Стъклокеражи със собствени ръце

Повишаване на печка или камина създава нужда не само да се вземе решение за своя проект, но също така и лицев материал, решение за камини и печки, комини, тухли zabutovochnym. Непосредствената част от процеса на създаване на камина или печка е хаван за облицоване на печката или камината. Външен вид без подплата пещи обикновено maloestetichen освен в зидария ставите натрупва прах, който при нагряване на пещта става източник на разпространение на неприятни миризми. Избягването на такива неприятни последици позволява измазването на печките със собствени ръце или с лице към тях с декоративна керамика, плочки, остъклени плочки и др.


Състав на разтвори за пещи ohtukaturivaniya


Съставът на смеси за пещи и камини може да бъде различен. За мазилката на печката могат да се използват обикновена глина или сложни разтвори: варо-глинеста, варова мазилка, циментова глина. Решението за циментови печки може да бъде приготвено или самостоятелно, или в готовата форма. Какви сухи смеси за фурната трябва да се предпочитат във вашия случай. (Виж също: Печка с печка със собствени ръце)

Решение за мазилки с циментова замазка

Най-често се използват мазилки с глина. Към мазилката на лицевите повърхности на конструкцията протича след пълното втвърдяване на тухлата, когато се изключва възможността за по-нататъшно свиване. Като правило, това отнема най-малко един месец. Правилно подготвеният състав на разтвора за циментова замазка на пещта е гаранция за дълъг експлоатационен живот.

За да се приготви разтвор от глина, глината трябва да се накисва в деня, преди да започне работата, за да абсорбира водата. Пясъкът първо се пресява. Сместа, състояща се от накиснати глина, пясък и вода, се смесва с перфоратор с миксер, докато се получи хомогенна маса.

Количеството пясък, необходимо за смесване в глина, се определя от степента на мастното му съдържание. При висока стойност на този индикатор, пропорцията на съставните съставки на сместа е 1/3 или 1/4. Увеличаването на якостта на мазилката се улеснява от добавянето на глинесто стъклено влакно или азбестово влакно (0,1 / 0,2 фракция) към глинестия разтвор. (Виж също: Ремонт на тухлена фурна със собствените си ръце)



МОЛЯ, ЗАБЕЛЕЖКА: висококачествено решение за измазване на пещта трябва да бъде относително лесно да се полага на повърхността й и в същото време да бъде добре изгладено.



Как да поставите мазилка върху повърхността на печката?


Началото на работата е предшествано от почистване на лицето на конструкцията от остатъци от замърсяване, прах и зидария. За да се подобри адхезията на хоросана към повърхността на зидарията, предварително почистете шевовете с дълбочина около 0,5 см. Преди облицовката печката се нагрява, така че разтворът да се нанася върху топли стени.

Как да подготвим мазилката за фурната? По-долу са пропорциите на най-често срещаните видове мазилки за гипсови печки: (Виж също: Тухлена малка фурна със собствени ръце)



  1. Пясък: глина: азбест - в съотношение 2: 1: 0.1.

  2. Пясък: цимент: глина: азбест - в съотношение 2: 1: 1: 0.1.

  3. Пясък: вар: глина: азбест - в съотношение 2: 1: 1: 0.1.

  4. Вар: гипс: пясък: азбест - в съотношение 2: 1: 1: 0.2.

  5. Вар: гипс: пясък: фибростъкло - в съотношение 2: 1: 1: 0.2.


Поради високата токсичност на азбестовите материали, избягвайте да ги използвате в състава на гипсовите смеси, както при зидария, така и при етапа на ремонт на пещта. След подготовката на хоросана за мазилката, пристъпете директно към самия процес на облицовка. Препоръчва се да се започне мазилката на печките с глина от горната част.

Отоплителна пещ, измазана



Важно е да знаете, че за правилното нанасяне на мазилката на фурната повърхността на тухла задължително трябва да се овлажни с вода и първо да се постави течност, а след това и по-дебел слой от сместа. За да нанесете сместа, използвайте ренде или мистрия. За равномерно сушене на облицовката разтворът трябва да се прилага равномерно, като дебелината на всеки от тях не трябва да надвишава 0,5 см.



След като горният слой на мазилката захваща, но въпреки това композицията запазва своята мекота, тя трябва да се избърсва с кръгови движения с помощта на дървен поплавък. Резултатът трябва да бъде гладка и равна повърхност. (Виж също: Отоплителни пещи със собствени ръце)

В случай, че мазилката за пещи или камини е слабо изгладена поради факта, че вече е иззета, е необходимо да я напръскате с вода, като използвате голяма четка или четка. По-добре е да не превишавате дебелината на облицовъчния слой над 1 cm.

Ъглите на фурната са измазани по аналогия с отворите на вратите и прозорците. За тази цел, дървени или метални рейки проявяват под формата на буквата G. ниво от най-малко 10 минути след прилагане на разтвора внимателно отстраняване на стелажа, и се стрива ъгъл преформатира това поплавък, ако е необходимо.



Сухата смес за мазилни пещи е алтернатива за ръчно приготвяне на глинен разтвор. За да се постави огнище на шамот или строителството печене тухла използван глина хоросан, друго име - огнеупорна мазилка за пещта. Такава зидана смес е в състояние да издържи на огромна температура (до 1200 ° C), която напълно съответства на нейното име. (Виж също: Камина в страната със собствени ръце)



ВНИМАНИЕ: Ако сте решили да изберете тухла за облицовката на фурната, топлоустойчивата мазилка за пещите ще подобри надеждността на конструкцията. Температурата на използването му варира при 800 ° C, което съответства на целта.



Измазана печка


Тайни професионални облицовки


Причините, поради които мазилката може да започне да се отлепва, могат да бъдат няколко:



  • Неправилна дебелина на фугите.

  • Неправилно свързване на редици тухли.

  • Прегряване на фурната.


За да се избегне този проблем, фурната е покрита с пликче пред листовете. За да направите това, предварително се накисва в течна разредена глина, а повърхността на стените на пещта е покрита с тънък слой от глинен разтвор. Пластирът на пликче се изправя и се полага по периметъра на пещта по такъв начин, че да се избягват въздушни слоеве. Не прегрявайте фурната.

Алтернативно зебло да използвате тънка стоманена армираща мрежа, чийто размер на окото не по-голямо от 1 х 1 cm. За закрепване на тухла решетка използване тел, 0,3 см. Важно е да се запомни, че трябва да започне по-рано в етап на изграждане на печки във всеки от редиците от зидария. След пълното втвърдяване на мазилката за мазилката, тя се покрива с мляко от вар, към което се добавя сол (със скорост от 100 грама на кофа). Украсете фурната и креда върху варното мляко.



НЕВЪЗМОЖНО: професионалистите силно препоръчват да не се използват маслени бои - те се разлагат при нагряване и изсушаващото масло започва да гори.



Какви резултати се очакват след завършването на облицовката?


Резултатите, които свидетелстват за успешното приключване на работата по шпакловането на пещта, са:



  1. Отклонението от вертикалната равнина по цялата височина на конструкцията не трябва да надвишава 1 cm.

  2. Хоризонталното отклонение на подобен показател не трябва да бъде повече от 2 см.

  3. Отклонението на натоварването между ъглите от права линия не трябва да надвишава 0,3 cm.

  4. Дълбочината на разликите от плоската равнина, формирана при налагане на правило от 2 метра, не трябва да надвишава 0,2 см.


Ако решите да не покриете печката


Ако решите да не измажете повърхността на печката, тогава трябва да украсите зидарията. И в този случай, най-добрият вариант може да бъде изправен тухла. Най-добрата алтернатива за облицоване на стените на конструкцията са тухлите с гладка и гладка повърхност. В този случай зидарията трябва да бъде направена доста внимателно и шевовете трябва да бъдат разширени.

За декоративна бродерия между редици тухли използвайте специален вдлъбнат инструмент, като използвате конвенционално решение. Като допълнителен декоративен елемент, ъглите на фурната са острижени, като ги разрязват диагонално и по този начин придават елегантен вид на конструкцията. Същите операции могат да се извършват преди измазването на пещта в процеса на нейното изграждане.

Работете върху фурната



Това е важно: когато се оцветяват тухли, се избират на базата на еднородността на техния цвят. Шевовете на предната повърхност на печката се оставят незапълнени до дълбочина от 1 см. Полагане отворен изтри с влажна кърпа и полиран парче тухла. В същото време те постигат изглаждане на всички дупки, изпъкналости и чипове.



Разтрийте ръката си в сместа шевове от бял цимент във връзка с азбестово брашно и вода, работете с гумени ръкавици. Естетиката на декоративната зидария се влияе от еднородността и правотата на ширината на шевовете, така че, когато се използва правило, се използват правила. Първоначално попълнете вертикални шевове, след това хоризонтални. Като добавите различни пигменти към разтвора, можете да получите различно цветово кодиране.


А камините?


За разлика от пещта, която натрупва топлина в своята маса, камината е по-малко топлоенергийно отоплително устройство. Отоплението на стаята в откритата камина се дължи основно на излъчване. Топлата камина дава топлината си, докато горивата гори и само малка част от топлината се натрупва в стените на пещта. Обикновено за инсталирането на камини са избрани къщи, но в някои случаи може да се направи в град апартамент.

Монтажът на камини в апартамента е изпълнен със значителни трудности и необходимост от получаване на разрешителни, както и трудолюбието на работата и поради това високата им цена. Те възникват на фона на изискванията, определени от съответните служби, към тези апартаменти. Сериозни затруднения могат да възникнат във връзка с необходимостта от реконструкция на помещения, в резултат на камина може да бъде преместен на ново място на необходимостта от предоставяне на нов комин и легна възраст. Свързване на камината зависи от конкретните характеристики на дизайна на къщата, способността да издържат теглото на огъня, в противен случай е необходимо да се изгради здрава основа под камината и комина или укрепване на междинни етажи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни пещи със собствени ръцеОтоплителни пещи със собствени ръце
Облицоване на фурната със собствени плочкиОблицоване на фурната със собствени плочки
Плочки за печки и каминиПлочки за печки и камини
Мазилка на пещи със собствени ръцеМазилка на пещи със собствени ръце
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Външни печкиВъншни печки
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Как да поставите печкаКак да поставите печка
Как да се пекат печкаКак да се пекат печка
Как да направите камина от печкаКак да направите камина от печка
» » Стъклокеражи със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com