Метална фурна със собствени ръце

Металът често се използва за производство на отоплителна техника за различни цели. Голяма популярност в нашата страна са металните пещи, събрани от собствените им ръце. В литературата можете да се срещнете с много опции за дизайн на устройството, изберете сред тях най-приличен вариант е трудно да се неопитен потребител, обаче, има възможности за изграждане, че най-добре се оказаха както от техническа и оперативна гледна точка. Трябва да се подчертае, че дори фабриките, маркови печки са много различни по отношение на дизайна, в зависимост от марката.

За да направите домашно саниране на сауни, често използвани материали, например: джанти на камиони, стари резервоари за мляко, покривни желязо и т.н. Трябва обаче да се отбележи, че тези единици могат да станат временна замяна на пълнофункционално отоплително оборудване. Най-разумно е да се използва пещ от този тип за дача или селска къща, в която не се планира настаняване през цялата година. В някои случаи горната повърхност на металната пещ може също да се използва за готвене, тъй като тази част от устройството загрява до 150 градуса, температурата на страничната стена достига 100 градуса. Заслужава да се отбележи, че времето за изгаряне в метална пещ достига 19 часа. (Виж също: Пещ със собствени ръце)

С конструктивния си дизайн всички метални пещи за дома могат да бъдат разделени на:



  • снабден с затворена и отворена печка;

  • квадратна и кръгла форма;

  • с хоризонтално или вертикално положение на резервоара.


Някои варианти на конструкцията осигуряват отделно поставяне на основните елементи, а именно: резервоарът за гориво в една стая, нагревателят в другия, отоплителният резервоар в третия.

Метална фурна за дома


Етапи от монтаж на пещта


Сглобяването на този тип конструкция предполага наличието на капитана на определени практически умения и специални знания, предимно в областта на заваряването и зидани тухли. За да се монтира метална пещ, ще са необходими инструменти и строителни материали:



  • Машина за заваряване с набор от електроди;

  • Фрези за метал;

  • Лист с дебелина до 3 мм;

  • Колела;

  • Диаметър на тръбата 10-15 см.;

  • Метален прът или арматура;

  • пясък;

  • Тухла;

  • Цимент.



Заслужава да се отбележи, че ефективността и качеството на работа на метална пещ, събрана от собствените си ръце, до голяма степен зависят от това колко добре капитанът е успял да вдигне диаметъра на тръбата (и като цяло да наблюдава размерите на пещта). Този параметър влияе върху наличието на сцепление. Той се създава чрез натискане на загряването на студения въздух и зависи от атмосферните условия, особено от индикаторите за влага. Ако тръбата е твърде тънка, тя ще доведе до появата на щепсел за дим и ще падне в стаята. Ако тръбата е твърде широка, газовете бавно се покачват нагоре и това ще доведе до чести запушвания. Ето защо, при сглобяването на метална пещ капитанът трябва да се ръководи от знания от такива области, като съотношението на теглителната и размерите на тръбите, познават основните принципи на въздушното налягане. (Виж също: Дългоотопляема пещ със собствени ръце)



Тъй като металната пещ е доста тежка и сложна конструкция, за успешната работа за дълъг период от време, е необходимо изливане на основата. Този вид работа се осъществява на няколко основни етапа:



  • Сглобяване на кофраж;

  • армировка;

  • Изливане на бетонов разтвор.


Метална фурна

След завършването на последното събитие се изисква да се поддържа период от две седмици, преди да продължите с по-нататъшната работа. За да се осигури по-добра вентилация, се препоръчва да се отворят широки прозорци и врати на закрито. Мократа основа се полага върху вградената основа, за да се предотврати допълнително образуване на пукнатини. Периодично, без да се допуска пълно сушене, те трябва да бъдат намокрени.



За да монтирате метална фурна със собствените си ръце, се изисква заваряване:



  • В един от дисковете, всички дупки се варят, с изключение на този, който се намира в средата;

  • На следващия диск върхът се отрязва, залепва се с първия и внимателно готвене, така че няма пукнатини и отвори. В края на заваряването шлаката се отблъсква и завършената заварка се проверява за качество, ако е необходимо, се извършва допълнително заваряване;
  • (Виж също: Как да направите печка със собствените си ръце)
  • Диските се заваряват един към друг и се оформя един бъдещ контейнер за съхраняване на гореща вода;

  • На горната част на диска е фиксирана метална тръба, слотовете са внимателно заварени с метални вложки;

  • Специален кръгъл рефлектор с извита форма се заварява към дъното, разположено върху диска;

  • За да се гарантира добри параметри за пренос на топлина с помощта на друго устройство оборудвана делител (от стомана с дебелина 4 мм.), Се монтира с помощта на метални пръти, които са заварени в долната част, така че да почива на втория диск.


Оставащото място е внимателно запълнено с глина или азбест. В средата корпусът задължително е заварен. На завършената основа са разположени тухлени стени и върху тях е монтирана метална пещ. Този етап е от ключово значение за спазването на установените стандарти за пожарна безопасност. (Виж също: Как да ремонтирате самата фурна)

Монтаж на метална пещ

По време на работа, това оборудване загрява до значителни температури и често е горещо. За да се предотврати преждевременната повреда на пещта и предвижда изграждането на специална основа. Ако е необходимо, този модул може да бъде монтиран и на пода, покрит с топлоустойчива керамична плочка или друг съвременен незапалим материал. За да се повиши степента на пожарна безопасност, се препоръчва да се предпази фурната от страна на фурната със специален екран от азбесто-циментов лист.

По отношение на вероятността от отравяне с въглероден окис, металните агрегати са много по-безопасни от тези тухли, тъй като продуктите от горенето се отстраняват бързо през коминната тръба. Появата на извънредна ситуация не може да доведе дори до свободно прилепване на вратата към тялото на пещта или леко отворен амортисьор.


Предимства на металните пещи


Няма нищо изненадващо в това, че в момента металът е най-популярният материал за производството на битови пещи. Този материал се характеризира с ниска цена, лесна работа и лесна обработка. Фурните за метални вани са с голямо търсене на пазара на модерно отоплително оборудване, но много потребители се опитват да запазят и сглобят това устройство сами. (Виж също: Руска печка със собствени ръце)

Изработени от метални печки за сауни са здрави и издръжливи дори при активна употреба. Те също имат компактни размери и добра транспортируемост. Те са много по-лесни за ремонт и извършват редовна поддръжка. Поради използването на метална пещ е възможно да се постигне бързо загряване на помещението. Отнеме половин час, за да запалите, и можете да се къпете.

Метална фурна със затворена печка за сауна

В съвременните източници съществуват два основни типа печки, които са:



  • С отворена печка;

  • Със затворена печка.


Вторият вариант е по-предпочитан за оборудване на руска сауна, тъй като тази печка е най-подходяща за създаване на определен микроклимат в стаята. Тя дава лека пара, която е толкова известна за руската баня. Ето някои предимства на метална фурна със затворена печка:



  • Бързо отопление, докато парната стая запазва удобна температура за човек;

  • Въглищата не падат върху въглищата, които падат от метлата;

  • Дори и при ниска температура на камъните все още можете да получите добра пара;

  • Универсалност, това означава, че печката със затворена печка може да се използва точно като отворена печка.


Производството на това оборудване със собствените си ръце е евтино и разходите за поддръжка са сведени до минимум. За запалване на метална пещ се използва половината дърва за огрев, отколкото за тухла. Ефективността на това оборудване е повече от 65. Много потребители отбелязват, че печката на метална дървесина има способността да предаде най-добре атмосферата на истинска руска баня.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Редът на отоплителната пещ за готвенеРедът на отоплителната пещ за готвене
Пещ, чугун, за ванаПещ, чугун, за вана
Пещ за парната баняПещ за парната баня
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Отоплителна пещ с дълъг животОтоплителна пещ с дълъг живот
Пещи за вили, чугунениПещи за вили, чугунени
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
» » Метална фурна със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com