Пещи на буржоа с ръце

Burzhuyka - толкова в тази дума за руския народ. Кой ще си спомняме за Октомврийската революция и след това като "dekulakize" буржоазия (само на богати хора, не всички от които са извлича богатството си чрез нечестни средства). И някой ще помисли за летни лагери и строителни обекти за готвене и отопление, на които бяха използвани компактни фурни. Те са се доказали толкова добре от Първата световна война, че те са свикнали до наши дни навсякъде. Компактността и мобилността на такива пещи им позволяват да се използват дори когато не са налице други видове отопление, а освен това отопление на такива конструкции позволява готвене и сушене на мокро и мокро пране. Нека да разбера как да направите пещ пещи със собствените си ръце и в същото време изберете най-рационално и удобен дизайн.

Пещи на буржоа с ръце


Избор на материал и дизайн на пещта


Така че, с какво да започнем избора на дизайна на пещта - с изброяването на необходимите параметри, въз основа на които е възможно да се направи чертеж: (Виж също: Дълготрайна пещ със собствени ръце)



  • какво ще работи това устройство в ежедневния живот;

  • Колко фурна трябва да бъде компактна и лека;

  • колко пространство пещта трябва да се затопли в даден момент;

  • Колко дълго трябва да изгаря фурната без надзор.


Чрез отговорите на тези прости въпроси може да се формулира, както се нарича задача дизайн, и въз основа на това да се направи формата на самата пещ. Най-малките печки са получени за отопление на малки пространства като кабини на контейнери за транспортиране или Kung армия областта за такива цели, които не е необходимо да се изработи отделно фурна на печката и достатъчни само две секции - вентилатора и решетката пещ отделя за да се позволи на изгорялата гориво се излива надолу не забавяне на изгарянето на пресни. Преди да направи burzhujku пещ определят - тя е необходима за отопление градина или on`ll приготвяне на храна, тогава има смисъл да добавите друг отдел, така наречените фурна, която е отделена от пещ нормално стоманен лист. В този случай височината на фурната е избрана по такъв начин, че необходимите ястия да могат да бъдат поставени свободно. Изследванията, които правим на хартия, създаваме схематичния образ на бъдещата пещ.

При избора на печки на структура, която трябва да бъде за дълго време, за да се поддържа температурата в помещението трябва да е наясно с височина на таваните. Дизайнът на тази пещ означава висока обвивка, в която се излива гориво. Най печки пещи дълго изгаряне тежка печка гориво се поставя с дълга тръба сегмент, който служи за изтегляне на въздух от над цялата структура е покрита с херметичен капак, който не преминава отработените газове навсякъде с изключение на комин. За да се напълни горивото в пещта, е необходимо да се отстрани капака и да се натовари с парче въздуховод. И ако височината на тялото е твърде висока, това ще бъде изключително неудобно да обслужва пещта, и ако тя е ниска, толкова дълго пещ не може да изгори, поради малкия размер на гориво в нея. За съжаление, тези възможности са само печки за отопление, тъй като горивото в тях, а не изгаряне и тлеещ, съответно температурата на тялото не е твърде висока, за да ври вода, но това е достатъчно, за да затопли стаята.

Пещери с изгорени пещи за продължително изгаряне

При избора на материал ситуацията е, от една страна, по-опростена, а от друга - по-трудна. Просто защото почти всеки метал е подходящ за този дизайн, но неговата дебелина трябва да бъде най-малко около 5 мм. В противен случай дизайнът бързо ще се провали. (Виж също: Фурна Bubathon със собствени ръце)


Устройството на турбокорейката


Многократно е пещ печки устройство обсъдени и подобри, въпреки, всъщност, изобретението не се е променила своята цел - да служи на хората в екстремни условия за намиране на разстояние от центъра на топлинни източници и източници на топлина. И така, от кои части се състои burzhuka?



  1. Тялото на пещта, което обикновено присъства:



  • огнище;

  • пепел яма;

  • врата.



  1. Комин - се състои от няколко секции (колене).

  2. Поставка или заварени крака за надеждна монтаж на фурната.




Това са основните части на всеки буржоуки. Въпреки това напредъкът не стои, а днес все повече се увеличават вариации на класически устройство, обаче, всеки един от новите пещите съдържа следните структурни елементи, може би, в допълнение към печки, която е предназначена за дълго изгаряне, тъй като не е в това си качество пепел яма и въздушния вход се получава от горе.

Довършителни печки за печка


Сглобяване на пещта


Най-лесният начин да направите бургер може да бъде да използвате готов корпус или материал, за който трябва да направите минимални промени, за да го превърнете във фурна. Така например, когато се използва стара 40 литрова бутилка пропан, която се използва в населени места, където няма централизирано газоснабдяване, ще се произвеждат почти всякакви мобилни пещи. Сглобяването на печката със собствените си ръце от газовия цилиндър на пропана няма да бъде проблем, ще бъде необходимо само да се извърши серия от прости действия, които са описани по-долу. (Виж също: Как да направите печка със собствените си ръце)

Етапи от възела на пещта от отработения цилиндър:



  1. останат в предавка с монтиран спирателен кран с цилиндъра и се проветри за 2-3 дни, с по-нататъшно производство на произведения той не експлодират поради натрупани вътре остатъчната пропан;

  2. рязайте балона с режещ инструмент или машина за заваряване на необходимата височина, но имайте предвид, че при рязане с режещ инструмент се постига по-точно и равномерно рязане;

  3. с помощта на тези инструменти ние отрязваме отвори за необходимите секции на пещта - пепелник, камина, фурни. Но не е нужно да направите лопатата твърде малка - в противен случай ще бъде трудно да извадите изгарянето от печката;
  4. (Виж също: Фурни за самообслужване)
  5. от изрязани части или от листов метал е необходимо да се направят врати, така че да се вместят възможно най-близо до тялото на пещта;

  6. в тялото шлем масива на клапани или направя престои чугунена решетка, решетката ще тегло използването на дизайн, а не винаги е необходимо - ако не е прекалено честото използване на 5-7 мм и армировка ще служи за дълго време;

  7. след инсталиране на скок podduvalom, заварени, метален лист, ако е необходимо, и които се разделят на огнище пещ, и ако това не е необходимо, след това просто заварени капачка burzhujki;
  8. (Виж също: Фурни за метални вани със собствени ръце)
  9. до дъното на конструкцията са заварени части от ъгъла, е желателно да се използват продукти с размери най-малко 30 * 30 мм, а за стабилността на пещта да се установят 3 точки на опора;

  10. в капака е направен отвор за диаметъра на първото огъване на димохода, той е направен ниско, така че да не пречи на транспортирането на пещта.

  11. Ако е необходимо непрекъснато да прехвърляте фурната, можете да заварявате дръжките до страните на тялото на цилиндъра.


В резултат на това, продукцията ще бъде компактна и удобна кръгла цилиндрична форма, която ще бъде удобна да вземете със себе си в природата и в страната.


Какви са изискванията за инсталиране на турбокомпресор


Събирането на самата печка не е проблем, който трябва да бъде решен. Необходимо е да се мисли по същия начин, както и факта, че правото да се извършва, е необходимо да се проведе компетентен ремонт на пещи пещ последният не нарушава разпоредби за пожарна безопасност и не доведе до пожар или въглероден окис отравяне на хората в стаята.

Работа на печката

Най-важното нещо, което трябва да се уверите, преди монтаж, направен със собствените си ръце е пещ - запалими инсталация повърхност. Това се дължи на факта, че самата пещ доста добре затоплена и, в допълнение, когато е поставена върху горими повърхността може да се възпламенят от контакт с повърхността на пещта, но и защото на пепелта може да падне с нажежаема жичка въглен по време на почистването на шлаката. Ето защо, най-простият начин да се избегне инсталирането на пожар ще obbit тежестта на пода и стените на мястото на монтаж на печки на пещта.

За комин също е необходимо да се осигури незапалимо преминаване през стена или прозорец. Най-лесният начин да се осигури безпрепятствено изтегляне на продуктите от изгарянето навън е вложката, вместо стъклото, отрязано от тънка метална запушалка. Да, този метод не е много добра, поради факта, че тя не се стегнат капачка към комина, без заваряване, но това няма да е трудно при липсата на нуждата от отопление за да го премахнете и поставете обратно стъклото. За разлика от изхода на комина през прозореца, много по-лесно е да направите дупка в стената на кунг или временно подслон. По-лесно е тази дупка и да се предпази от пожар с помощта на специални материали. Но когато нуждата от burzhuke изчезне, дупката в стената ще трябва да бъде затворена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Пещи, тухла, отоплениеПещи, тухла, отопление
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Как да изберем печкаКак да изберем печка
Отоплителна пещ с дълъг животОтоплителна пещ с дълъг живот
Пещи за вили, чугунениПещи за вили, чугунени
Пещи с печкаПещи с печка
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Фурни за отопление и готвене със собствени ръцеФурни за отопление и готвене със собствени ръце
Дълго гореща печка за изгаряне на дърваДълго гореща печка за изгаряне на дърва
» » Пещи на буржоа с ръце
© 2021 BggeHat.com