Как да се изгради една руска фурна домакиня, модел предградие

При пълно зачитане на народните занаятчии, трябва да се отбележи, че традиционната руска печка, която е загрята повече от едно поколение по време на най-тежките студове, има своите недостатъци. Те се състоят в това, че структурата е твърде масивна и не може да бъде инсталирана в малки помещения.

Коминното устройство позволява топъл въздух да се движи през каналите, като постепенно се издига. В резултат на това долната част на пещта остава студена. Като се има предвид, че топлопроводимостта на въздуха е ниска, не е трудно да се предположи, че в стаята топлината ще се концентрира главно в горната част.

Както днешните условия не са изключени печка за отопление, а в някои случаи, собствениците са готови да се сдобият с истински фурна у дома, въпреки наличието на средства за по-ефективно отопление, е необходимо да се коригира несъответствията и да се грижи за намаляване на размера на структурата.

Руска печка в къщата
Печката в къщата

Особености на модела на Подгородник

Основната идея на автора на модернизирания дизайн, която все още е известна като "руската печка", е, че долната част на пещта, традиционно смятана за студена, се прави като част от комина. Тази част се нарича долната камера. Димът в него може да премине през малки дупки в дъното.

Можете да загреете крайградски автомобил по два начина:

  1. Първият е, че огънят се топи в голяма пещ - тигели, този метод се смята за традиционен, тъй като е бил използван в руските пещи. Преди приготвянето на храната е необходимо да се пече фурната, да се събират въглищата и само след това да се поставят на чугун с каша или супа. До този момент този метод има името "на руски език".
  2. Вторият метод се изпълнява в затворена камина с решетка, покрита с плоча с две горелки. Характерна особеност на модела е, че плочата играе ролята на рафта пред тигела.

По този начин системата за вентилиране схваща, че независимо от това, пещта трябва да се загрява им топъл въздух постъпва в долната камера, загрява корпуса на пещта, и ако пещта се загрява от голяма пещ, плаката е прекалено горещо. Тази функция Ви позволява да пестите гориво и да получите висока ефективност на изхода. Руската икономка може да се използва през зимата за отопление или през лятото за готвене. Освен това, през лятото, клапата се затваря пътя към долната камера и дима от пещта влиза директно в комина.

Известен и популярен проект за фурна
Известен дизайн на пещта

строителство

Руската икономка на фурната не е най-простото устройство, но е напълно достъпно за строителство със собствените си ръце. Качественият ред с описание на всяка стъпка ще позволи дори на един началник майстор без никакви проблеми да изпълни цялата работа. Трудността е да се разбере как работи пещта, характеристиките на устройството, целта на всеки възел. Пещта от четвърто поколение на Podgorodnikov се усложнява само от факта, че по пътя на газовете се появява камера с по-ниска температура. В други отношения схематичната диаграма съответства на класическите. Като част от ключовите елементи се отличават малка камина, голяма пещ, тиган, решетка, врата за почистване, готварска печка, набор от удари отдолу.

Не е трудно да намерите схемата на поръчките в достъпна форма. Има готови проекти, които описват всички подготвителни етапи, направени изчисления, финансови разходи. Трябва да се отбележи, че има няколко възможности за изграждане на количка. Те имат незначителни различия, но проектът не може да бъде демонтиран, тъй като схемите не са взаимозаменяеми.

Редът на пещ Подгородник
Правилната зидария на печката Podgorodnikov
  • Ред 1 е в основата на бъдещата пещ. Облицовъчните тухли са достатъчни, за да наложат само външния периметър. Вътрешната част може да се напълни с половинки или по-малки парчета червена тухла.
  • Ред 2. Външните стени са направени с облицовъчна превръзка. Появата на каналите на долната камера може да се наблюдава. Оформеният отвор ще се използва за монтиране на вратата на пепелта.
  • Ред 3-4. Тъй като проектът е създаден въз основа на богатия опит на автора, всички дизайнерски характеристики се обуславят от определена теория. Не винаги е уместно тази теория да бъде представена в проекта. Така че, по някои причини, някои ъгли в канала на долната камера са закръглени. Отделя зоната, която ще действа като тиган.
  • Ред 5-7. Подготовката започва да закрива канала. В ред 7 вече е блокиран.
  • Ред 8. Наклонът на стената се извършва чрез зашиване на лицата на тухлите, разположени над вентилатора. Решетка е инсталирана. Важно е да се вземе предвид температурното разширение на метала, така че трябва да оставите малка разлика между решетката и зидарията.
  • 9 ред. В задната част на камината тухлите също имат стръмни краища. Тази процедура се извършва, за да може горивото да се разпредели върху решетката на решетката след натоварването. Вратите са инсталирани.
  • Ред 10-12. Водната отоплителна кутия е блокирана и стените на камерата за готвене започват да се образуват. Създава се голяма пещ.
  • Ред 13-16. Камерата за готвене има характерна дъга. Тя е изработена от тухли, поставени на ръба. Наклонът се осигурява от малки тухлени клинове.
  • Ред 17. Изграждането на арката завършва. За по-удобна работа преди формирането на арката, можете да инсталирате кофража. Ако не може да бъде премахната след приключване на работата, тя ще се изгори при първото пожар.


Образуването на комина не изисква никакви коментари, така че няма да опишем тези стъпки.

Използвани материали

Опростяването на дизайна на руската печка не засяга изискванията за материали, които ще се използват в строителството. Външната облицовка и тялото на тялото са изработени от огнеупорни тухли. Единствено контактната повърхност с открит огън е опростена базалтов картон. Ако има възможност да се обработва една тухла, като се правят съкращения в надлъжната посока, тогава е по-добре да се използва шлайфане тухла. Температурата в долната камера, макар и доста висока, не изисква използването на специални топлоустойчиви материали.

Успешни сгради от тухли
Успешни сгради от тухли

Мазилката, независимо от модела на устройството, се изработва върху разтвор, състоящ се от глина и пясък. Дозата зависи от съдържанието на мазнини в глината. За да го определите без специални инструменти, трябва да използвате популярна мъдрост. Ние няма да ги дадем, тъй като днес има много възможности за готови смеси за печки. Всички пропорции вече са взети под внимание и са добавени композитни материали за подобряване на адхезията и якостта на получения разтвор.

Силна основа ще се формира само с помощта на конкретен хоросан. Възможно е да се използва пълнене под формата на камък, бетонни блокове, тухли. Натрошеният камък е покрит само под формата на възглавница на дъното на изкопа.

Не забравяйте за металните продукти, които трябва да бъдат закупени предварително, за да не се спре строителството. Това са врати за камина, пожарни барове, ключалки и изгледи, готварска печка. Ако имаше избор между стоманени и чугунени конструкции, трябва да се избере чугун, тъй като те ще увеличат ефективността на извличането на топлина и ще се прехвърлят върху стените на пещта.

Характеристики на операцията

Ако домакинята на пещта ще работи в правилния режим, тя ще осигури дълъг живот и ефективно изпълнение на основната задача.

Пещта не е предназначена за едновременна работа на двете пещи. Вратата на неизползваната пещ трябва да бъде затворена. Не можете да позволите натрупването на пепел, по-добре е по правило да се почиства пепелта преди всяко разпалване.

За да подготвите храна, не е нужно да изчакате пълното изгаряне на дърва за огрев, но също и веднага след като запалването не трябва да продължи. Трябва да изчакате, докато печката се затопли, обикновено отнема около 10 минути. Друго правило, което се прилага за всички пещи, е периодично да се проверява състоянието на зидарията за отсъствие на пукнатини и пукнатини. Когато тези препоръки се изпълняват, пещта на Подгородник ще осигури висококачествено отопление за малка къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите печка със собствените си ръцеКак да направите печка със собствените си ръце
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Как е руската печка с камина, как да я построиш и къде да я поставишКак е руската печка с камина, как да я построиш и къде да я поставиш
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Пещи за домаПещи за дома
Ремонт на руската фурна със собствените си ръцеРемонт на руската фурна със собствените си ръце
Метална фурна със собствени ръцеМетална фурна със собствени ръце
Какво е пещ с камина и как се съчетават две различни устройстваКакво е пещ с камина и как се съчетават две различни устройства
Пещ с нагревателПещ с нагревател
Модерни пещи за отопление на домаМодерни пещи за отопление на дома
» » Как да се изгради една руска фурна домакиня, модел предградие
© 2021 BggeHat.com