • Подгответе корито, стара вана или друг контейнер, за да смесите съставките.
  • Съберете една кофа от гипс и изсипете в коритото.
  • Добавете две кофи от хидратирана вар.
  • Напълнете 20 процента от обема на кофата с нарязани стъклени влакна и ги изсипете в коритото.
  • Добавете към тази смес кофа с пясък.

Ако тази рецепта изглежда трудна за вас, следвайте опростена версия: кофа (част) от цимент, две кофи от пясък, една част от глина и 10 процента от капацитета на кофа за азбест. Както можете да видите, ефективен състав може да бъде "сглобен" от прости и достъпни компоненти. Въпреки това, преди да измажете печката, трябва да се научите да замените сухите съставки, като подготвите пластмасова паста, за да ги нанесете върху стените.

Как да смесим разтвора и защо е важно да не го прекаляваме с вода?

Рецептата за приготвяне на приготвената смес е отпечатана на опаковката. Обикновено се прави така: вземете около 150 милилитра топла вода от 30 градуса и покрийте с не повече от килограм разтвор, спомняйки си внимателно да смесите този полуфабрикат. В резултат на това трябва да се получи пластична маса без сухи включвания. Частта от разтвора трябва да се използва в рамките на 30-40 минути след месене.



Домашният състав за финала е малко по-сложен. В крайна сметка сме смесили всички компоненти с кофи, за да отделим един килограм от суха смес, ще трябва да смесим всички съставки на хомогенна маса, като сме получили свободно течащ състав на една консистенция и цвят. Но дори и в този случай съществува риск от прекъсване на технологиите, така опитни майстори подготвят домашно приготвени смеси, работещи не с 10-литрови контейнери, но с чаши или кофи с капацитет от 1 литър. Същевременно рецептата за готвене остава същата.

Е, по-проста - получени от смес на база литрови порции се излива в кофата, която вече съдържа около 250 грама вода, след което сместа се бита строителство смесител, и в случай на липса на пластичност на излива вода 50 грамови части. И тук е важно да не се прекалява с течност, или решение да губят желаната гъстота, както и нова партида от сухи строителни смеси ще бъдат унищожени.

И последният съвет - преди мазилката на печката, нейната повърхност трябва да бъде подготвена за нанасянето на хоросана. Ако се приготвите след смесване, вашият разтвор ще се втвърди, преди да се постави върху стените или да се напука поради липса на влага дори по време на фазата на сушене. Ето защо е необходимо да се спазва следната процедура - първо подготвяме фурната, а след това - разтвора.

Подготовка на пещта за довършителни работи - измиване и триене

Целта на подготовката на стените на огнището за довършване е да се увеличи адхезията на повърхността и разтвора. В допълнение, на този етап пещта може да премахне следите от старото покритие и да елиминира дефекти, които ще попречат на прилагането на нов слой. Ето защо цялата подготвителна работа започва с отстраняването на стария състав и измиването / триенето на зидарията с тухлите. На втория етап е необходимо да се затворят шевовете, като се избира от 5 до 10 милиметра.

показващи фарове

показващи фарове

Неопитен майстор много често пропускаме стъпка, надявайки се на армираща мрежа или набраздена, но дори и плитък разтвор на пробата между тухлите ще позволи по-довършителни състав да се придържат към повърхността, особено в случай на дълбоко изтегляне 2- или 3-инчови слоеве. След като проникнат в стената, огнището се почиства отново. Допълнителните действия зависят от качеството на повърхността на стената. Ако е напълно плоска, без промени и други дефекти, може да бъде завършена със слой с дълбочина до 8 милиметра. В този случай тухлите се изрязват с длето, след което повърхността на пещта се почиства и грундира.

Е, ако се приеме, дълбоко мазилка на пещ тухла слой с дебелина повече от 10 мм, а след това в огнището ще запълни армираща мрежа от метал, фиксиране с пирони, които се забиват в зидарията ставите.

И преди полагането на мрежести тухли е по-добре да изрежете длетото и след поставянето на подсилващия слой повърхността на огнището трябва да бъде обработена с топлоустойчив грунд. След това предварителният етап може да се счита за пълен. Майсторът трябва да започне подготовката на хоросана и действителното завършване на пещта.

Колко бързо да измажете фурната, така че да не се счупи

Съставът ще се счупи в два случая - с неравномерно разпределение по повърхността или поради липса на влага. В първия случай възниква напрежение в края, което се провокира от различна маса мазилки. Във втория случай има елементарно нарушение на технологията за приготвяне на разтвора, когато започва да се прилага недостатъчно пластична композиция към източника.

Ето защо, когато решавате колко бързо да ги измажете, за да не се напука, тогава ще трябва да действате според следния план:

  • Започнете с изчертаване на 5 мм слой кремообразна консистенция. Това означава, че при приготвянето на разтвора добавете още малко вода към сухата смес, като се получи втечнена маса. Тази маса трябва да бъде "хвърлена" на стената на огнището, като се вземат малки порции със шпатула и се счупят по повърхността.
  • След частично изсушаване на първия слой можете да продължите към основното покритие. В този случай се приготвя по-дебела формулировка, която се нанася върху фокуса с 8 или 10 мм слой, подобно на обикновената мазилка. За да подредите повърхността на пещта, можете да използвате правило, което ще се движи по протежение на маяците, но ако имате сложен терен, то вместо маркер за местоположение, по-добре е да използвате конвенционален воал.
  • Следващата стъпка е полирането на довършителния слой с влажна лента или друга груба тъкан. Не напълно изсушената мазилка на новоизградената фурна се поддава на този "инструмент" без усилия. И под действието на влажна тъкан всички повърхностни микрокредити се прилепват заедно.
  • След изсъхване на подовия слой, фурната е покрита с мокри торбички, които не позволяват влагата да се изпарява много бързо. И торбите трябва да бъдат отстранени от време на време и пукнатините, които се появяват в мократа подложка.

Изсушеният център (вече невъзможно е да завършиш с пръст) трябва да се нагрява за един месец, докато изсъхне напълно. K фин завършек Можете да продължите само след края на този период. И най-евтината опция е да боядисите мазилката с водна боя на всякакъв цвят. В допълнение, слой текстура може да се приложи към огнището - Венецианска мазилка, Короятен бръмбар и така нататък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Облицоване на фурната със собствени плочкиОблицоване на фурната със собствени плочки
Стъклокеражи със собствени ръцеСтъклокеражи със собствени ръце
Плочки за печки и каминиПлочки за печки и камини
Мазилка на пещи със собствени ръцеМазилка на пещи със собствени ръце
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Промиване на фурната със собствените си ръцеПромиване на фурната със собствените си ръце
Как да се пекат печкаКак да се пекат печка
Обзавеждане на печката със собствените си ръцеОбзавеждане на печката със собствените си ръце
Как да направите печка за ванаКак да направите печка за вана
С лице към камината с плочки, принципите на декоративни довършителни работиС лице към камината с плочки, принципите на декоративни довършителни работи
» » Как да измаза печката, така че да не се пръсват отворени очи се страхуват, и ръцете
© 2021 BggeHat.com