Фурни за отопление и готвене със собствени ръце

Вековните традиции и обичаи на древната Русия не позволяват на съвременниците да се чувстват напълно комфортно сред пластмасата и бетона, да диша въздушно климатизиран въздух и да подготвят храна с най-новите технологии. Много хора обичат да живеят в отделни къщи, където има печки за отопление и готвене, построени със собствени ръце. Привлича хората към източниците, към хартата на предците, където царува хармония и се среща с природата.



ИНТЕРЕСНО: нашите предци бяха домашни и икономически хора и живееха в раждане. В семейния кръг преминава целият живот на древния славян. Символът на клана е огнище, в което се запали огън, символизиращ семейна топлина. Цялото семейство се събра тук, за да реши най-важните въпроси. (Виж също: Как да направите печка)



Пещи за отопление и готвене


Предимствата на отоплението в пещта


Правилното проектиране и изграждане на пещ комплекс с правилната експлоатация носи на собственика само редица предимства и най-малко караница:



  • На първо място искам да отбележа здравословен микроклимат, създаден чрез отопление на печката. Няма прекалено изсушен въздух, както в случая на батериите, не се опложда въздух от микроорганизми, както при климатиците, няма кислород с нисък въздух, както при използването на електрически нагреватели.

  • Топлината, разпространяваща се от печката, придава комфорт на манастира и създава атмосфера на спокойствие и благополучие.
  • (Виж също: Пещи, тухла, отопление)
  • Отоплението в пещта е сравнително евтино за отопление: закупуването на въглища и дърва за огрев няма да изисква толкова много. И ако има гора наблизо, тогава има възможност да спестите пари.

  • Пещите за отопление ви дават независимост в отоплителната система на вашата къща. Всички съвременни видове отопление са свързани с електричество, след това с електронната система за захранване, а след това и с водна помпа. Честото прекъсване на доставките на електроенергия бързо се елиминира в централните райони, а живописните крайградски райони излизат от ситуацията с помощта на автономни електроцентрали.

  • Пещта и всички деривати в различни конфигурации, независимо дали са печки за готвене или отоплителни комплекси с камини, изискват минимално внимание по отношение на поддръжката.
  • (Виж също: Отоплителна пещ с дълъг живот)

Сред недостатъците на фурната, някои го наричат ​​инерция, че е дълъг отопление самата пещ, а след това в стаята, но тази функция може да се включи и достойнство, като време на стопени фурна постепенно губи топлина в къщата и поддържа комфортна температура.


Какво има за вечеря?


Фурната на нашите прабаби е единственият източник на достатъчно топлина за готвене. И умелите домакини доволни на семейството с разнообразие от ястия, включително сладкиши. По-старото поколение все още си спомня уникалния вкус на храната от фурната. Каква е неговата уникалност?

Тайната е, че топлината се натрупва от всички повърхности и по време на процеса на приготвяне бавно се прехвърля върху продуктите, равномерно разпределени в целия обем. Ястието се приготвя равномерно, което му придава специален вкус. (Виж също: Пещи отоплителни тухлени)

Идеални са в пилаф фурна и разнообразие от зърнени храни, гюлаш, риба и месо със зеленчуци, гарнитури. Пайките, кифлите и хлябът са равномерно изпечени. Трудно е да се надценяват ползите от сушените плодове през фурната. Кисели и компоти от сушени плодове - склад от витамини и микроелементи, който толкова липсва за съвременниците. Гъби се изсушават по същия начин, така че през зимните вечери можете да се насладите на сурова супа или да се насладите на печено с гъби.

Фурни за домашно приготвяне


Какво да избера?


Изпълнението на руските традиции в съвременното изпълнение са готварски печки за къщата, получиха втори вятър и въплъщение в модерни материали с актуализиран дизайн. Фурните са способни да изграждат пещи, които се различават не само по външен вид, но и по отношение на функциите си. Заради справедливостта трябва да се отбележи, че всеки господар има свой любим избор. Пещи на топло помещения, се използват в процеса на готвене или са чисто декоративен елемент на дома.

Ако вече сте решили да изградите основен дизайн, бих искал да увелича максимално функционалността му. Печелившата опция винаги е била многофункционален дизайн, като печка с камина. Изпълнението на руските традиции става все по-компактни продукти, които не губят функционалността на традиционната руска фурна. Продуктите с висока ефективност са изработени от тухли. Те имат отлично разсейване на топлината и поддържат топлината добре. (Виж също: Бойлери във фурната със собствените си ръце)

Много често собствениците на къщи и индивидуални къщи инсталират печки, които популярно се наричат ​​"шведи". Тяхната функционалност ви позволява да отоплявате помещението, да готвите храна както на повърхността, така и във фурната, както и да изсушавате някои плодове или гъби. Важно е, че има варианти, които са подходящи за готвене през лятото. След малко отражение, е възможно да се изгради структура от няколко отделно функциониращи огнища. Например, печка с котлон за готвене ще излезе в кухнята, а в задната част на хола ще бъде поставена стилна камина.



Обърнете внимание: при проектирането на няколко вида фокуси е важно да се предвиди възможността за отделно пускане в експлоатация на тези конструкции.





Ако имате планове за изграждане на сложна комбинирана структура, по-добре е да използвате услугите на професионална печка или да се консултирате поне в детайли с специалисти. Всеки фокус трябва да диша, да получава достатъчно кислород през вентилационната система. В случай на най-малкото смущение, образуването на въглероден моноксид е възможно, което е двувалентно, при хората наречен chydnoy газ, чието вдишване е смъртоносно за живите организми.

Печка с плот



ВАЖНО: Допълнителни детайли за интериора, които ще се използват в процеса на използване на фурната са важни подробности. В близост до всеки модел на огнището е желателно да се осигури място за свързани инструменти (покери, лъжици и т.н.). Също така, да се мисли за стилна и незабележима структура за съхраняване на запас от дърва за огрев. За печката за готвене, височината на поставяне на плота играе важна роля. В класическата версия тя съвпада с разстоянието от ръцете на домакинята до пода.



Какво трябва да изградим пещ


Фурната за готвене със собствените си ръце не е фантастична, но е напълно осъществима работа за всеки, който не отнема много време и енергия.

Важно е да знаете: за положителен изход е необходимо да подредите подробни чертежи по реда на избрания модел. Подробните страници на различните видове пещи са пълни със страници на строителни обекти. Особено внимание трябва да се обърне на първия ред, проверявайки всяка тухла, поставена от нивото на сградата.

Правилният избор на материали е гаранция за издръжливостта на конструкцията. Съвременните материали са в състояние не само да осигурят дълъг живот на продукта, но и да превърнат готварските фурни за дома в истински шедьоври на интериора.

Всеки знае, че при загряване всички материали се разширяват. Цялостността на пещта се осигурява чрез използване на компоненти с максимално приблизителни стойности на разширение. Голяма разширителна гама има циментова замазка и веднага се изключва при построяването на печка или камина.

Съвременните материали правят задачата възможно без много усилия. Особено за пещи са направени, червена пещ тухла. Но ако е трудно да го намерите във Вашия район, подходящ е и огнеупорният огнеупорен материал. Всички видове тухли, с изключение на силикатите, са направени от глина, а оттук и свойството на разширяване подобно на глина. Затова тя е най-добрият свързващ материал. Сега в продажба има "Merthails" - това са композиции с добавка на огнеупорни компоненти. Особено внимание трябва да се обърне на избора на място за отоплителна инсталация, като се вземат предвид изискванията за пожарна безопасност.

Готварска печка

В допълнение към строителните материали за изграждане на пещта, е необходимо да се купуват чугун и метални части:



  1. Пещ от чугунена врата.

  2. Вградена е чугунена врата.

  3. Алуминиеви ъгли.

  4. Една желязна решетка.

  5. Отливка от чугун.

  6. Четири чугунени ключалки.

  7. Стоманени ъгли.

  8. Три врати от чугун за почистване на комини.

  9. Стоманени ленти.



Препоръчва се: необходимото внимание трябва да се обърне на основата и хидроизолацията. Като изолационен материал е възможно да се използва рубероиден, хидроизолен, стъклен или полиетиленов филм. При използване на рубероид, той е стелца на три слоя, същото важи и за други материали. Основата е изпълнена с бетонен бетон, чиято дебелина е в състояние да издържа на избраната версия на конструкцията. Знаейки теглото на една тухла, не е трудно да се изчисли теглото на цялата структура. Средно, фурната в модерна версия ще изисква от 300 до 500 броя.



Въвеждане в експлоатация


Всяко вградено огнище трябва да е достатъчно сухо. В противен случай ще забележите появата на пукнатини под формата на паяжини по цялата повърхност. По-нататък, пещта се нуждае от нещо като "пробив", подобно на нова кола.

Недопустимо е: за първото разпалване на огнището е забранено да се използва голямо количество дърва за огрев. Достатъчно е да се ограничите до малко количество хартия и чипове. За новия дизайн е важно да се извърши процесът на адаптация, тъй като внезапните промени в температурата могат да увредят все още неизползваната пещ.

Възможно е топлината в пещта да се държи по-дълго, като се използва фиксатор на тръбата. Важно е да не затваряте тръбата преди време, когато все още има напълно неизгорели парчета дърво в отделението за гориво. При условия на ниско съдържание на кислород, те ще се тлеят с образуването на въглероден окис. Всеки път преди затваряне на затвора - проверете за топлина!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на селски къщи от вековеИзграждане на селски къщи от векове
Редът на отоплителната пещ за готвенеРедът на отоплителната пещ за готвене
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Шлюзова пещ със собствени ръцеШлюзова пещ със собствени ръце
Пещи с печкаПещи с печка
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Дълго гореща печка за изгаряне на дърваДълго гореща печка за изгаряне на дърва
Отоплителни пещи за вилиОтоплителни пещи за вили
Как да поставите печкаКак да поставите печка
Проста фурна със собствени ръцеПроста фурна със собствени ръце
» » Фурни за отопление и готвене със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com