Бойлери във фурната със собствените си ръце

В района на постсъветските държави много жители имат къщи или къщи в селото. И къщата се отоплява, разбира се, с помощта на печка. В края на краищата, до много кооперации и села в град Дачи, централното отопление не дойде. Естествено, в тези къщи има малки дребни, които не само готвят храна, но и отопляват стаята.

За да улесни живота, много селяни започнаха да инсталират отоплителна система с електрически бойлер. Но след като сме изпитали всички очарователни от цената на електроенергията, решихме да се върнем към модернизираната пещ за следващия отоплителен сезон. Модернизира пещта чрез въвеждане на котел в него. В същото време те направиха котел във фурната със собствените си ръце. (Виж също: Пиролизна фурна със собствени ръце)

котел за пещи, промишлени


Видове пещи


Видовете пещи са невероятни. Да разгледаме основните типове пещи по отношение на функционалността:



  • Отоплителни пещи (имат много прост дизайн и служат само за отопление);

  • фурни за отопление и готвене;

  • камини;

  • сауна пещи.


Що се отнася до материала, пещите са изработени от метал и тухла. По-подробно ще разгледаме тухлени пещи с бойлер. Те са чудесно за отопление на къщата и са безопасни, което е важно. В края на краищата температурата на отоплителните сгради не трябва да надвишава 70 ° С. При по-високи температури има изгаряне на прах, голямо количество вредни вещества се отделя във въздуха. Особено вредно е въздухът за децата.


Тръбопроводи


Преди всичко фурната трябва да отговаря на определени изисквания, като например:



  • ефективност;

  • простота на поддръжка и експлоатация;

  • добро затопляне;

  • продължителност на запазване на топлината;

  • безопасност (наличие на добра тяга, съответствие със стандартите за пожарна безопасност);

  • трайност;

  • наличието на ускорено отопление.


В подробната инструкция на зидарията на пещта няма да влезем - ще разкрием основните тайни. Изхвърлят го от добре изгорена червена тухла. заслужава си да се работи, да се пести глина, да се вземе в предната градина, да се използва груба глина. Облицовката на таваните над камините и самата камина е изработена от огнеупорни или огнеупорни тухли. Всичко зависи от това, което печеш фурната.

Не правете грешки, като използвате силикатна тухла за изграждането на пещ и комин. Тухлището на пещта се ръководи от тънки шевове от червена тухла - 5 мм, огнеупорна - 3 мм. Всички вертикални шевове на хоризонталния ред трябва да се припокриват с тухлите на надлежащия ред. (Виж също: Топлообменник за фурната със собствени ръце)


Изготвяне на котел за вода в съществуваща пещ


Така че дойдохме в най-интересния момент - как да направим котел на пещ. Първо, получаваме топлоустойчива повърхност. От него готвим плоска правоъгълна кутия според размера на нашата груба. Височината на тази кутия е около 10 см. До края, на дългата страна, прикрепете фитингите с резба ¾ в диаметър. Изваждаме от пещта чугунена плоча с пръстени. На мястото на чугунната плоча вмъкваме нашия произведен контейнер. Нашият котел е готов за пещта. Сега изваждаме тръбите. По правило тръбата в близост до вратата е груба и служи като възвращаемост на отоплителната система. Водоснабдяването на отоплителната система се извършва от тръба, която е разположена по-близо до комина.


Изработване на котел на дърва в съществуваща пещ


Ние си запазваме търпението и започваме да разглобяваме горната част на пещта над горивната камера, внимателно да правим измервания. Придобийте 4 листа желязо с дебелина 1 мм (ако пещта е направена от дърво) или 3 мм (печка на дървени въглища). Когато избирате ширината и дължината на листа, трябва да се ръководите от това, което ще удавите. При котли с дърва форматът е 850 на 300 милиметра. Изрязваме страните на българите според вашите измервания. Ние произвеждаме две пълни кутии. Ние правим дупки в кутиите, за четири свързващи тръби, съответстващи на диаметъра на тръбата. Заварете три тръби между кутиите в далечната позиция, четвъртата - отпред, която е проектирана да зарежда гориво.



Моля, обърнете внимание! Диаметърът на трите тръби, които са инсталирани в зона с особено високи температури и служат за топлина, трябва да бъде по-малък от тръбите на входа. Входящата тръба е необходима за активиране на смесена вода. Например, подходящи размери с диаметри от 50 и 75 mm. (Виж също: Отоплителни пещи със собствени ръце)



След това свързваме входящите и изходящите тръби. Последният етап е инсталирането на завършената конструкция. След като поставите горната част на печката и свържете към отоплителната система. Чайник във фурната със собствените си ръце е готов.

Бойлерът във фурната със собствени ръце





Моля, обърнете внимание! Не забравяйте да инсталирате вентил на входа на котела, който ще се използва за изключване от системата. А също и изпускателен кран, който е инсталиран на входа.



Ние правим котела от радиатора


Собствениците на старата печка "Швед" също бързат да го модернизират. Особено след като шведската фурна с котела запазва всичките си качества. За да не се нарушава чистотата на стените на пещта, използваме конвенционален чугунен радиатор от тип М-140 като бойлер. Площта на участъка е 0.254 кв.м. м, обемът на участъка е 1,5 литра. Свързваме необходимия брой секции, например 12. Имаме нагревател с обща площ 3 квадратни метра. м, обемът от 18 литра. (Виж също: Газова фурна със собствени ръце)



Моля, обърнете внимание! Преди монтажа е необходимо да изплакнете радиатора и да замените картонените кутии. По време на изгарянето на дърва за горене, уплътненията ще изгорят и радиаторът ще тече.



Събирането на секции се извършва в определена последователност. Преди това зърната трябва да бъдат поставени в свързващите секции. На тях намотаваме азбестовата жила и затегнете двата зърна с ключа. Внимавайте да няма изкривяване на участъците. Котелът за печката е сглобен.

Така че свързваме всички раздели. Натиснете радиатора, за да проверите качеството. При монтажа на ремаркетата се уверете, че изходът е горещ, а входът за студена вода е разположен диагонално през батерията. Диаметърът на тръбите за повдигане трябва да бъде 1 1/4 инч. Батерията е инсталирана в димния канал. Това устройство ще удължи живота на нагревателя. (Виж също: Как да ремонтирате самата фурна)



Това е забранено! За отопление на тухлените пещи с котел при липса на вода в отоплителната система.



За естествен въздушен изход от системата, монтирайте радиатор с лек наклон. Шведска фурна с радиаторен котел значително ще спести семейния бюджет.

Шведска фурна с котел


Котли Стропова (Стропова)


Невъзможно е да се игнорира котелът на Стропова. В края на краищата той загрява дълго време, разпределя голямо количество енергия и в същото време консумира малко количество гориво.

Бойлерите Stropuva собствени не много трудно. За тялото вземете подрязан барел с дебели стени. Диск с диаметър 2 сантиметра по-малък от диаметъра на цевта е направен от стоманена ламарина с дебелина 1-1,5 мм. Такъв диск ще служи като ограничител за обема на горивната камера за гориво. Въздушен канал се поставя и фиксира към центъра на диска.



Това е забранено! Използвайте свързващи съединения, за да свържете диска и канала.



В капака на пещта правят две дупки със същия диаметър: една дупка в центъра, другата отстрани. В централната дупка, когато горивото гори, въздушният канал се спуска. Страничният отвор е необходим за монтиране на димоотводната тръба.

Бойлерите на "Стропова" ще работят ефективно с достатъчно количество гориво. Ако имате съмнения относно правилността на решението за създаване на котли сами - свържете се с специалист.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи, тухла, отоплениеПещи, тухла, отопление
Пещи с печкаПещи с печка
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Фурни за отопление и готвене със собствени ръцеФурни за отопление и готвене със собствени ръце
Пещи с водно отоплениеПещи с водно отопление
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Пещи за домаПещи за дома
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Как да направите пещ за отпадни петрол?Как да направите пещ за отпадни петрол?
Пещ с нагревателПещ с нагревател
» » Бойлери във фурната със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com