Печка с печка със собствени ръце

Изградете си печка с канапе със собствените си ръце, много занаятчии не поемат рискове ... и напразно. Печка за услуги, която се занимава с полагане на фурна с диван, не са евтини. Въоръжени с поръчка и елементарни познания в областта на строителството, можете самостоятелно да инсталирате фурна, която ще се превърне в източник на гордост, защото това е работата на вашите ръце.


Руско изобретение


Очарованието да живееш в селска къща се дължи на специална атмосфера, която се дължи на миризмата на дървесина, на пукването на дърва във фурната, на специалната топлина, която идва от тухлената пещ. И ако добавите към фурната такова чисто руско изобретение, като диван, веднага си спомня добре известната поговорка: "На печката през нощта, рани далеч!". (Виж също: Промиване на фурната със собствените си ръце)

Диванът, свързан с фурната, не е луксозен артикул или каприз. По едно време е било необходимо за селяните, които прекарвали цели дни във вятъра и в дъжд в студа. За да не бъдат болни или да могат да се отърват от студ, селяните използват народни средства, включително бани. Но руската баня изисква специална подготовка и затова тя се използва само веднъж седмично и се замразява ежедневно, а болестите по ставите могат да се влошат по всяко време. Тук една руска печка с диван помагаше, не е случайно, че тази интериорна артилерия е свързана с дядото, което лъжи цялото време на печката. Тухлите са склонни да натрупват топлина, след което могат да я дадат равномерно. Ако сега има медицински устройства с такива свойства, те са скъпи и не са достъпни за всички.

Руска печка с диван


Начален етап и подготовка на материала.


В началото имаше дума, в нашия случай всичко започва с идея. Ако идеята да поставите печка с печка със собствените си ръце напълно ви овладява, определено трябва да вземете ... не, не за тухли и мистрия, ще стигнем и до тези неща. Подготвителният етап е за предпочитане да започне с търсенето на информация и схеми за поръчка на пещта, която искате да построите. Необходимо е първо да се определи и направи списък на това, което ще бъде необходимо за работата. Извършете задълбочено изчисление на необходимите материали, след което отидете на пазаруване.

Тухла се купува веднага за цялата пещ от една партида. Този строителен материал трябва да бъде закупен с най-високата извадка, чиято марка не е по-ниска от M-250. Тухлите трябва да бъдат непокътнати, без пукнатини и чипове. Въпросът за това, какви материали да се използват за аксесоари за готварска печка, не бива да понася недвусмислено, че всички уреди за пещи трябва да са от чугун, за предпочитане вносни финландски продукти. За да се избегнат проблеми с глина и пясък за приготвяне на разтвор, се купува специална готова пясъчна смес, предварително опакована в чували. Ако печката е поставена в жилищна сграда, трябва да се има предвид, че процесът на зидане няма да бъде чист, така че на работното място, където сте сложили печката, е желателно да оградите с пластмасова обвивка. (Виж също: Изграждане на пещ със собствените си ръце)


Полагане на основите и работното място


Размерите на фурната с диван, доста масивно парче интериор, и има значително тегло, няколко тона. Естествено, никой пол не може да издържи на такава маса, дори и за земя това е сериозен товар, защото голяма маса е съсредоточена върху сравнително малка площ. Сутерената площ трябва да надвишава основната площ на основата на пещта. Фондацията се излива така, че горният ръб да е под пода на сантиметри с 5-6. Не можете да продължите да слагате печката, докато фондацията не бъде уредена (около месец).

Преди да пристъпите към полагане на печката, е необходимо да оформите топлина и хидроизолация, за да предотвратите поглъщането на подземните води в тялото на пещта.

Голяма фурна

Поставянето на основата на пещта със сигурност е най-важната точка. Коректността, равномерността на основата гарантират, че цялата структура ще бъде сгъната точно и красиво. Тъй като в основата на камината с диван е правоъгълник, правилният раздел ще бъде, ако диагоналите на тази форма са равни. Не поставяйте фурната гъсто на стената, разстоянието от стената трябва да е най-малко 20 сантиметра. Тъй като фурната ще бъде подредена в ред, хартията с диаграмите трябва да е на ръка. Можете да го прикачите на видно място близо до работното място. (Виж също: Как да направите печка със собствените си ръце)


Основна зидария


Леглото изпълнява функциите си, когато се затопля отдолу с потоци от топъл въздух. Кухня с диван трябва да включва такива елементи като:



  • пещ с плоча;

  • фурна за отопление;

  • фурна;

  • място за инструменти за пещ;

  • лято (допълнителен въздуховод);

  • пещта се нагрява.


Каналите под дивана имат формата на змия, докато дължината на канала е по-голяма, толкова по-високо е топлопредаването.

Етапите на сглобяване на фурната с диван могат да се планират предварително, като се вземат предвид поръчките. Схемите за поръчване могат да бъдат намерени в интернет или в стари списания и книги. (Виж също: Как да направите био камина със собствените си ръце)

Сглобяване на пещта от собствените си ръце



Що се отнася до самата зидария, "правилното" решение трябва да бъде нанесено по краищата, но не и да пада. Капитаните на печката не бързат да скъсат тези ръбове на разтвора, давайки възможност да "изсъхнат", да подобрят сцеплението и само след няколко часа да бъдат нарязани с шпатула или мистрия.

Най-добрият асистент на производителя на печки е "правило", без него да не работи майстор, той показва точно колко е нивото на хоризонталната зидария.

След като леглото е поставено, за да не падне във фурната, то е покрито с дъски, които изпълняват няколко функции: (Виж също: Печка с печка със собствени ръце)



  1. предпазител, който все още не е подсилен, от повреда;

  2. Те се използват като "гора" по време на строителството, за да работят върху горните редове на пещта.



Важно е внимателно да се провери хоризонталността и вертикалността на структурата на всеки ред. По-добре е да се извърши топлоизолация с базалтови плочи, които са разпънати. В идеалния случай дебелината на плочките трябва да бъде 100 мм, но някои печки са задоволени и 50 мм.



Можете да зададете стандартни или скрити изгледи. При инсталиране на таен изглед се използват специални уплътнения и топлоустойчиви уплътнители.

Засаждащите седалки за монтиране на аксесоари за печки се изработват под формата на канали, върху които фитингите се поставят и закрепват с дюбели към метала.


Инсталиране на тръби


Следващата важна стъпка в изграждането на пещта е инсталирането на комин. Преди да започне изграждането на тръбата, пещните работници подготвят работното място, което професионалистите наричат ​​"гнездо". Тухлите са поставени върху нея, с които ще поставят тръба. При подготовката на гнездо трябва да вземете предвид натоварването на "гнездото".

За предпочитане е тръбата да се постави с силикатна тухла, тъй като тя понася температурата си добре и трудно може да бъде повлияна от отрицателните ефекти на атмосферните валежи. Освен това, силикатната тухла напълно издържа на влиянието на киселинната среда, образувана от взаимодействието на дим и кондензат (водни пари) по стените на тръбата. Ако не искате да разделите комина от общата цветова схема, можете просто да го боя с фасадна боя.

Отоплителната пещ с диван със собствените си ръце събрани, почти готови. Но това не означава, че може да се използва веднага. Изпитателната пещ може да се проведе само след няколко седмици. За бързо сушене на печката могат да се използват вентилатори.

Тръба за пещ

Модерните изисквания към интериора не позволяват да има огромна тухлена сграда в селска къща със скъпи и необичайни ремонти. Следователно, препоръчително е да обърнете специално внимание на дизайна на фурната, която сте построили. На пазара на строителни материали има огромен избор от материали за облицовка, сред които ще бъде лесно да изберете това, което перфектно ще допълни съществуващия интериор на помещението, в което е инсталирана пещта.



Има още един нюанс, който не може да бъде пренебрегнат. Печката с печка, доста голяма конструкция и не е икономична възможност за отопление, защото изисква не само много, но много гориво. Ето защо, ако изгаряте с желанието да лежите на топла печка и да го затоплите сами, ще трябва да запасите с много дърва за огрев.



И само сега, фурната, която ще ви помогне да се отървете от болки в ставите, и ще ви позволи да се насладите на топлите зимни вечери на печката, готови за зимата печка. И все пак, печката, построена от собствените си ръце, винаги ще бъде въпрос на гордост, което ще доведе до неприкрито удоволствие и възхищение на гостите. Мъжката половина от тях определено ще поиска заповед да построи същата къща. Разбира се, съставен от собствените си ръце, редът на пещта не може да предаде всички нюанси на строителството, така че е за предпочитане да споделяте връзки в Интернет

Приказката е лъжа, но в нея има намек ... след трийсет години на лежане на печката, Иля Муромет се издигна от нея, имайки добро здраве, което пожелаваме.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради печкаКак да се изгради печка
Врати за пещиВрати за пещи
Печка на улицата със собствените си ръцеПечка на улицата със собствените си ръце
Шведска фурна със собствени ръцеШведска фурна със собствени ръце
Монтиране на печка за вана от собствените ръцеМонтиране на печка за вана от собствените ръце
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Ремонт на руската фурна със собствените си ръцеРемонт на руската фурна със собствените си ръце
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
Мини фурна със собствени ръцеМини фурна със собствени ръце
» » Печка с печка със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com