Как да се изгради печка в къщата със собствените си ръце

Много собственици на частни домове често се чудят, как да се изгради печка в къщата със собствените си ръце

? В тази статия ще опишем подробно целия процес.

Има няколко вида печки руски и холандски. Руснакът има няколко предимства пред холандците, а именно: компактност, висока ефективност и наличност. Ето защо ще разгледаме това изменение по-подробно.

Ако сте нов и никога не е трябвало да се справят с полагането на пещта, най-добре е да се следват стриктно инструкциите и направи първата съединителя "сух" без използването на хоросан.

Една от основните причини за незадоволителното функциониране на пещта или лошо качество на зидарията е неспазването на инструкциите. В отговор на въпроса как да се изгради самата пещ, основното е да проверите резултатите си след всеки три реда, а именно вертикалност, вътрешно устройство, превръзка, хоризонтални и правилни ъгли.

Редът за работа по изграждането на печка в къщата

На първо място, ние подготвяме надеждна основа за пещта. По-правилно е да го подсилите, а останалата част от пространството между основата на пещта и сградата е внимателно покрита с пясък. Това определено се изисква, ако искате да направите голяма фурна. Но с малки размери, пещите по правило се отнасят с фундамент.



Приготвяме разтвора, вземем глината, която вече се пресява от камъните и се наводнява с вода. След това се смесват глината напоена с пясък в същите пропорции, където водата, която ще се долива до ¼ обем на сместа и старателно се смесват.

Трябва също да се отбележи, че без да се провалят, всяка тухла трябва да се потопи във водата преди полагането.

Инструкция стъпка по стъпка за това как да се изгради

  1. Под избрания обект поставяме полиетиленовия филм по-добре, за да вземем по-дебел, хидроизолационен или покривен материал.
  2. След това изсипете слой от вече пресукан пясък на височина 1 см, внимателно изравнете и проверете нивото.
  3. След това ние поставяме първия основен ред от тухли, например 12, внимателно проверете нивото и само след това внимателно излейте цялата повърхност с слой от готов разтвор.
  4. Преди това, как да се изгради една тухлена фурна в къщата със собствените си ръце не забравяйте да изчислите всички размери, но само след като започнете да работите.
  5. Инсталирайте вратата на пепел яма, която е необходимо да приключи картона от азбест и сигурно с тел, които трябва да бъдат темперирани.
  6. Преминаваме към следващия ред тухли.
  7. За третия, вече имаме огнеупорна тухла (по правило има жълт цвят), а отгоре е необходимо да се постави решетка (най-добре е да изберете размер 30x20 см) и след това поставете следващия ред на ръба.
  8. След това правим опори за специална вътрешна коминна преграда. Трябва да се отбележи, че без хоросан трябва да поставите тухли само на задната стена, те се наричат ​​нокаут тухли. При необходимост тухлите лесно могат да бъдат получени за почистване на пещта в бъдеще.
  9. Ние инсталираме пожарната врата. Също така го увиваме с азбестов картон и го фиксираме със специален проводник, който трябва да бъде закален.
  10. Следващият пети радар трябва да повтори очертанията на четвъртото, но трябва да се постави на равни разстояния.
  11. Шестият ред е поставен на ръба, след което проверяваме всички ъгли, равнини и готови редове.
  12. Седмият ред е плосък, но задната стена трябва да бъде направена от тухли на ръба, но всички останали тухли трябва да бъдат поставени на ръба.
  13. Осмият ред, който инсталираме над пещта, е наклонена тухла. Това ще ни позволи да отворим камината и да я използваме като камина.
  14. Деветият ред трябва да бъде леко изместен назад. На върха на стек картон и специален азбест напоена, а след това на плота. Проверете връзките на тухлите и чугуна.
  15. На десетия ред започва образуването на комина. След това той ще бъде изработен от метал.
  16. На единадесетия ред трябва да се инсталира вентил, който запечатва азбест мозък, и след това продължава да изпълнява съвместно с металната тръба събрани.

Изградете печка в къщата със собствени ръце видео :

На това зидарията е завършена и ние помислихме как да построим руска печка в къщата със собствените си ръце. Антимоторът ще затваря останалата част между пода и печката. В противен случай целият пясък ще започне да заспива.

След това фурната може да се измие и всички фуги да се затворят с цокъл. Ние му даваме няколко седмици, за да изсъхнем напълно, за да проверим течението в ранните дни, по-добре е да използваме хартия или малки чипове. Успех.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Печка с диванПечка с диван
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Пещи отоплителни тухлениПещи отоплителни тухлени
Как да се изгради печкаКак да се изгради печка
Как да поставите печкаКак да поставите печка
Зидария на руската пещЗидария на руската пещ
Фурна с формата на звънец със собствени ръцеФурна с формата на звънец със собствени ръце
Печка на улицата със собствените си ръцеПечка на улицата със собствените си ръце
Шведска фурна със собствени ръцеШведска фурна със собствени ръце
Как да направите печка за ванаКак да направите печка за вана
» » Как да се изгради печка в къщата със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com