Редът на отоплителната пещ за готвене

В наше време има много камини и печки. Дизайнът на някои конструкции - отопление на жилищни помещения, други са отлични при приготвянето на храна, други са необходими, за да се подчертае някаква посока на проектиране в интериора (за декоративни функции). Редът на фурната за готвене е необходим в случай, че помещенията трябва да инсталират структура, която да изпълнява няколко функции едновременно.


Основни различия


Обикновено отоплителните пещи отдавна се наричат ​​"шведи". В някои райони има пещи за отопление и готвене, които хората наричат ​​"холандски". От историческа гледна точка това не е напълно правилно. Ако се впуснете в историята, става ясно - холандците, като правило, се използват в домовете само като допълнение към руските печки, основната цел на такива структури - отопление на помещенията. (Виж също: Фурна за отопление и готвене Швеция)

Фурна за готвене

Разбира се, имаше и някои опции, които са оборудвани с котлони от чугун, но те обикновено се извършват само функция отопление, което е - храната, която не са подготвени. Обикновено Холандски украсени с ефектни плочки, което ги прави грандиозно, колоритен интериор.



ЗАБЕЛЕЖКА: поръчката за фурни за отопление и готвене варира, ако става дума за конструкцията на шведска пещ (обикновена пещ за отопление), плотът не е монтиран върху нея.



Отоплителна печка за готвене Yauza камина е прекрасен "работен кон", който може да изпълнява няколко функции наведнъж. С помощта на този дизайн можете успешно да подготвите храна, да се справя добре с отоплението на жилището. (Виж също: Как да поставите пещта)

Ако ние считаме, отоплително-пещ, това може да се види - те poryadovkoy нещо подобно на руски poryadovkoy пещ докато някои конструкт допълнителни елементи, характерни за камини. Това не е изненадващо, някои отоплителни джобове, които се използват в нашата страна, са на името на Запад, например, на фурната за готвене швед, но те адаптирани специално за употреба в нашите условия, така че няма нужда да се тревожете за чужди имена.


Издигането на шведката


Когато започне работата, освен поръчването, са необходими съответните материали. Най-важната серия е първата. Тухлите трябва да бъдат поставени стриктно на нивото, посредством ъгъл на сградата, ъглите се проверяват.



ВАЖНО: тъй като пепел яма отопление и готварска печка е подредена от дясната страна, според poryadovkoy види, че в предната част, в непосредствена близост до него, да се прилагат три-четвърти тухла. За да бъде удобно да се отстрани пепелта в бъдеще, вътрешните стени на тухлата трябва да бъдат притиснати към посоката на камерата под конуса. (Виж също: Шлюзова пещ със собствени ръце)



Ако искате комфорт


Всеки човек иска да прекарва времето си в топлина и комфорт. Днес всеки, който притежава лятна къща или селска къща, иска да приспособи жилището си, да го оборудва според нуждите си, с други думи - всичко трябва да бъде функционално, за да бъде полезно. Готвене котли, камини - структури, които могат да задоволят човешките нужди, а не само за поддържане на желаната температура в хола, камина, лесно може да се използва и като пълно кухненско оборудване, тоест, това е - един вид алтернатива на газ или електрическа печка.

Отоплителни камини


Характеристики на печките за отопление и готвене


Днес всеки човек може да даде своята пещ привлекателен външен вид, който перфектно ще се вмества в интериора. Освен това, такава печка ще отговаря на установените стандарти за функционалност, безопасност, които се налагат върху конструкции от този тип. Тухла може да се нарече идеален материал за изграждане на отоплителни и готварски камини. Той е устойчив на високи температури, характеризира се с висока топлопроводимост, трябва да се отбележи и високото качество на съпротивление срещу механични влияния. Такава конструкция ще служи на собственика в продължение на много години.


Експлоатация на камини


С използването на отоплителни и готварски камини трудно ще има трудности за потребителите, защото структурата е базирана на обикновена печка. Тя работи от изгарянето на едно дърво, докато трябва да поддържа постоянен огън - всичко тук зависи от това, което ниво на температура е необходимо. (Виж също: Фурна за пергола)


Допълнителни мерки по време на строителството




Poryadovkoy фурна - за това, което трябва да имате идея, преди да започнете строителните работи на отопление кухня печка, освен това, че е необходимо да се избере компетентен място, той трябва да се ръководи от факта, че основният фокус на отоплението в дадена стая - предната част на архитектурния дизайн. Трябва да се замислим над комина, конструкцията също се нуждае от добра система за почистване от въглероден окис (който може да се натрупа при изгаряне на дървесината). Това означава, че коминът е необходим не само за отстраняване на дима, който задължително се появява при горенето, но също така се изисква да се премахне миризмата на храната - по време на готвене обикновено се усеща.


Видове отоплителни и готварски камини


Когато избирате размера и вида на бъдещата камина, трябва да помислите за функциите, които ще изпълнява.



ПРЕПОРЪЧВА: да се вземе предвид размерът на сградата, която трябва да се отоплява с пещната система. Тук можете да се отдадете на въображението си - изберете фурна, където са предвидени няколко нива, в този случай ще бъде възможно да се нагреят дори двуетажни помещения.



Освен това, ако има желание, е възможно да се изгради отоплителен център, оборудван с допълнителни системи, ниши, които се използват за приготвянето и изсушаването на определени продукти. Отоплителната печка за готвене трябва да бъде построена за наличния размер на стаята, трябва да се съсредоточите върху оформлението на пещта, функциите, които тя трябва да изпълни успешно. (Виж също: Редът на камината с вашите ръце)

отопление и готвене камина


Барбекю печки


Ако искате да направите идеално и уютно място, където да се отпуснете от конвенционалните беседки, това е доста реалистично - редът на пещта за барбекю е проста. Според статистиката външна фурна или барбекю е неразделна част от всяка къща. Ето защо, можете да се направи просто заключение - на територията на всяка къща или къща може да се организира такъв фокус. Освен това, ако това е място за отдих, то трябва да бъде подходящо оборудвано, в противен случай е малко вероятно да бъде осигурена прилична почивка.

Изграждането на барбекю започва с изкопни работи. Първо се подготвя дупка, чиято дълбочина е приблизително 30 сантиметра. От всяка страна на бъдещето дизайн трябва да отстъпят с около 50 сантиметра, се отклоняват от първоначалните размери на пещта. След това се изсипва фин пясък в ямата, важно е, че в състава му няма добавка от глина. Резултатът е възглавница (понякога наречена подложка) под основата. Функцията на самата фондация може да бъде изпълнена от монолитна плоча, която ще бъде достатъчна за тези цели с дебелина 15 сантиметра. Основата е подсилена, не забравяйте за това. За тази задача се използва армировка от 10 мм, тя се полага с мрежа, върху основата се полага и хидроизолация. Като хидроизолация, можете да изберете обикновен покривен материал, можете да дадете предимство на съвременните хидроизолационни материали, този избор е оставен на собственика.

Когато основата е подготвена, е време да поемем зидарията. Когато се построи барбекю, камината опипва оформлението на първия ред точно над нивото на беседката. Всичко зависи обаче от конкретната ситуация, може да бъде втори или трети ред - този параметър определя височината на пода. Когато се изработва пещ, се препоръчва да се използват шлакови тухли (монтирани с тясна страна). Мястото, където тръбата преминава през покрива, трябва да има специална защита. Като защита се действа огнеупорен материал. Горната част обаче, подобно на цялата конструкция, може да бъде завършена с камък или измазана.


Шведско строителство


Ако имате нужда да отоплявате селска къща, редът на фурната Суед е точно това, от което трябва да обърнете внимание. Ако искате не само да отоплявате стаята, но и да получите чудесен аналог на табелата като бонус, шведът е точно това, от което се нуждаете.

poryadovkoy швед пещ

Определете кои елементи могат да бъдат част от шведското:



  1. Фурната.

  2. Камера за готвене (обикновено с плоча с две горелки).

  3. Камина (разположена на гърба на фурната).


Такъв дизайн може да бъде поставен в преграда между две стаи (зала и кухня). Ако всичко е съставено правилно и качествено, няма да има проблеми с операцията. Отоплителна фурна със собствените си ръце - от какво се нуждаете за това? Нека да поговорим за това:



  • глинен разтвор;

  • специална тухла с високо качество (без чипове и пукнатини);

  • отделна основа под печката (отделно от къщата);

  • размерът е около 110 на 110 см;

  • Важно е, че горната част на основата на пещта не достига височината на една тухла до нивото на чистия под.


Самоносеща зидария


Първият ред е оформен твърд. Вторият ред също е твърд, но тук има два държателя, както и камина. Третият ред - тук се оформя пепелната камера, защото вратата е монтирана. След това се оформя камерата за фурната, а също и вертикалният канал (необходимо е да се остави проходът около 170 мм, не по-малко). След като се постави камината на пожарникаря, са монтирани две врати - те са необходими за почистване. Четвъртият ред е в пълно съответствие с предишния, пети разпространил почти като четвъртия, но с някои изменения, а именно - можете да го направите чрез седалката на решетка (в движение от камерата), на мястото, където е инсталирана на фурната, тухли височина е 2,5 см ,



НЕВЪЗМОЖНО: да извършите подсилване на хоризонтални редове от зидария посредством стоманени ленти или метални телове, особено в местата, където отоплението на пещта е максимално. Поради високите температури, металът се разширява по-силно от тухлите, като зидарията може да бъде унищожена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Пещи, тухла, отоплениеПещи, тухла, отопление
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Как да изберем печкаКак да изберем печка
Отоплителна пещ с дълъг животОтоплителна пещ с дълъг живот
Пещи за вили, чугунениПещи за вили, чугунени
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Пещи с печкаПещи с печка
» » Редът на отоплителната пещ за готвене
© 2021 BggeHat.com