Живописвайки печка със собствените си ръце

Вече познати в частни домове и вили са пещи, които в допълнение към готвенето дават на хората топлина. От древни времена пещта е медицинска сестра и изцели всички болести, да си почине и сила, така рисуване и паница с ръцете си винаги носи у дома късмет и мир, сложи част от душата на интериора. Затова тя беше в центъра на къщата, създавайки впечатлението, че в нея не е построена печка и около нея е построена жилище. По различно време пещите са декорирани по свой начин и във всеки регион и регион дори на едно състояние те могат да се различават значително един от друг. Украински живопис фурни никога няма да се бърка с класически руски, и последната от централните региони на Русия е много по-ниско от красотата и величието на пещите, построена в Урал.

Живопис украински фурна


Основните опции за боядисване на печките


Това не е тайна, че днес почти непроменени народните традиции, както и за няколко стотин години на културата твърдо асимилирани, то със сигурност оставила своя отпечатък не само в дрехи и маниери на хората, но също така и в интериора на домовете си, както и появата на самите къщи. Например в Украйна, където едва ли се намират гъсти гори, най-често срещаните жилищни сгради са глинените колиби. Фермите могат да се видят отдалеч от степите, като ясно се подчертават ярките бели стени на фона на гъста трева. На входа на украинската хижа първото нещо, което хваща окото ви, е фурната, която задължително изобразява дървото на живота. Подобна картина на печките в националния стил се среща и в Русия, но не е толкова ясно изразена. За нашата страна обикновената руска пещ на белотата на първия сняг е по-позната, което символизира чистотата на мислите и реда в семейството и икономиката. За всяка култура и хората в печката има нещо свое - нещо, което ви позволява точно да определите кой притежава дадената структура или структура. (Виж също: Плочки за фурната със собствени ръце)

В допълнение към обичайното нанасяне на боя върху печката, се практикуваше и боядисването на глинени плочки, с които бяха облицовани пещите. Всъщност, плочки днес са почти напълно заменени и заменени от керамични плочки. И тяхното производство е изключително трудна задача, поради което няма да разгледаме тяхното приложение.


Инструменти и материали, необходими за боядисване


За съвременния потребител за закупуване на необходимите материали няма да бъде трудно, както и наличието на огромен брой различни инструменти за извършване на същия вид работа понякога пъзели. За да можете да рисувате компетентно рисунка на руска печка, трябва да подготвите следното:



  • набор шкурка от груб до нула, за да почистите стената на пещта;

  • креда или вар за подготовка на повърхността за нанасяне на украшение;

  • набор от флейти четки за варене на пещта;

  • набор от изкуствени четки за рисуване;

  • акрилни или бои на водна основа.


Това е необходимия минимум от материали, които позволяват на почти всеки човек да приложи приятната украса в домашната фурна. (Виж също: Видове пещи)


Как да изберем украшение


Освен това, че е необходимо да се изберат материали и инструменти, потребителят може да се изправи пред проблема с избора на необходимия украшение. Изглежда, че проблемите с това не трябва да възникват, но не всеки има вродени артистични способности, така че изготвянето на сложни многоцветни рисунки или дори просто начертаването на бъдещ украшение може да предизвика редица трудности.

Живопис на печката

Но тези проблеми могат да бъдат избегнати, ако се изберат традиционните и традиционните национални орнаменти. Почти всички от тях са опростени, така лесно се възпроизвеждат както от възрастни, така и от деца.

Когато избирате какво да нарисувате фурната, можете да се обърнете към книги с приказки, с цветни илюстрации, които ще ви помогнат да намерите желания чертеж. Можете също да се свържете с библиотеката или с интернет, основното е, че рисунката трябва да бъде качествена и разбираема. (Виж също: Как да украсите печката със собствените си ръце)

Самият украшение трябва да бъде отпечатан на стандартен лист А4 и ако няма боядисване, се изсипва в малка клетка, това бързо и удобно ще прехвърли украшението върху повърхността на фурната.

Живопис пещ

Процедурата за оформяне на украшение на повърхността на конструкцията не е много сложна и ви позволява да направите значителни прекъсвания между етапите на боядисване на пещите, но е по-добре да не се затяга и да се работи в най-кратки срокове. От началото на работата и за получаване на крайния резултат е необходимо да се извършат следните действия:



  1. подготовка на повърхността;

  2. изготвяне на чертеж на контур;

  3. оцветяване.


Сега да опишем всеки от етапите поотделно.


Подготовка на повърхността на пещта за нанасяне на украшение




Най-трудният и отнемащ време етап, който ще изисква от майстора дълго и мъчителна работа. За производството му ще имаме нужда от: (Виж също: Карта на сайта)



  • шкурка;

  • креда или вар;

  • плоски четки със средна твърдост.


Подготовка за боядисване

Първата стъпка в подготовката на повърхността за нанасяне на модела ще бъде измиването на повърхността. Тази процедура се извършва с помощта на влажен парцал и ви позволява да се отървете от декоративното покритие, нанесено върху стената на фурната.

След това е необходимо отново да покриете фурната с креда или вар.



  • Описваме процедурата за креда. В метален контейнер се смесват креда, 2-3 белтъка от пилешки яйца и обезмаслено мляко. Консистенцията в получената смес трябва да е като дебела заквасена сметана. Ако липсва обезмаслено мляко, 2-3 литра продукт се изсипва в буркан и се поставя на хладно място в продължение на 3-4 часа, след което кремът се отстранява, което ясно се различава и е на върха.


Получената смес се нанася с чукове за набиване довършителни четка със средна твърдост, е модерно да се опита да постави креда с гъба, но липсата на препарат може да остане на повърхността на малки въздушни мехурчета, които се пукат и да изглежда като Луната, кратери. Декоративното покритие се оставя да изсъхне за 2-3 дни, за да се гарантира, че няма да се спука. (Виж също: Как да се пекат печка)

Когато покритието е достатъчно сухо, човек може да започне да "каша". Тази процедура всъщност е подобна на полирането на метална повърхност, ако не вземете предвид, че работата се извършва с пещта. Вземете малка кърпичка и шлифовайте около твърд и плосък предмет. След това получената въртене се нанася върху повърхността на пещта и чистият проводник започва с лек натиск в една посока. По този начин е възможно да се изгладят или да се скрият повечето от малките и средните несъвършенства, които се правят при нанасянето на тебешир върху повърхността на пещта.

Повърхността е изместена от остатъците от креда и можете да продължите да прилагате модела.


Изчертаване на контурна рисунка на бъдещата живопис


За напълно запознат с живописта и рисунката Уде дълго изобретил метод, който дава възможност за висока точност необходими за прехвърляне на оригиналното изображение източник с всякаква повърхност. Този метод ще ни позволи да прехвърлим героя на детските карикатури в албума на дъщерята и да рисуваме камината със собствените си ръце. Въпреки че днес не е нужно да рисуваме камината, а печката, но същността на това не се променя.

Преди да започнете, се нуждаете от оригиналното изображение. Ако е налице само на твърдия диск или в библиотеката, то е необходимо на стандартния лист. След това върху листа се изтегля малка решетка, която разделя картината на квадратчета. Тук е необходимо да се определи какъв размер е крайният резултат, който е необходим за нас, и когато това стане, трябва да изчислим мащаба на клетката, която ще трябва да се приложи към пещта. Това се прави просто - изискваният размер на изображението е разделен на този, който е изобразен върху формата и получената цифра се умножава по разстоянието между редовете на хартията. Нарежете повърхността на фурната с тънък молив.

След като изчертаете мащабна мрежа, можете да прехвърлите изображението на квадрата до квадрата. Тъй като не е необходимо да се получат ненужно сложни структури и фигури в един елемент на решетката, това няма да причини големи трудности.

Орнамент за боядисване


Нанасяне на боя върху повърхността на пещта


След като повърхността е подготвена и чертежът е направен, е необходимо да се разопаковат четките за фини изкуства, които ще позволят боята да се нанесе върху повърхността на фурната без дефекти.

За удобство при рисуването можете да приложите техниката, която повечето художници използват. Състои се от факта, че боята е смесена и използвана от специална палитра, която по същество е обикновена дъска. Следователно, когато се прилага за украшение върху повърхността на пещта не е необходимо да се запази провеждане на боята, достатъчно е да се оформи в малък контейнер, ако изображението на монохромна, или и двете, и изпълнители за увеличаване удобен таблетка, и вече смесен в него.

След нанасяне на боята се оставя да изсъхне за 1-2 дни и едва след това пещта се разтопи, в този случай вероятността от напукване е минимална.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Видове пещиВидове пещи
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
Пещи с печкаПещи с печка
Каква е температурата във фурнатаКаква е температурата във фурната
Фурни за отопление и готвене със собствени ръцеФурни за отопление и готвене със собствени ръце
Отоплителни пещи за вилиОтоплителни пещи за вили
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Зидария на руската пещЗидария на руската пещ
» » Живописвайки печка със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com