Пещи, тухла, отопление

Въпреки огромната селекция от метални фурни и техните предимства, много собственици на селски къщи избират тухлени отоплителни пещи. И това е далеч от злополука, защото една тухла фурна има някои предимства, които привличат потребителите.

На първо място, тухлената отоплителна пещ е в състояние да съхранява и постепенно да отделя топлината си за дълго време. Повърхността на тухлите се загрява не толкова като метал, а топлината от нея е много по-мека. Тухлената печка до всичко останало създава благоприятен климат в стаята. Не забравяйте, че отопляемите тухли имат лечебни свойства, които помагат да се справят със ставните заболявания. Не е за нищо, че нашите баби и дядовци спяха на печки с диван. В допълнение, красивата и надеждна фурна ще служи на вашия дом като украса. (Виж също: Отопление на фурната със собствени ръце)


Видове и видове тухлени пещи


Нека да разгледаме видовете пещи, за да е по-лесно да решите кой е изборът. Всички те са разделени според броя на техните функции и цел като цяло. Само за отопление на къщата можете да използвате еднофункционална фурна и ако възнамерявате да готвите, то ще бъде пещ за отопление и готвене с двойна употреба. Съществуват и някои, които изпълняват повече от две функции, например отоплителна вода и други.

Пещ, тухла, отопление

Класическа опция за ваканционен дом, която не се използва през зимния период, се счита за шведска фурна за готвене. Такъв дизайн не само идеално затопля къщата, но също така позволява готвене. Подовите настилки от чугун се нагряват незабавно и бързо отделят топлината - това позволява стаята да се затопли достатъчно бързо. За постоянно пребиваване можете да изберете отоплителна пещ, тъй като отнема време, за да се натрупат топлината, преди тя да започне да се отдалечава.



Интересни: в наше време все по-популярни са печките за камини. Този тип конструкция има голяма пещ, която се затваря със стъклена врата. Тази фурна с отворена врата се отоплява директно като камина и при затворена врата - димните газове се издигат, нагрявайки цялата площ на конструкцията. (Виж също: Проста фурна със собствени ръце)



Пещ, готвене и отопление


Тухлените печки за готвене и готвене в своя дизайн се състоят от няколко части - нагревателната плоча и директно печката. Щитът на такава пещ може да бъде направен в различни форми, които са необходими за удобство при поставянето в помещението. Обемът и размерите му трябва да бъдат пропорционални на помещението за отопление. Табелата в този дизайн обикновено има стандартни форми и размери.



ВАЖНО: в къщи с постоянно местоживеене е най-подходящо да се използва голяма плоча, освен това в допълнение към това се добавя пещ, резервоар за вода или сушилня.



Един от най-популярните за един ваканционен дом е тухла отопление и готвене фурна Swedka, използвани за готвене и отопление на къщата. Тя се нарича така поради големия успех в Швеция и за нас падна именно със шведите, които бяха заловени в затвора близо до Полтава под цар Петър I. (Виж също: Пещ от тухли за лятната резиденция)

Тази конструкция на конструкцията, както вече бе споменато по-горе, се състои от плоча за готвене, термичен щит и пещ. Той е идеален за малки стаи с площ от не повече от 50 м2. Той е подреден по този начин: страната с печката и пещта (отпред) е насочена към кухнята, а в стаята - задната стена, има още опция с достъп до трите страни на помещението.

Едно от важните предимства на шведската пещ е нейната икономика и малки размери. Средната калкулация на пещта е: ширина - 88 см, дължина - 103 см и височина - 210 см. Качулката е разположена вътре в камерата за готвене, с помощта на която се изчиства от миризмата на храна. В шведския проект са направени два комина: зима и лято. В зимния комин газовете се придвижват през камерите на пещта, като по този начин отопляват помещението, а през лятото - газовете се изпращат от плочата директно в тръбата. Той се изчислява не само за готвене през лятото, но и за запалване на пещта при лошо време.



Моля, обърнете внимание: печката в близост до шведската фурна трябва да е от чугун, така че в студени дни, след като се излее, ще бъде възможно загряването на стаята по-рано. Също така включва фурна, която се използва за печене на пайове, хляб и други. И отгоре можете да проектирате малка ниша за изсушаване на гъби, плодове, напоени неща и други неща. (Виж също: Пещи за баня от тухла)





Отопление на готварска печка на дърва

Печка от тухла от дърво може да бъде: пет или три канални, с качулка или комбинирана. Такова оборудване е в търсенето от повече от два века, въпреки че е подложено на известна модернизация.


Отличителни характеристики


Определете предимствата и недостатъците на пещите за отопление и готвене:



  1. Едно от основните условия за избора на печка е достатъчната дълбочина на пещта, тъй като е по-удобно да се подготвят дълги трупи. Следователно, оптималният размер на тухлите на пещта 3,5 -. Се препоръчва само дърва дължина 60 cm не се използва като схема, когато горивната камера е облицована с шамот тухла и блокчето е същото и стената - това скоро ще доведат до пукнатини и счупване на първата пещ (от за различни линейни разширения). За да се избегне това, трябва да се лигавицата на пещта с помощта на огнеупорни тухли, павета му базалт картон и външната зидария трябва да бъдат направени от червени тухли.

  2. Друг важен критерий е подовото покритие на плота, а именно неговата височина. За удобство от гледна точка на височината, е по-добре да се направи в 12 -13 реда тухли, така че плочата ще бъде 87 см височина, като обикновена газ или електрическа печка. В допълнение, в наше време започва да се произвеждат чугунени врати със стъкло (чуждестранни и местни производители), които не трябва да се поставят в пещ село със стари стандарти. Поради малката си височина, покритието от чугун бързо се влошава поради ниското си местоположение - удря се тежко от огъня и всъщност трябва леко да "ближе".
  3. (Виж също: Отоплителни пещи със собствени ръце)
  4. Изчислете височината на нишата правилно - не по-малко от 6 реда и повече от 8 реда зидария. Малката височина просто не ви позволява да погледнете в нишата и да погледнете зад подготовката на храната, но твърде висока - просто изключете втората ниша за сушилнята.

  5. Важна точка е също загряване на стените на печката, което ще осигури комфортна температура в стаите. И общото условие за всички клиенти е, разбира се, икономичност, надеждност и лекота на използване. Към тези изисквания за всички параметри е подходяща камбанажна пещ.

  6. Слабо място в пещите е фурната. Разбира се, фурната най-вероятно ще помогне да затопли стаята, но дългосрочната работа често води до изгарянето й, дължащо се на тънкия метал с директен контакт с огъня. Продуктите в него горят и все още могат да имат метален вкус. Следователно фурната трябва да се намира отгоре, а не до камината или да се използва фурната, изработена изцяло от неръждаема стомана.


Пещи за пещи


Двуетажна фурна


В тези случаи се поставят двуетажни пещи, когато е необходимо да се нагреят едновременно два етажа на къщата по едно и също време. Основата на този дизайн трябва да служи като много мощна основа, абсолютно компетентно. Можете да поставите две печки една върху друга, като преминете през припокриването, което отделя печките. Коминът от своя страна остава единствен. Също така е възможно да се комбинират две пещи поотделно на етажа, но коминът също трябва да остане единствен. За да изпълните тази опция, ще ви е необходима доста стабилна основа, бетонни подове и тухлени стени.


Глинена фурна


Керамични печки или кирпич са построени в древни времена и са построени "в черно", т.е. без тръби. Тухлите бяха оскъдни или скъпи. Тези дни, такива пещи са почти забравени, но все пак, те се използват.

Преди изграждането на пещта се полага фундамент:



  • Калта се излива в ямата и се натрупват камъни, които също се изсипват с глинеста мазилка.

  • Оформя се кофраж и зидарията се издига на още 20 сантиметра над земята.

  • Горната зидария се изравнява с гъст глинен разтвор.

  • Полагат се материали за хидроизолация: полиетилен, рубероид и др.

  • Дъските са с дебелина 25 мм. Това е необходимо за еднакво натоварване на основата.


Няколко думи за глината



Важно е да знаете: правилно подготвеният глинен разтвор е важен фактор. Тя трябва да има минимално свиване, като същевременно запазва силата си. Пригответе го от пясък, глина и вода. При голямо количество пясък ще има по-малко свиване, а якостта ще бъде по-ниска. Също така си заслужава да се има предвид съдържанието на мазнини в глината - това е важно за съотношението пясък / глина. Трябва да има поне минимум вода.



Глина за пещта

Пещта е изградена от уплътняващи слоеве около 10 см. И ъглите и таваните за здравина са подсилени с железни пръчки. Избягвайте само мястото, където ще се намира устието.


Сушене на глината



Недопустимо е изсушаването на глинената фурна по изкуствен начин - това може да повлияе на нейното качество и издръжливост. Сушенето трябва да бъде възможно най-бавно - идеалният начин ще бъде естественото му изсушаване, въпреки че ще отнеме доста време. След пълно изсъхване вътрешният кофраж се изгаря и пещта е готова за работа.



За да направите печката да изглежда по-красива, можете да я промиете с варовикова каша с обезмаслено мляко на няколко слоя. Той не се замърсява и може да бъде боядисан.

Можете също така да купите висококачествени отоплителни уреди в otopimdom.ru и да поръчате тяхното инсталиране. Тук ще намерите конвектори за отопление на вода, котли, топла подове и много други. Такива нагреватели са подходящи не само за отопление на жилищните помещения, но и за складови и промишлени помещения. Фирмата продава едро и дребно на отоплителни уреди, включително бойлери за отопление, както и инсталира ги.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Как да поставите печкаКак да поставите печка
Как да направите печкаКак да направите печка
Проста фурна със собствени ръцеПроста фурна със собствени ръце
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
» » Пещи, тухла, отопление
© 2021 BggeHat.com