Как да се пекат печка

В съвременния живот, независимо от голямото разнообразие на отоплителни системи, които "работят" без отклоняване на човек от ежедневните си дейности, повишаване на доверието на гърба и да заемат мястото на честта тухлени пещи, камини, че не само украсени къщата обикновените граждани, но и дворците на аристократи, затопляйки ги с топлина. Огнището от първичните времена символизира благополучието на семейството. Те изграждат тези отоплителни тела здравословно, от векове и украсени с различни видове плочки. Сега, за довършителни печки тухла използвайте плочки. В тази статия ще научите как да наложат кахлена печка, така че наистина да го украсят и да не спират при най-малкото движение, помислете за етапите на облицовка на пещи.

Облицовъчните керамични плочки от тухли и камини изпълняват няколко функции: (Виж също: Как да украсите печката със собствените си ръце)



  1. липсата на пукнатини, специална керамична смес, от която се произвеждат печки, дава възможност за увеличаване на топлопреминаването;

  2. през керамичната облицовка, токсините не могат да преминат в стаята и други продукти на изгаряне на пещната пещ;

  3. с лице към конструкция от керамични плочки изглежда естетически красива и не "разваля" интериора на помещението;
  4. (Виж също: Как да изберем камина-фурна за лятна резиденция)
  5. Почистете от прах и мръсотия гладки керамични плочки са много по-лесно, отколкото груб мазилка.


Разбира се, устройството отопление за облицовка, че е необходимо да се купи специален, устойчив на топлина теракот, и как да се използва разтвор на свързващото вещество от глината, която с течение на времето, стабилен при висока температура, се превръща в още по-силна.

Плочка за облицоване на фурната


Видове топлоустойчиви керамични плочки


Тъй като пещта (камина) е обект, който се загрява до много високи температури, довършителният материал, с който е поставен, трябва да има определени характеристики:



  • устойчивост на високи температури;

  • сила;

  • устойчивост на механично натоварване;

  • дебелината на плочките не трябва да бъде по-малка от 6 мм;

  • структурата не трябва да бъде пореста.


Горните характеристики не съответстват на всяка керамична плочка. Няма много от тях:



  • теракота;

  • клинкерни плочки;

  • плочки;

  • майолика;

  • порцеланови камъни.


Всеки от тях е забележителен за своя дизайн, както и за начина на полагане. Изборът на довършителни материали зависи не само от предпочитанията на дизайнера или собственика. Изборът на тази или тези плочки за облицоване също зависи от предназначението на помещението, в което е разположено отоплителното устройство. Ако акцентът се поставя върху топлинните инженерни характеристики при декорирането на банята, в дневната се избира плочка, съответстваща на стила на интериора. (Виж също: Помпейска печка)


Характеристики на плочките


Преди да покрием тухлената фурна с керемиди, препоръчваме да проучите свойствата на всеки от изброените видове облицовъчен материал.

Пример за облицовка

Теракота е един от най-ранните материали, използвани от древните гърци и римляните. Това е изгорено, непрозрачно изделие, направено от глина от определен вид, което има силно порьозна структура. Теракота се използва и за производство на херпес зостер и като елемент на декора. Този материал се отличава с висока якост и богат, ярък червено-кафяв цвят.

Тротоарни плочки е един вид строителна керамика, той е създаден като алтернатива за завършване на една пред които са изправени тухлени пещи в Германия, Холандия и други северни европейски страни. Смес от клинкер използва няколко вида глина, също така са добавени чамот и минерални багрила. Цялата тази композиция се пресова и изстреля при висока температура. Изгражда се силна, устойчива на висока температура, доста дебела 10 мм, с ниска порестост. Кланкер плочките имат широка гама от цветови опции от бяло до кафяво. (Виж също: Каква печка камина да избирате)

Скрапът е уникален материал, специално създаден за пещите за облицоване. Уникалността на плочките е, че те са изделия на парче и са оцелели след вавилонските пъти. Това керамични съдове някои сортове, различни, оформени като кутия. Беше си форма този покривен материал, се изисква по-високи характеристики termosberegayuschim и самостоятелно топлина прехвърлени към стаята от печката, облицована с плочки, се счита за най-полезни за човешкото здраве и за околната среда.

В основата си, майоликата е, по-изтънчена, теракота, покрита с глазура. Техниката на боядисване на калаено-оловна глазура дойде при нас от Майорка. Продукти в техниката на майолика, рисувани на ръка от талантливи художници, така че те винаги са били луксозна и могат да се намерят само в богатите къщи.



Пещ, тухла

Порцеланът е най-модерният облицовъчен материал. Този материал се произвежда чрез пресоване при високо налягане и температура. Съставът на керамичния гранит включва няколко вида глина, кварцов пясък, малък гранит и мраморни чипове. Като багрило се използват соли и оксиди от различни метали. Този материал се използва широко в декорацията на интериора, тъй като има непропусклива, гъста структура, устойчива на ниски и много високи температури. Керамичният гранит има широка гама от цветове, разнообразие от текстури и текстури. Разнообразие от дизайнерски решения при проектирането на порцеланови камъни позволява да се имитира този материал под фаянс, теракота, клинкер, гранит, мрамор и други естествени материали. (Виж също: Галканска пещ със собствени ръце)


Обърнете се към печката с плочки


За да наложите керамична фурна за плочки е необходимо да изберете качествен продукт, от грешната страна трябва да има специални разрези, които осигуряват по-силна адхезия към разтвора. Някои производители произвеждат довършителни плочки със заключваща система, която ви позволява да я поставите без видими шевове.

Ако знаете как правилно да стегнете фурната, то облицовката на Вашата отоплителна инсталация ще отнеме много време визуално. Първо трябва да почистите повърхността на фурната и да разгънете шевовете, да премахнете праха и мръсотията, ако облицовката е ремонтната фаза на старата фурна, премахнете и старата мазилка и боя. За да се гарантира, че облицовъчната плочка е здраво поставена на мястото си, фурната е покрита със специална метална телена мрежа, която е закрепена към зидарията с големи пирони или самонарезни винтове. Използват се и алуминиеви подсилващи ленти, които осигуряват здравина на зидарията.

След това върху зидарията, покрита с мрежа, се полага слой от хоросан и цимент и глина. Степента на глината няма значение, но циментът трябва да бъде 400-ти клас. Преди да започнете да слагате плочките, изчакайте да изсъхне мазилката.

С лице към фурната с плочки

Полагане плочки започва от долу, разтворът се нанася върху гърба на плочката и се прилага към мазилката, леко се притиска и се разпределя равномерно pristukivaniya разтвор по цялата повърхност на плочката. За да имат шевове същата ширина, използвайте ограничителни кръстове. Гладкостта на облицованата повърхност се проверява с лента.

След завършване на работата по поставяне след три дни се извършва фугиране. Можете да използвате печката след 24 часа.


Облицовка с плочки


Ако човек се съмнява и се чуди дали е възможно да се покрие печка с плочки? Няма почти никакво съмнение относно облицовката на печката с плочки. Тъй като плочките са идеален материал за облицоване на фурните.

Облицовката на печката с плочки е сходна с произведение на изкуството, а майсторите, които знаят как да правят това, винаги се третират със специално уважение. За разлика от други материали за облицовка, плочките се монтират по време на изграждането на пещта. Не препоръчваме да се борим за монтирането на плочки сами, без да овладеем техниките на този древен занаят.

Преди облицоването на печката, плочките трябва да бъдат сортирани. Тъй като това са парчета, следователно, плочки с по-тъмен модел от плочки с модели на светлина сянка са демонтирани. Освен това е необходимо да се отложат плочките с брак или пукнатини. След като приключите с тази процедура, плочките се настройват, за да се поберат, смилат и изравняват краищата на страните. Обичайно е да се сравняват плочките с една референтна извадка. Плочките са поставени по такъв начин, че глазурите на две съседни плочки да не влизат в контакт при полагане. За по-добра адхезия към разтвора плочките се накисват във вода преди полагането.

Печката започва да се оставя от плочките: първо се полагат плочките и след това се прикрепват тухлите на кутията.

Ако не знаете какво да правите и как да сгънете печката, обърнете се към специалист, така че да не разваляте скъпия материал и да получите печка, която ще бъде шедьовър на изработката на печката.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочки за печки и каминиПлочки за печки и камини
Пещи отоплителни тухлениПещи отоплителни тухлени
Как да украсите печката със собствените си ръцеКак да украсите печката със собствените си ръце
Видове пещиВидове пещи
Отоплителни пещи за вилиОтоплителни пещи за вили
Как да поставите печкаКак да поставите печка
Как да направите печкаКак да направите печка
Проста фурна със собствени ръцеПроста фурна със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Изграждане на камини от собствени ръцеИзграждане на камини от собствени ръце
» » Как да се пекат печка
© 2021 BggeHat.com