Шлюзова пещ със собствени ръце

Националните традиции - това отличава всеки народ, запазва връзката на поколенията и се запазва от деперсонализацията. Неразделна част от живота на руснаците е руската печка. И все повече хора искат да се впуснат в духа на своите предци и да изградят мангрово със собствените си ръце. По-близо от всички по родство до традиционната руска печка е тухлената фурна, която най-често е руснака и иска да види на сайтовете си.


Кулинарни предпочитания


Любителите на открито отдих са добре запознати с уникалния вкус на храната, приготвена на чист въздух, на залога. Мангалите-печки са добри помощници при подготовката на различни ястия, защото на разположение на нашите прабаби, руските печки бяха единственият източник на достатъчна температура за готвене. Най-често собствениците на отделни парцели искат да направят фурнир за готвене на шиш кебап и на скара. Освен това пилафът и всички порфири, сос, борш се приготвят перфектно тук. Ухото се оказва просто невъзможно. След като придобиете някои елементарни умения, можете да експериментирате с печенето. (Виж също: Печка със собствените си ръце)

Готварска барбекюта

Тайната на уникалния вкус на ястията дебне по-специално структурата на конструкцията, където се натрупва топлина от всички повърхности и след това постепенно се прехвърля в околния въздух. Ястието се затопля от всички страни, което се показва на вкус. Съдовете не са само варени или изпечени, те също са подложени на процес на безпокойство. За приготвянето на пушени продукти - достатъчно е да излеете сухи стърготини от плодовите дървета на въглищата. Забавя загубата на топлинно затваряне на клапата на горелката и тръбния болт.



ВАЖНО: можете да напишете отделна статия за ползите от сушените плодове. Нашите предци сушени плодове са обичаен начин за съхранение на витамини и микроелементи за дългата зима.



Изберете място


Тъй като външните печки-барбекюта са построени дълго време, тогава подходът към избора на място трябва да бъде задълбочен. Тук ще намерите приблизителен списък от аргументи, които ще повлияят на избора на местоположение за строителството: (Виж също: Разтвор на фурната)



  • Един от вариантите на външните пожари са откритите камини на пещта-мангала, чиято цел е да комбинират почивка с готвене. В това отношение и мястото, което искате да изберете уютно за почивка и удобно за работа.

  • Модерните дизайни са достатъчно декоративни, те могат да се превърнат в истинска декорация на обекта, така че сградата не трябва да се скрива в изолиран ъгъл.

  • Много е удобно, ако близо до огнището има място за организиране на маса за готвене и източник на чиста вода.
  • (Виж също: Градинска камина със собствени ръце)
  • В непосредствена близост до структурата е желателно да се отдели място за придружаващите инструменти, така че пристигналите гости да не стават свидетели на търсенето на покер или брадва.

  • Много хора обичат да ядат с "топлина и топлина". Би било хубаво да приготвим една маса в близост до такъв случай.

  • И това е много добро - не зависят от променливото време, когато самата бреза и скъсен кебап от шиш може да се намокрит.
  • (Виж също: Фурната за казан със собствените си ръце)

Важно е да знаете, когато избирате място за строеж, откъдето вятърът най-често удари във вашия район. За всеки ще бъде неприятна ситуация, когато любимият процес на готвене на шиш кебап ще бъде прекъснат от нещастни викове на съседи, с които димът от фурната ще изяде очите. За помощ винаги можете да се свържете с местната метеорологична станция. Надеждна информация ще даде и местните жители.

Външни печки за барбекю


За размерите


Ако сте решили да издигнете стационарна и трайна структура, искате да направите проекта възможно най-функционален. Заедно с възможността за готвене на шиш кебап или ухо, наличието на платформа за сушене на плодове няма да се намесва. Примерни компоненти, които могат да имат улични камини от пещта-барбекю:



  1. Огнена камина с грил.

  2. Печене на пещта.

  3. Фурна.

  4. Отделение за пушене.

  5. Tandoor.

  6. Сушене.

  7. Пране.

  8. Място за казан с вода.


Дори аматьорският дизайн на проекта ще улесни задачата, да не говорим за професионалния дизайн. Дори на етапа на хартията, струва си да се има предвид наличието на допълнителни елементи, като навес или място за съхраняване на дърва за огрев. Най-удобните опции са поставянето на дърва за огрев в пещта с камина-барбекю. Водещата роля в удобството на готвенето се приписва на височината на конструкцията. В повечето случаи това е разстоянието от китката до пода. Ако не сте професионалист, не можете да правите без тухли. (Виж също: Редът на камината с вашите ръце)



ВАЖНО: Препоръчва се стриктно да се спазва поръчката в строителството. Най-малкото отклонение само ще влоши крайния резултат.



Избор на материали


Ясно е, че всички материали от конструкцията ще бъдат обект на значителни температурни колебания. При стационарни версии е приемливо използването на камък и тухли. Всеки от материалите има своите предимства и недостатъци. Не всички тухли са в състояние да издържат на такива натоварвания.



Барбекю барбекю

Каменните конструкции са най-издръжливи, но този материал е много труден за обработка. Понякога, с неподходящ избор на камък, той е разкъсан. Възможно е да се използва един голям камък като таванска конструкция без шевове.

Най-добрият материал за тухлената конструкция ще бъде червената тухлена пещ. В случай на отсъствие, използването на огнеупорен огнеупорен материал е приемливо. Всички видове тухли имат ограничен брой цикли на отопление и замразяване, което ограничава тяхната дълготрайност. Променящите се процеси водят до елементарно стареене на материала.

Като хоросан за външни работи традиционно се използват циментови състави, но в случай на барбекю тази опция не е най-добрата, тъй като цименто-пясъчната смес след втвърдяване има свойството да се разширява. Друга алтернатива е да се направи глинеста зидария с малко количество цимент и да се скрие конструкцията от дъжда под гипсовия слой. Положителни препоръки са получени "Mertheli" - специални съединения с огнеупорни свойства. Структурните крекинг също са възможни чрез натрупване на влага. Обикновено, печка-камини-манган, определени на добър слой изолация.



Недопустимо е използването на трошен камък, пясък и чакъл като хидроизолационни материали. Някои непрофесионалисти объркват хидроизолационните материали с дренаж.



Фокалната конструкция предполага наличието на основа. Дори най-простата структура трябва да бъде издигната, дори на основна основа, с калдъръмени камъни, пълни с хоросан. В малка яма, с дълбочина около 60 см с подготвен кофраж, се излива бетонна смес върху пясъчната възглавница. Обикновено дълбочината на разкопките се сравнява с дълбочината на замръзване на почвата, тъй като водата за замразяване има свойството да разширява и повдига горния слой. Дълбочината на замръзване на почвата във Вашата местност може да бъде известна на една и съща метеорологична станция.

Следва инсталацията на хидроизолацията. Тя може да бъде направена от няколко (не по-малко от три) слоя покривен материал, полиетилен, стъкло или хидроизол. Ако бризът прилича на открито огнище на примитивен човек, тогава използването на почвата е допустимо като платформа, след като се премахне слоят от плодородна почва.



Моля, имайте предвид, че външният фурнир е предмет на атмосферни изненади. За да се харчат усилията и парите толкова дълго, колкото е възможно, удовлетворението на собственика е желателно да се избират само материали с високо качество. Като аксесоари, струва си да се предпочитат чугунени продукти: те са издръжливи от стоманените части.



Открита барбекю фурна


Процесът на ерекция


Фондацията придобива сила постепенно, достатъчно е тя да издържи 10-15 дни и да продължи да строи строителни работи. Ако вече сте искали да изградите фундаментална структура не за една година, тогава ще бъде правилно да я използвате възможно най-ефективно и разнообразно. Следователно, необходимо е да се изгради скара с няколко завъртания на комина на топлина и вода, както и плодове сушилня с гъби и шунка да пушат и се готви пилаф за цялото семейство. Ако вашата печка-грил опростен дизайн ще бъде в състояние да "опитоми" себе си, по-сложните сортове трябва да поканят професионална печка-мейкър или купуват завършен проект, който е напълно планирано. Понякога в котлона се вграждат бойлери и дърва за огрев и свързаните с тях инструменти, както и работни повърхности за приготвяне на същия кебап.

На основата, в буквален смисъл, се очертава периметърът на бъдещата структура. Вертикалната вертикалност на продукта непрекъснато се контролира от плочата и нивото. В зависимост от облицовката на бъдещия дизайн шевовете са напълно напълнени с хоросан или частично (за облицовка). Всеки фурнир трябва да бъде завършен с тръба с височина 4-5 метра. Не би било лошо да се грижите за подслона за барбекюто, което значително ще удължи живота му.


Правила за работа


Препоръчва се, за да работи градинският шлайф за градината за дълъг период от време, внимателно да охладите продукта. Първо, дизайнът изисква 100% сушене. И тогава "свикнал" с високи температури трябва да бъде постепенно. Първият път, когато се създава огън в пещта, може да се използва само хартия и малки чипове. И само след няколко пестеливи сесии можете да изтеглите истински дърва за огрев.



Моля, обърнете внимание: Преди началото на подготовката на желателно улица пещ за нагряване в продължение на два часа до всички повърхности са усвоили достатъчно количество топлина, която впоследствие ще бъдат прехвърлени продукти, да ги затопляне равномерно през цялото време и придава уникален вкусови качества. Шиш кебап, приготвен по този начин, не непременно непрекъснато се превръща. В пещта за барбекю е печена от всички страни, придобивайки необичайна мекота.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Помпейска печкаПомпейска печка
Печка за шиш кебап със собствени ръцеПечка за шиш кебап със собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Външни печкиВъншни печки
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Фурни за отопление и готвене със собствени ръцеФурни за отопление и готвене със собствени ръце
Как да поставите печкаКак да поставите печка
Как да направите печкаКак да направите печка
Мангал-камина със собствени ръцеМангал-камина със собствени ръце
» » Шлюзова пещ със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com