Печка с диван

Всеки има ясна и ясна представа за това какво представлява пещ. Това изобретение се използва от древни времена и за дългото му съществуване е до голяма степен модернизирано. Към днешна дата има много различни видове и видове фурни, които са разделени по всякакви критерии.

Но днес ще разгледаме един от най-старите представители - печка с диван. Всеки руски човек трябва да помни тези печки от различни истории и приказки. Може би някои дори са намерили тази конструкция от своите баби и дядовци. Разбира се, днешните възможности ни позволяват да изградим по-добра и удобна фурна. В статията ще бъдат описани и някои допълнения към печката, а именно камини. (Виж също: Отопление на фурната със собствени ръце)


Полезен ефект


Преди да започнем да разглеждаме етапите на изграждане на структурата, нека разгледаме какво получават собствениците на печката с дивана. Пещта има следните благоприятни ефекти:



  • Comfort.

  • Еднообразно и постепенно разпространение на топлина.

  • Терапевтичен ефект.


И сега ще разгледаме по-отблизо. Първо, това е невероятен комфорт, който винаги ще бъде достъпен за вас по всяко време, което ви харесва. Естествено, това също е качествен източник на топлина. Този параграф не изисква никаква дискусия, заслужава да се отбележи лечебният ефект. Когато нашите предци бяха цял ден на улицата с ветровито или мразовидно време, единственото спасение беше да се пекат.

От постоянното присъствие при лошо време, ставите непрекъснато нараняват, ревматизъм и ишиас са били отбелязани. Правилно построената фурна помага да се затопли цялата къща и да се затоплят замръзналите стави и кости. Това спести особено, когато нямаше възможност да посещавате сауната всеки ден. Тъй като е необходимо всеки път да се стопява, загрява и изпълнява други трудни действия. (Виж също: Зидане на пещи със собствени ръце)

Домашна фурна с диван


Съвременен тип пещи


Да се ​​върнем отново десетки години. По това време, ако сте имали готварска печка, смятахте, че сте най-щастливият човек. Тъй като този тип конструкция спомогна за решаването на няколко ежедневни проблеми. Но днес всичко стана много по-достъпно. Всяко лице със специално желание може да създаде най-невероятните структури. В момента има дори печка с печка, където едно устройство изпълнява много функции наведнъж.

В нашето време на високите технологии, почти всички електронни устройства носят някаква вреда на нашето тяло. И пещта на свой ред прави всичко точно обратното. Тази конструкция, изработена от качествена тухла, може да натрупа топлина. Това ви позволява постепенно и постепенно да го давате на околното пространство. Няма модерна притурка за това.


ерекция


Но достатъчно от всички тези похвали и отклонения. Ако наистина се интересувате от печката на печката, вероятно вече знаете за всички предимства на това устройство. Сега трябва да продължим да описваме самия процес на издигане на тази структура. Но трябва да се отбележи, че тази инструкция се изчислява на обикновените хора, без многогодишен опит в строителството. Следователно, ако имате такъв, вероятно ще намерите тази примитивна информация. (Виж също: Печка с печка със собствени ръце)


Начало на строителството


Всяка работа, свързана със строителството, започва със същата стъпка - подготовка. Този процес включва избор и закупуване на материали, както и всички инструменти за редактиране. Всичко това трябва да се подготви предварително. Между другото, ако искате да оборудвате печката си с камина, препоръчително е да разгледате компанията "бял пазач". Камините на тази компания вече имат положително изказване за себе си. В хода на статията ние отново споменаваме други известни компании, ангажирани в производството на камини.

Но обратно към строителството. След като подготвите всички необходими материали, трябва да проучите поръчката. За тези, които не са запознати с това определение, обясняваме: подреждането е схематично представяне на бъдеща пещ, където можете да проследите всеки слой тухли. Заповедта ще бъде на всеки, поради което да се получат конкретни примери, няма смисъл. Целият процес на издигане на пещта може да бъде разделен на три основни етапа.

Бялата фурна



  1. Полагане на основи.

  2. Инсталиране на всички вътрешни компоненти.

  3. Изграждане на комин.


1-ви етап


Първият слой на всяка пещ е т. Нар. Изкопа. Те винаги са изложени в основата на структурата в два реда, с малък интервал между тях. Този етап на работа е много отговорен. Необходимо е всичко да е на едно и също ниво. (Виж също: Как да направите био камина със собствените си ръце)

Ако опитът в този случай е малък, по-добре е да контролирате всяко действие на ниво строителство. Разбира се, скоростта на работа с този подход значително ще намалее, но ще бъдете сигурни в качеството на извършените действия.


2-ри етап


Така че на този етап вече имаме два реда тухли. Сега отидете на следващия. На третия ред е необходимо да се монтира врата на т.нар. Пепел. Тук си заслужава да се отбележи един много важен фактор. А именно, фактът, че металът (а именно, от него, в повечето случаи вратата се прави), когато се нагрява, се разширява. Следователно е необходимо да оставите малка разлика.

След като поставите 3 реда, можете да продължите към 4. Тази серия се изпълнява точно същите, както е описано по-рано. Не забравяйте внимателно да наблюдавате обвивката на шевовете от тухли. Височината на четвъртия ред трябва да бъде равна на най-високата точка на вратата. (Виж също: Карта на сайта)


Етап 3




Серията 5 и 6 са напълно идентични. Първо (в 5-ти ред) 3 врати са монтирани за лесен процес на почистване. Също така е необходимо да започнете да слагате камина. Вече въз основа на това, трябва да започнете да се грижите за лигавицата. Освен това на този етап са инсталирани хоризонтални канали.

Както вече споменахме, шестият ред е напълно идентичен с 5. Затова гладко продължава цялата конструкция и допълва някои елементи.


Четвърти етап


На седмия ред, вратите се припокриват, за да почистват пещта. Искам да препоръчам продуктите на компанията "belfort" за тази конкретна позиция. Камината напълно отговаря на най-разнообразните видове конструкции.

Изграждането на камината

Тук, както и във всичките пет последователни реда, продължаваме да полагаме облицовката. На седмия ред започва инсталирането на вратата на горивната камера. Тук се намират и глухи канали.

Осмият ред продължава изграждането на слепи канали и облицовки. От новия се появява нов канал за вдигане и спускане. 9. Редът се повтаря 8. За да се гарантира, че пещта не се срутва под товара, е необходимо стриктно да се спазва точността на свързващото звено. За десетия ред на подреждане височината на тухлите трябва да бъде равна на най-високата точка на вратата на пещта.


Пети етап


Вече стигнахме на 11-ти ред. Тази серия трябва напълно да блокира вратата на пещта. Тази серия се отличава с факта, че в нея са вградени 4 канала, първият от които излиза от горивната камера и продължава в канала за повдигане. И още два канала са поставени в средата на глухите камери. Той създава хайло. Hylo - това е вид преход, който се формира от горивната камера в димния канал.

Издигането на кошарата продължава на 12-ия ред, четирите смукателни канала са напълно припокрити. Струва си да се обръща специално внимание на факта, че облицовката трябва да образува купол, като намалява диаметъра. На този етап слепите канали трябва да се формират изцяло.


6-ти етап


Този етап напълно завършва облицовката. 13 редът затваря горивната камера, а 14 продължава завършването на припокриването. Бъдете внимателни към вертикалността на ъглите на тухлите. Наблюдаването на дресинга е едно от най-важните условия, така че трябва да бъдете изключително внимателни.


Последни етапи на строителството


В 15-ти ред се завършва изграждането на вертикални канали и започва изграждането на ръба. Необходимо е за заспиване на пясък. Разбира се, пясъкът не е необходимо да заспива и това се прави само по желание. Започвайки от 16-ти ред, е инсталиран вертикален димен канал, както и отделение за защита. Това полагане продължава до 20 реда.

Печка с диван

21 започва редът за поставяне на камерата за изходния канал. 22 редът покрива напълно тази капачка на пещта. И накрая, след тази работа започваме изграждането на комина. Методът за полагане на комина зависи от няколко фактора, а именно: вида на използваното гориво и размерите на самата пещ.


камина


Както обещахме по-рано, малка част от статията ще бъде посветена на камини. Изборът на това устройство зависи от целта му за закупуване. Като правило повечето хора я купуват за естетическо удоволствие. Някои дори отказаха да стрелят в камините и използват т.нар. Електрически камини. Сега на световния пазар има хиляди различни компании, които са известни с продажбата на този продукт. Например, компанията "истински пламък". Камините на тази фирма са електрически и се използват само за декоративни цели. Не мисля, че такива устройства няма да са полезни. Те, както и обикновените камини, позволяват да се създаде атмосфера на уют и топлина.

Аз също искам да подчертая един вид камини, а именно био-камини. Всяка дума с префикс на био означава екологично чисто устройство или вещество и този случай не е изключение. Днес биоалетите Premi се оказаха доста добри. Купувачите подчертават лекотата на използване и уникалния дизайн на камините на тази фирма.

Така наречените био-камини работят върху специален биотоп. Няма да се налага да се грижите за сажди, дим, мръсотия и други проблеми, които непременно ще се появят с конвенционална камина. Biofireplaces са напълно безопасни и безвредни, плюс те могат да се използват през цялата година.

Кой да избере камината, зависи от вас. Ако искате да построите камина във фурната, първо трябва да помислите внимателно. Необходимо е да се предвидят всякакви нюанси на такава комбинация. Ако нямате опит в такива случаи, препоръчително е първо да се консултирате с специалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Как да украсите печката със собствените си ръцеКак да украсите печката със собствените си ръце
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Външни печкиВъншни печки
Как да се изгради печкаКак да се изгради печка
Отоплителни пещи за вилиОтоплителни пещи за вили
Пещи на буржоа с ръцеПещи на буржоа с ръце
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Шведска фурна със собствени ръцеШведска фурна със собствени ръце
» » Печка с диван
© 2021 BggeHat.com