Завършване на външните повърхности на камината

Завършване на външните повърхности на камината

Печката и камината са не само източник на топлина, но и допълнение към интериора. Следователно, той трябва да бъде изправен или подрязан правилно, така че да не се нарушава термичната радиация. Много ще кажат защо тогава отрязвате повърхността на пещта, ако това е нарушен пренос на топлина.

Отговорът на този въпрос е адекватен - не е естетически задоволителен, но вторият влошава санитарния стандарт на помещенията. По време на загряване на пещта ставите се разширяват, въглероден монооксид преминава през тях и обикновено действа отровно върху човешкото тяло. Следователно, е необходимо най-малко измазани и избърсани с тухли.

Процесът на фугиране е много интересен. Вземете нормална тухла и с кръгово движение започнете да изглаждате мократа повърхност. Шевовете могат да бъдат украсени по метода на изваждането, под формата на ролка, използвайки ъгъла на тухла. Готовата повърхност се суши, оцветява или избелва с вар.

Вторият метод е прост, евтин, но ненадежден - мазилка на повърхността на пещта. Защо се счита за ненадеждна? Работата е, че повърхността на печката със слой мазилка започва да се спуква от високите температури, за да се предотврати този отрицателен фактор, добавете азбест към разтвора.



Методът на нанасяне на мазилката върху фурната.

Преди да започнете да нанасяте мазилка върху повърхността, е необходимо да изпъкнете вложките на камината и да ги охладите, докато повърхността напълно изсъхне. След това на горещата повърхност се нанася разтвор на течна консистенция и се оставя да изсъхне напълно, след това се полага вторият - дебел. Дебелината на втория слой трябва да бъде най-малко 1 см.

В допълнение към стандартната рецепта за разтвор има специално решение, което е по-трайно, приготвено от: азбест, глина, пясък, цимент и вода.
Произвежда се в следните съотношения:
В тях се добавят 1 гирс, 1 част пясък, 2 части вар и 0,2 части азбест се смесват добре и се разреждат с вода до желаната консистенция.

Съвет! За по-доброто фиксиране на слоя мазилка върху повърхността на фурната предварително се покрива със сърп и се фиксира с лепилна боя.

Моля, обърнете внимание! Не използвайте маслени или алкидни емайли.
Какви са последствията, ако повърхността на пещта е боядисана с маслена боя?
Последствията са неприятни! Първо, боядисаната повърхност започва да набъбва и да се спука, да се промени цвета. И на второ място, когато се нагрява, предизвиква неприятна миризма.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да оформя печкатаКак да оформя печката
Как да поставим тухлена фурнаКак да поставим тухлена фурна
Тухлена фурна за домаТухлена фурна за дома
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Как да инсталирате фурна с каминаКак да инсталирате фурна с камина
Как да направите камина от печкаКак да направите камина от печка
Метални камини за дома, работещи на дърва, чугун, желязо, стоманаМетални камини за дома, работещи на дърва, чугун, желязо, стомана
Изграждане на камини от собствени ръцеИзграждане на камини от собствени ръце
Облицовъчни материали за камини, което е най-доброто решениеОблицовъчни материали за камини, което е най-доброто решение
Как да се изгради една тухла бебе фурна, от основата до зидариятаКак да се изгради една тухла бебе фурна, от основата до зидарията
» » Завършване на външните повърхности на камината
© 2021 BggeHat.com