Разтвор на фурната

Много от майсторите в пекарната имат страхотни идеи за това как можете сами да направите печката. Качеството на извършената работа зависи не само от технологичните характеристики на процеса, но и от решението, на което ще бъдат закрепени строителните материали. Решението за пещта не само трябва да осигури идеално закрепване на камъни или тухли, но и да издържа на температурни промени, да осигури плътност и здравина на изпълнения дизайн.

Решението се състои от средство, което свързва всички компоненти заедно, вода и агрегати. Решенията могат да бъдат леки и тежки, могат да служат за довършителни работи и за зидария. Благодарение на качественото решение става възможно да се създаде здрава, здрава основа и един и същ силен комин. Разтворите се произвеждат на базата на цимент, гипс, вар или могат да бъдат смесени. (Виж също: Обзавеждане на печката със собствените си ръце)

Ако за създаването на просто решение се изисква само свързване на свързващия компонент към агрегата, тогава за комплексни смеси се изисква повече от две свързващи вещества. И в сложните решения количеството на един от свързващите вещества е по-голямо от всички останали. Когато формулираме името на сложно решение, първата се нарича веществото, което е много, а на второ място - компонентът, който го допълва.


Характеристики на глинените решения


При изсушаване този разтвор може да се разцепи и постепенно да се разпадне от механичното напрежение, така че да не се използва за полагане на тръби и основата на бъдеща пещ. Шепът не трябва да е по-голям от 5 мм, защото въздухът навлиза в по-широкия шев и в резултат пещта работи много по-зле, отколкото бихме искали.

Най-ефективните глинени разтвори, при които свързващото вещество е приблизително същата пропорция на пълнителя - това гарантира достатъчна пластичност на хоросана за зидария. Подобно решение почти не се свива, с течение на времето не се появяват пукнатини, а полагането на пещта става приятно занимание. (Виж също: Оборудване на пещи със собствени ръце)

Печка от глина

При използване на сложни решения, както и на решения, базирани на цимент или вар, е за предпочитане да се работи с ръкавици и да се използват специални инструменти.


Как да проверим качеството на глината?


За да се провери годността на глината, тя се смесва в малки количества с вода и се раздробява с ръце, като пластилин. От така получения "тест", за да се направи една топка с диаметър около 50 mm, за да радиус торта два пъти, а след това как да изсъхне на получения продукт в продължение на няколко дни, за да изсъхне напълно. Когато се образуват пукнатини по повърхността на глината, трябва да се добави пясък - тази глина се характеризира със своето съдържание на мазнини. Ако топката е превърнал гладки, дори, никакви малки пукнатини, е необходимо да се направи допълнителни проверки -. Хвърли топката, от височина 1-1,5 м, останали в целостта и сигурността - глината може безопасно да се използва за зидария.

Друга добра възможност за проверка на качеството на получената смес ще бъде експеримент с подобна топка и две гладки дъски. На единия от тях е необходимо да се постави валцуваната топка, а другата върху горната част на дъската леко притиска топката. Глината постепенно се изравнява, образувайки плоска торта с неправилна форма. (Виж също: Мазилка на пещи със собствени ръце)

На пукнатините, образувани в резултат на натиск, качеството на тортата може да се прецени дали глината е глина, нормална или мазна. По-рано В Русия бе решено да се поставят пещи от глина, а след това печени тухли. Печките успяват в слава, тъй като формират твърда, солидна монолитна структура.


Приготвяне на разтвори


Преди да започнете да слагате, трябва да изчислите количеството на необходимото решение. Тя трябва да бъде осмата част от цялата тухли, или да се прилага в съотношение от 25 литра до сто тухли. За да се увеличи силата на разтвора, към него могат да се добавят 150 грама сол.

Приготвяне на разтвора за пещта

За да направите хоросан на базата на вар, трябва да пресеете пясъка и вар през сито с отвори от 3 мм, след което добавете водата към сместа, за да получите "тест". Една част от вар се добавя към пет части пясък. При смесването трябва да погледнете качеството на полученото решение: не се залепва - добавете "тесто" от вар, твърде лепкава - добавете пясък. (Виж също: Как да поставите печка)

Циментната суспензия е съставена от пясък, вода и цимент. Това решение много втвърдява много бързо и поради това трябва да се приложи много бързо в рамките на 60 минути. За да се приготви сместа, пясъкът и циментът се пресяват през сито с отвори 3 mm. В получената маса вода се добавя. Съставите се смесват в съотношение от 1: 1 до 1: 2, 1: 3 - до 1: 6.


Моделът на фурната за breadboard


С горещо желание да се направи нова печка в къщата, струва си да се спре в традиционната руска версия, тъй като такива печки са известни от незапомнени времена сред селяните. Печките от руски жители бяха възхвалявани от британците, французите и германците.

В различни места в страната руски печка имаше различна форма, но най-вече руски граждани, държани в стандартни размери, а именно пещ ширина е около 140 см, дължина - 210 см, разстоянието от пода до дивана - около 180 см Тази печка безопасно нагряване. стая до 30 кв.м. Първо, основата беше извършена. За него взеха счупени тухли или камъни. След това разпространете основата на фурната. За полагане на основите, не само тухли, но и други материали са били използвани: дърво, камъни, събрани в природата. (Виж също: Изграждане на печка със собствени ръце)



Ако собственикът има тухли, то най-често той е червена керамика, която се получава в резултат на изпичане на обикновена тухла. Но ако няма условия за обработка на материала, се извършва зидария от необезпечени тухли (суровини).

Пример за домашна фурна

На руската печка хората се готвиха и се настаниха на уютен престой след дълга работа в слана или на дъжд. Готвенето в руската фурна може да бъде абсолютно всичко. Храната беше специална, богата на вкус, ароматна. Над печката бяха окачени купчини плодове, гъби, билки, които ги изсушаваха за бъдещето през зимата.

Но за да не се изхарчи усилията напразно и печката се оказа добра, по-добре е да направите предварително модел на руската пещ със собствените си ръце. За да се създаде оформление, трябва да се подготвят малки правоъгълни тухли 13 * 24 * 50 по размер от лек материал, който може да бъде залепен заедно с хартия или друго лепило, самозалепва се и да продължи към "зидарията". За да се вземе предвид дебелината на шева между тухлите, могат да се използват парчета линолеум или картон с височина до 1 мм.

Решенията за камини обикновено са сходни по състава с разтворите за пещта. Подобни изисквания са за тях: сила на свързване, не свиване, способност да издържат на високи температури.


Фурна за барбекю, направена от собствени ръце


Решение за камини и печки може да се използва, ако има някаква идея на открито да направите печка на място със собствените си ръце. Добра идея ще бъде изпълнението на фурна за барбекю, която може да се използва не само за печене на ароматен шиш кебап, но и много вкусно да пуши риба и други месни продукти.

За да се превърне тази печка в орнамент на двора и да му даде жизненост и уют, е необходимо да изберете материал за зидария, подобен на материала, от който е поставена оградата или пътят на двора е павиран.

Преди полагането трябва да се вземат предвид следните изисквания:



  • Поставете фурната така, че димът да не попадне в прозорците на къщата;

  • Да се ​​спазва максималното възможно разстояние от жилищните помещения, ако трябва да се извърши пещ с отворен тип;

  • В близост до фурната не трябва да има трева и запалими вещества;


Каменна фурна със собствени ръце



Струва си да не бъркате концепцията: барбекю, барбекю и камина на открито. В камината няма решетка, върху която се приготвят продукти на открит огън. В камината пещта е на същото ниво като в пещта, която се намира в селски къщи. В барбекю огнището се намира на нивото на колана на възрастните, за да си кит е набор от адаптации, така че можете да готвите зеленчуци и месо.



Портативното барбекю е много леко и те могат веднага да бъдат отстранени след пикник, стационарни са изработени от камък или тухла. Те са по-удобни за използване и външно изглеждат много по-естетически.

Каменна фурна със собствените си ръце ще изглежда чудесно, ако й придадете вид камина с камина, прикрепена към нея.

Кадър фурна ръце - не по-малко успешно начинание, отколкото барбекю зидария или руски пещ, тъй като благодарение на лекотата на производство, лекота на строителството, както и отличното качество на този вид пещ не е по-малко известни и популярни, отколкото други. Такава печка може да се извърши за кратък период от време, а след това дълго време, за да се насладите на резултата. За да се изпълни мястото, на което дървата ще гори, ще направи решение за камини и печки.

Всички други материали, които ще са необходими за монтаж на такава печка, има много собственици. Това са самобръчкови винтове, които трябва да бъдат прикрепени към някои части, желязна мрежа, от която ще бъде направена горната част на пещта, няколко арматури, които ще държат конструкцията в неподвижна, неподвижна позиция.

В рамките на фурната също е възможно да се запържва месо, дим, готвене зеленчуци, както в барбекю фурна, но ще струва много по-малко, отколкото на твърди, монументални сгради.

Каквото и да е идея, посещавана от човек с умели ръце, всяка печка ще донесе обща атмосфера уют, топлина и радост. В старите дни хората ще се съберат около печката да се накисва в своята приятно топло, ядат вкусни пайове, измити с ароматен билков чай ​​и говорят за своите впечатления от деня си близки. Връщайки старите, първопричинно руски традиции, хората се чувстват по-силни и мили, чувствайки връзката си с миналите поколения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за баня от тръбаПещ за баня от тръба
Мазилка на пещи със собствени ръцеМазилка на пещи със собствени ръце
Видове разтвори и смеси за зидарияВидове разтвори и смеси за зидария
Печка на улицата със собствените си ръцеПечка на улицата със собствените си ръце
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Как да направите основата за печката в къща и баня?Как да направите основата за печката в къща и баня?
Как да инсталираме печка в сауна?Как да инсталираме печка в сауна?
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Бетон m300Бетон m300
Ние сами подготвяме циментовата замазкаНие сами подготвяме циментовата замазка
» » Разтвор на фурната
© 2021 BggeHat.com