Как да украсите печката със собствените си ръце

Първо, печката в къщата вече е украшение, а на второ място, всеки собственик украсява фурната така, както го харесва. Има много начини да украсите фурната със собствените си ръце. Човек със златни ръце винаги има нещо, за което да се похвали.

Дачата е толкова добра, че е възможно да се приложи неопределено въображение там и има много възможности. Печката може да бъде построена с истински огън навсякъде, от всякакъв размер, а вие също можете да направите руска печка и дори печка в двора. Има чудесна възможност да изпържите кебапчета и барбекю, чудесно е да комбинирате работа в градината и в градината с приятна почивка в кръга на приятелите и семейството. (Виж също: Живописвайки печка със собствените си ръце)

Истинската руска печка е жива печка, т.е. те имат свойството да се разширяват с нажежаема жичка и да се стесняват при охлаждане. Ето защо, декорирането на стените на пещта не е препоръчително, тъй като моделът ще се обелва и се напуква. Пещта обикновено се залепва с вар всяка година след края на отоплителния сезон, затова изглежда най-добре, когато е белязана и има снежен вид. Всички метални части, като врати, ограда, ограда и покер, изглеждат красиви, когато са боядисани в черен топлоустойчив емайл.

Стените на печката могат да бъдат боядисани в бяло. Боята обаче трябва да бъде избрана внимателно. Това трябва да бъде специален резистентен емайл за пещи, в противен случай обикновената боя може да се счупи след първата пещ. Но декорациите могат да бъдат направени от тел и мъниста. Тези тъкани трябва да бъдат прикрепени около периметъра на печката и болтова.

Ако намерите боя за фурната, която не се страхува от високи температури, можете да я използвате за боядисване на печката. Само преди да започнете да рисувате, трябва да се подготвите: измийте и изсушете стените и, ако е необходимо, избелете. (Виж също: Плочки за фурната със собствени ръце)

Рисунката върху печката може да бъде изготвена с помощта на шаблони, така че шаблонът да е по-ясен и естествен. Но тези, които привличат добре, можете да направите без него.


Каква е украсата на камината със собствените си ръце?


Най-лесният начин да украсите камина, която е фалшива, т.е. няма истински огън. Такава камина е безопасна и може да бъде направена от всякакъв материал, дори от гипсокартон или пластмаса. Най-честата декорация на камината може да бъде самозалепващо се, което лесно се залепва върху повърхността на гипсокартон или друг материал. Цветът на тази хартия може да бъде избран абсолютно всякакъв, давайки възможност за декорация.

Камина декорация

Вторият вариант е счупено стъкло или малки камъчета. Те могат да бъдат равномерно разпределени и поставени върху рамката на камината. Тогава всичко това е боядисано в сребърен или златист цвят. (Виж също: Ремонт на руската фурна със собствените си ръце)

Дори ако камината е фалшива, тя трябва да съдържа истински дърва за огрев, както и декоративни елементи, като например:



  • Poker. Каква камина без покер?

  • грил

  • savok


Горната камина е най-голямото разнообразие за природата. Тук можете да оформите семейни снимки вътре, както и да поставите вази с цветя, красиви декоративни цветя, играчки, фигурки или украсено коледно дърво за новата година. Като цяло, можете да украсите върха на камината с всичко. Отгоре е удобно да направите рафт или плот на камината, ако е фалшива камина и ако е реално, тогава не е препоръчително да поставяте елементи там, защото те могат да се нагорещят. И най-добре е да инсталирате естествени камини от топлоустойчиви материали, които няма да бъдат опасни за битови нужди.

Красивите камини са д, които са направени с вкус. Тя може да бъде както домашно устройство за отопление, и имитация на огън, и дори руски печки-камини, които са украсени с украшение или декоративна боя. (Виж също: Как да ремонтирате самата фурна)

Има инфрачервени камини. Принципът на тяхната работа е такъв, че лъчите не загряват въздуха, а предметите в стаята. Това е отопляем мебели, под, таван и да даде топлина на въздуха. Такава камина е предназначена за временно отопление, а не за постоянно. Инфрачервените лъчи не са вредни за хората, като камината работи от електричество, удобна и лесна за използване. Най-често срещаните варианти на инфрачервените камини са газовите камини. Те са безопасни от пожари, не изсушават въздух и не горят кислород. Те също така затоплят въздуха равномерно и равномерно, а не както при версията на конвертора, когато топлият въздух се издига, а подът остава студен.

Камината във ваната е най-важният елемент. Като без печка във ваната? Ако фурната вече е там, а външният й вид не е много привлекателен, тогава е възможно да се направи дизайна на камината. Един лесен начин да превърнете камината е да я нарисувате с емайл. Сега има много възможности, отколкото да нарисувате камината. Основното е, че е топлоустойчив емайл, както и устойчив на влага и издръжлив. По принцип трябва да си купите емайл за печка за сауна. В този случай е трудно да се направи грешка, защото този емайл е специално избран за такива условия: влага и висока температура.

Картина боядисване

Руската пещ е известна с диван. Леглото е традиционно място за спане в селата. Те обичат да спят там като стари хора и деца. Преди това, дивани бяха направени на втория етаж на печката, и за да стигне до там, е необходимо да се постави стълба. Сега има още една опция - камина с диван, на която лесно можете да седите както на дете, така и на възрастен, без да се страхувате, че може да падне. (Виж също: Как да изберем правилната фурна)



През зимата, в селата на такива легла, е удобно да изсъхне нещата. Обувки, трева, гъби, а също и за сън. Поддържа топлината достатъчно дълго и се загрява след няколко часа след топенето на пещта.


Как да се изгради един диван?


Ще са необходими следните материали:



  • тухли

  • Каминен вентил

  • Камина врата

  • Пробийте вратичката

  • грил

  • фурна

  • 2 стоманени ъгли

  • Огнеупорни тухли

  • Стоманена лента

  • глина

  • пясък


Преди да построите камина с диван, трябва да поканите опитни работници в печката, затова те посъветваха къде да построят печка.

Както всяка друга конструкция, камини и печки изискват възстановяване.

Необходимо е възстановяване на камини не само да има нормален външен вид, но повече заради дупките и пукнатините в тухлата Clack може да доведе до загуба на дим и снижаване на устройства за пещи.


Тухлена техника за ремонт на камини



  1. Проучете зидарията

  2. Когато се намери празно пространство, изхвърлете лошите тухли с длето и чук

  3. Изчистете мястото на прах и отломки

  4. Омесете разтвора

  5. Умори мястото на зидарията

  6. Поставете нов орех

  7. Поставете ставата на място

  8. Ремонтът трябва да се извърши през лятото, когато пещта не се нагрява


Голяма камина

Под поръчката обикновено се правят големи камини, нестандартни размери, с огромно стъкло. Защо се нуждаем от такива камини? Първо, те са необходими за огромни помещения, и второ, за да се насладите на играта на огън в голям прозорец. И ако камината има голям прозорец, тогава самата камина трябва да е доста голяма.

В допълнение към големите камини, малки камини за едностайни апартаменти са направени по поръчка, които поради малката площ не отговарят на стандартните размери.

Най-икономичните, модерни и безопасни камини са затворени камини.


Предимства на затворени камини



  • Спестяване на дърва за огрев

  • Пожарна безопасност

  • Безопасност за деца

  • Бързо загряване на въздуха

  • Малко емисии на въглероден окис

  • Лесна инсталация


За всяка домакиня не само камината като отоплителен уред, но и предмет, върху който е възможно да се приготвя храна, е полезно в домакинството. Затова те избират печка камина с фурна. За да не се използва топлина напразно, може да се използва за пържене, готвене, отопление и други кухненски работи. И най-важното, във фурната можете да печете хляб, сладкиши, сладкиши и други сладки.

Какво може да изненада гостите? Най-невероятните предложения за декорация на камини и печки са клане. Издълбаната камина може да бъде както от мрамор, така и от дърво. Въпреки че дърворезбата може да бъде само в случай на фалшиви камини, където няма истински огън. В края на краищата дървесината е лесно запалим материал и трябва да се използва предпазливо.

Издълбани камина


Възможности за декориране на камини



  • живопис

  • Замазка (мазилка)

  • Украса на орнаменти

  • Живопис Живопис

  • Дърворезба за мрамор

  • Каменна плоча

  • Пръскачка за емайли

  • Пластмаса + самозалепваща се


За да направи камината стилна и издръжлива, тя може да бъде покрита с плочки. Тази опция ще бъде идеална в комбинация с кухненски плочки. Ако камината е в кухнята, тя ще се вписва перфектно в атмосферата. Въпреки това, в залите и спалните можете да поставите камината с плочки, но трябва да изберете цветовата схема според тоновете на стаята.

Плочките са отличен материал за поддържане на топло. Качеството на плочките е малко по-ниско от керамичните плочки, но производителите на керемиди от Германия и Австрия могат да се похвалят с издръжливост и стилен дизайн. За да не влезете в бъркотия, трябва да попитате продавача-консултант плочки за камината.

Плочките с различни цветове се различават по качество, тъй като отнема време за изпичане и емайлиране за производството му. След като нанесете първия слой върху плочката, той изсъхва и след това отива във фурната. След това отново се нанася нов слой боя. По този начин, цветовият спектър на плочките е много различен по качество.

Керамичните плочки, както и плочките трябва да бъдат внимателно подбрани. Това важи не само за качеството, но и за размерите. Средните размери са най-оптимални. Те няма да се счупят, когато са силно нажежени. В допълнение, че керамиката трябва да бъде огнеупорна, така че тя също трябва да толерира студеното кладенец. В края на краищата, камината е в къщата както през зимата, така и през лятото. И в дача например камината не се нагрява постоянно, а понякога. Ето защо, ако в замръзналата зима камината остане незагрята, тогава тя няма да бъде застрашена от пукнатини и колапс. Особено внимание трябва да се обърне на лепилото за керамика. Тук изборът е рязко стеснен. Основното е, че керемидата не пада, така че топлинна устойчивост и сила, на първо място.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Каква е температурата във фурнатаКаква е температурата във фурната
Как да се изгради печкаКак да се изгради печка
Как да поставим печкатаКак да поставим печката
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Живописвайки печка със собствените си ръцеЖивописвайки печка със собствените си ръце
Печка на улицата със собствените си ръцеПечка на улицата със собствените си ръце
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Ремонт на руската фурна със собствените си ръцеРемонт на руската фурна със собствените си ръце
» » Как да украсите печката със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com