Печка с печка със собствени ръце

Вградена в селска къща, печката с печка със собствени ръце може да се превърне в източник на гордост. Такава печка може да създаде уютна атмосфера в къщата, да позволи готвене, печени пайове, сушене на гъби и ябълки, сушене на сурови дрехи.


Печка за дача


Тухлените печки, които са построени в селски и селски къщи, най-често съчетават две основни функции: (Виж също: Поправка на пещта)



  1. Отоплителна система;

  2. Печка и фурна за готвене.


Напоследък, градинари предпочитат да си почиват и да работят не на летни къщи, а не само на летни месеци. Стана популярно да прекарате страхотни коледни зимни вечери извън града, на фона на природата. Не burzhuyka или електрическа пещ създава атмосфера на уют и топлина, като обикновена компактна тухлена печка с печка и фурна. Освен това, печките с печка изпълняват не само функцията за отопление, но могат да се готвят, а наличието на фурна също ще направи вкусно изпичане.



По време на строителството на тухла печката, трябва да се вземе под внимание точката, че през лятото, печката трябва да се съобразява с функция за готвене, минавайки функция отопление. Което е необходимо за това е: при условие предварително разпалване разбира се, чрез който газовете изход директно в тръбата без загряване самата пещ, в допълнение, този ход се използва, когато топене пещ след дълъг период на престой.



Печка с печка със собствени ръце

Фурната във фурната може да има и два режима на отопление: първата - когато горещите газове "обгръщат" фурната, а втората - когато газовете преминават през запалването, образувайки по-висока температура. (Виж също: Димова фурна за собствени ръце)


Строителство на пещи


Както при изграждането на всяко тухла отоплително устройство, строителни материали за печката с печка, е желателно да се купи веднага от една партида. Това е особено вярно, когато купувате тухла.

Качеството на тухла зависи от издръжливостта, печката, естетическия вид и функционалност. За печка с печка не се нуждаете от много тухли, затова е препоръчително да купите тухла с отлично качество. За предпочитане е да се използват както червени тухли, така и шалове. Много майстори определят качеството на тухла по цвета си и характерния звук, който се получава при потупване. Тухлите трябва да са без пукнатини и без чипове с равномерни ръбове и ъгли.

Печката с печка и топлообменник не изисква много материал и ако е построена самостоятелно, тя става доста икономична опция. (Виж също: Фурната в двора със собствени ръце)

Първите стъпки в производството на тухлена пещ са свързани с подготовката на материала и слагането на основата.

За да изградите малка, но многофункционална печка с печка, първо трябва да поставите основата на пещта. В основата на канавката се завършва кофражът, в който се залагат тухлена битка, камъни, голямо камъче и всичко това се излива с бетон.

Между пещта и основата е необходимо да се поставят няколко слоя изолация, отличен материал за това е рубероид. За по-голяма надеждност се полагат няколко слоя покривен материал.

Домашна печка с плочки

Въпреки това, съществуват различия в готвенето-пещи за отопление, които не изискват фондация, защото на техния дизайн се е опростена, като по този начин прави лесно и може да издържи на пода, която е направена от дъски, прикрепени към напречни греди, които имат висока якост. Във всички други случаи е необходима основа за пещта. (Виж също: Промиване на фурната със собствените си ръце)

Ако конкретното решение е подходящо за изграждане на фундамент, монтажът на фурната с печката изисква използването на глинесто-пясъчен разтвор, който се приготвя в съотношение 1/3.



За да се подготви глинесто-пясъчен разтвор, е необходимо предварително да се накисва глина в голямо количество вода и се пресява пясъкът през малко сито на строителството. За да смесите разтвора, можете да използвате електрическа бормашина с миксерна дюза. Също така, преди тухли, самата тухла се накисва за няколко минути. Тухлите се поставят с ½ бандаж. За да се гарантира, че печката не само изпълнява своите непосредствени функции, но също така е доволен от окото от естетическа гледна точка.



Изключително важно е конструкцията на пещта да отговаря на правилата за пожарна безопасност, особено ако печката е поставена в дървена къща. (Виж също: Фурна с дърва с ръце)



Фурнир за зидария


Производството на фурната от собствените си ръце, следователно, непрофесионално, може да се направи с помощта на отличен вариант на съдействие - поръчване. Въпреки това, като използвате поръчките, трябва да имате представа за това, което изграждате, защото поръчките могат да съдържат грешки. Ето защо, дори когато работите с подробни инструкции, не изключвайте главата и възможността да анализирате ситуацията. Според заповедите първият ред от тухли е изложен без хоросан, но шевът е взет под внимание. Ъгловите тухли се поставят върху хоросана, без да се забравя нивото, за да се провери тяхната хоризонталност. Голяма част от зидарията на пещта зависи от първия ред. Равенството на диагоналите е основното условие за успоредност на страните на периметъра на пещта.

Всеки път, когато полагате тухли, е необходимо да проверите нивото и нивото, само постоянен мониторинг може да бъде гарант за красива и правилно инсталирана пещ. Управлението на вертикалните ъгли може да се извърши и чрез опъване на кордата от тавана.

Фурнир за зидария



Трябва да се има предвид, че колкото по-тънка е дебелината на шева, толкова по-голяма е якостта на зидарията. Ако печката е подредена от различни тухли, при обличането трябва да се вземе предвид различен коефициент на линейно разширение.



При монтиране на вратата проверете:



  • затягането на крилото на вратата към прикрепената рамка;

  • свободно въртене на лентата в пантите;

  • наличие или липса на нарушения;

  • фиксиране на плътността в зидарията.


Всички открити дефекти, когато правите табелка със собствените си ръце, трябва да бъдат отстранени преди монтирането на вратата. Всички уреди за готвене трябва да бъдат изработени от чугун, фурната е построена за себе си и не можете да спестите от себе си. Стоманата не служи дълго, затова не е желателно да се използва. По време на създаването на устройства фурна на чугунени, имайте предвид, че при нагряване тухли и чугун разширява неравномерно, така че да се избегнат проблеми с отоплението скарата, печка, пещ и другата врата комплект с пропуски.

Тръбата за пещта трябва да бъде инсталирана в съответствие с всички правила за пожарна безопасност и да е с височина най-малко пет метра. Желателно е да се запълни празнината между тавана и облицовката от тухли на тръбата с азбест.


Обзавеждане Пещ


След изграждането на фурната е необходимо да се изсуши и да се почисти от строителните отпадъци. Пещта се суши чрез краткосрочно нагряване в няколко етапа. Също така, феновете могат да бъдат използвани за сушене. Само след като повърхността на пещта изсъхне, тя може да бъде измазана с разтвор от пясък и глина в съотношение 1 глина към две части пясък. Мазилката, както и омазняването, започва отгоре, от тавана. Нанесете фурната на две стъпки, първо поставете тънък слой, след това нанесете втори, по-дебел слой. Вторият слой се нанася след изсъхването на първия слой. По същия начин се извършва избелващ процес.

Обзавеждане Пещ



Препоръчително е да не използвате печката веднага, защото трябва да "остане" поне за една седмица - десет дни. И не можете веднага да ударите дърва и въглища наведнъж, печката трябва да се темперира. За втвърдяване използвайте тънка струйка. Втвърдяването е необходимо, за да се гарантира, че конструкцията на пещта не се разкъсва и не издържа на големи температурни разлики.



Ако донесете отоплението на печката, можете да увеличите функционалността на тухлената печка с печката. Възможностите на печката ви позволяват да загрявате не само една стая, но цялата къща, дори ако тя ще се състои от няколко етажа.

Тъй като топлинната мощност на печката с печката и фурната е много висока, по-добре е да я затоплите през нощта. В този случай няма да е горещо, преди да си легне, и сутрин е студено. Някои майстори придават печка на печката за готвене и отопление, като увеличават функционалността си с още един елемент. В края на краищата всъщност това е наистина кралско изобретение, което позволява решаването на много въпроси.

При необходимост е възможно газовата горелка да се постави с печка и да се затопли не с дърва, въглища, а с газ. Тухлената печка с печка може да стане не само практично решение за отопление и готвене, но с красив завършек може да послужи като истинска декорация за Вашата къща.

Дори и сега, когато модерните технологии са имплантирали в ежедневието, правейки нашето съществуване по-лесно, печката от тухли не е загубила значението си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лятна фурна със собствени ръцеЛятна фурна със собствени ръце
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Как да направите печкаКак да направите печка
Проста фурна със собствени ръцеПроста фурна със собствени ръце
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
Мини фурна със собствени ръцеМини фурна със собствени ръце
Пещ с нагревателПещ с нагревател
Видове пещи от тухли за домаВидове пещи от тухли за дома
» » Печка с печка със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com