Как да инсталирате фурна с камина

Към вилата през зимата, също биха могли да предприемат собствениците и техните гости, е необходимо да се грижи за неговото отопление, така че в тази статия ще ви покажем как да инсталирате печката в "жилище", която ще бъде не само през лятото, но и през зимата.

Монтажът на камината, както и останалите нагревателни елементи, трябва да започне с подготовката на необходимия материал. Това е както строителни материали, така и уреди за пещи. (Виж също: Външни печки)



  • За камина фурна е необходимо да се купуват само висококачествени тухли, чиято марка е не по-малко от 250, както и красива облицовъчна тухла. Тухлите на европейските производители - най-добрият избор, въпреки че има вътрешни проби, които могат да бъдат подхождани с качество.

  • Тъй като пещта изобщо не е светла, нейната маса е повече от три тона, затова е необходимо да се постави основата на пилота. Това, разбира се, допълнителни разходи, но за закупуване на материал за изграждане на фондацията е необходимо.

  • Комин за такава пещ също е издигнат тухла, за която е необходимо да се закупи силикатна тухла.

  • Тръбата на покрива ще изисква боядисване, трябва да си купите фасадна боя.

  • Пет сантиметра базалтова памучна вата може да служи като огнеупорни възли.

  • И, разбира се, печка уреди, инструменти, ако те не са на разположение.


Запълване на основата


Монтирането на камината с вашите ръце започва с поставянето на основата. Възглавница под основата, което е необходимо за пещта, камината ще има четириъгълник форма, чиито страни са равни на 1.5 х 1.0 m бетон Основата се получава в съотношение от 1 х 3 х 1 (1 част пясък. 3 - чакъл, цимент и 1- ). Основата е подсилена с мрежа от зидария, а в земята се изсипват 5 купища азбестова тръба. (Виж също: Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителите)

Камина в портала

Чрез всяка тръба се закрепва в земята, подсилващата лента и тръбите се изсипват с бетон. Основата трябва да е под бетон, най-малко 3 реда тухлена зидария. Тези три реда тухли трябва да бъдат началните редове, които позволяват да се създаде идеална хоризонтална повърхност - "под нулата", както твърдят производителите на печки. В идеалния случай гладка повърхност на основата, тя ще позволи да инсталирате печката камина в къщата правилно и добре.


Основата на камината


Дори опитни печки не смятат, че е срамно да се разграждат първите редици тухли без хоросан. Това ще осигури отправна точка за бъдещо съединител, след сухото полагане на първия ред посочено, всяка тухла е оформен върху първия дебел слой от циментов разтвор, но втория и следващите редове не се пускат на цимента. За тази цел се закупува специален пещен разтвор. Тази смес и държи тухлите по време на зидарията. Тя трябва да се готви малко, защото бързо изсъхва. Значи знаем откъде да започнем: очертайте три реда от основата на пещта.

За да изгорим само сухи трупи във фурната и дърва за огрев на гърба на печката, поставихме шлайф за дърва, а в предната част има камина. За да оправите определени елементи на камината, ще ви трябват метални ъгли и барове. Всички те ще бъдат скрити във вътрешната част на зидарията. Отстрани на дървения самосвал те поставиха обикновена малка отоплителна пещ. Стандартната схема на такава пещ е пепел, пепел, горивна камера и камина. Когато се постави отоплителната пещ, първите три редици представляват пепел и пепел. (Виж също: Камина в страната със собствени ръце)

печка


Каменна печка камина


Една от основните точки е подготовката за инсталирането на касета за камина. Преди да инсталирате касетата за камина, е необходимо да изгладите перфектно всички повърхности. Касетата с камина е доста тежка подробност, така че се нуждаете от помощ. Инсталирайте го внимателно и точно, позицията се коригира с помощта на нивата на строителство. Само след като инсталирате касетата, можете да започнете да полагате редове, за да затворите камината в камината.

Краищата на камината са залепени с конструктивна лента, която ще ги предпази от драскотини и други проблеми, които могат да възникнат по време на строителните работи. Така че повдигнете редиците от тухли до горния край на камината. Тъй като се образуват две стени, вътрешните могат да бъдат направени от червени керамични тухли, но е по-добре да се използват внесени красиви тухли за външни стени. За да скрият металните елементи на камината на камината, които грозно изпъкват, с помощта на "българите" образуват тухли, за да покрият тези изпъкналости.

Хоросанът, върху който е закрепен зидарията, не се отрязва веднага, но само след като "подди" и се хваща малко. (Виж също: Как да изберем камина-фурна за лятна резиденция)

Коминът за камината и фурната се комбинират, започва се изгражда след като горивната камера и касетата с камина са затворени. Фитингите се инсталират в края на строителните работи, преди започване на довършителните работи. Между другото, един джъмпер над режещия дърво е най-добре да се направи без метални ъгли, клинна ключалка, не само по-надеждна, но и естетически по-красива. Завършването на работата по печене и фугиране с решение на цялата повърхност завършва работата по повърхността на камината. Вдовицата разпространи керамични тухли на 250 марки и се търка, за да изключи дим от повърхността. След това започва коминната зидария, която е една и съща за печката и камината, така че качулката е в центъра.



Монтаж на печка на камина

Монтирането на камината продължава с поставянето на комин през тавана и покрива, като се спазват стриктно правилата за пожарна безопасност. Отворът се изрязва през тавана, размерите на рязането се определят от дебелината на незапалимия материал и от самата зидария. Но има едно задължително условие, отварянето трябва да бъде най-малко 75 сантиметра по страните на рязането.

Преди да работите с тавана, покрийте фурната с пластмасова обвивка. Предпазните мерки за безопасност и нестабилността на зидарията на пещта забраняват използването на самата пещ като опора. (Виж също: Кухненски печки и камини)

Таванът е отрязан отгоре, но не от дъното, има човек, който събира остатъците. Чрез същия слот и тухла се осигурява последващо полагане на комина. Преди да добавите тухлите под покрива, помислете за тяхното тегло и разпределете купчините така, че натоварването на таванните греди да е равномерно.

Външните стени на комина са фиксирани с базална вълна около тавана и покрива. По време на строителството фасадният ръб на тухлите се залепва със строителна лента, което по-късно няма да се притеснява с козметична украса. В горната част на тръбата е монтиран малък люк, който по-късно ще позволи почистване на вътрешното пространство на тръбата. Довършителните работи на довършителните работи на "таванската" тръба:



  1. отстранете залепващата лента от тухлите;

  2. почиствайте излишния разтвор с твърда четка за косми;

  3. избършете с гъба, напоена с разтвор от пяна.


Монтаж на врати

Преди да започнете да полагате тухли върху външната тръба, трябва да се погрижите за "гнездото", мястото, където стои стоежанът, и да добавите тухли, хоросан и инструменти. Уличната част на тръбата е изградена от пясъчно-варова тухла, доставяна от тавана. Поставете тухла върху циментовата смес 1х3 (една част от цимента за три пясъка). Тръбата над покрива е покрита с фасадна акрилна боя. И, разбира се, не трябва да забравяме и за козирката. Трябва да се монтира, за да се предотврати навлизането на атмосферни валежи в тръбата.

Разбира се, можете да инсталирате готови комини и да не изграждате тухлен комин, но в никакъв случай ще трябва да спазвате правилата за пожарна безопасност. Най-добрият вариант са керамичните комини от европейските производители. Те са захванати от печката и камината, ширината на тези комини създава достатъчно сцепление.


Обзавеждане на печката.


Изграждането на пещта може да отнеме достатъчно време, за което зидарията на камината може да се хване. Следователно можете да продължите с довършителните работи. За тухла не изглеждаше грубо, трябва да се избърше с твърда, метална четка и да се залепи с керамични гранитогрес. Фитингите са закрепени към дюбелите директно върху тухла.

Особено внимание се изисква от дървените къщи. Там е необходимо да се извършат работи по допълнителна защита на стените. И въпреки това, все пак фурната е инсталирана на безопасно разстояние от стените. И преди камината е необходимо да поставите безопасен под, за да изключите възможността от пожар. Разстоянието от стъклото на пещта до горими предмети трябва да бъде поне един и половина метра.

Пробното запалване е възможно само след внимателна проверка и проверка за наличие на липса на дефекти.

С една спокойна работа, която ви позволява не само да построите, но и да се отпуснете, можете да инсталирате печка на камина в продължение на един месец. Чрез изграждането на печка през лятото можете да се насладите на топлината през есента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи, тухла, отоплениеПещи, тухла, отопление
Външни печкиВъншни печки
Тухлена фурна за домаТухлена фурна за дома
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Как да направите камина от печкаКак да направите камина от печка
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
Как да се изгради една руска фурна домакиня, модел предградиеКак да се изгради една руска фурна домакиня, модел предградие
Камина-камина със собствени ръцеКамина-камина със собствени ръце
» » Как да инсталирате фурна с камина
© 2021 BggeHat.com