Врати за пещи

Какво мисли един човек, когато чуе думата пещ? Някой спомня големия селски фурната, което е много добре да се използва за спане, някои - около една малка печка Печки, използвани за отопление на малки пространства, а други - за супер модерни пещи, които са предназначени за превоз на топлината и уюта на вашия дом , В тази статия не става въпрос за самите пещи. Ще обърнем внимание на вратите на пещите.

Изглежда, че може да се каже за обикновените врати на фурната? Всъщност, не малко. За всяка фурна се използват врати. Много интересно е технологията на тяхното производство, която може да се обработва дори и у дома. Оказва се, че има стъклени топлоустойчиви врати, а изборът на врати за фурната не е съвсем прост. Това ще бъде предмет на тази статия. (Виж също: Видове пещи)


Избор на врати на фурната


Сега има много богат избор от такива дизайни, така че преди да купите вратата, трябва да разберете кой точно ви е подходящ. Вратите за пещи и пещи са разделени на две категории:



  1. Metal. В тази категория въведете само вратите, направени изцяло от метал. Когато рамката и екранът на вратата са свързани. Металните врати се предлагат както в класически чугун, така и в други материали. Сега много често се поръчват и произвеждат врати от художествено отливане. Те са в състояние да украсят фурната и да я придадат на по-привлекателен и атмосферен вид.

  2. Glass. Топлинно устойчивите стъклени врати са много популярни. С тяхна помощ можете да видите процеса на изгаряне. Такива врати са много по-стилни от металните врати. Те идват с едно и две листа. Стъклените врати вземат много по-често, защото имат не само красота. Те осигуряват сигурност не по-малко от метални врати.
  3. (Виж също: Тухлена фурна за дома)

Врати за пещи и пещи

При избора на врата, трябва да помните и всички фактори, които ще я повлияят. Това е вратата, която се подлага на отопление и съответно разширяване. За това трябва да помните, когато поставите вратата във фурната. Има няколко принципа, които трябва да се спазват при монтиране на вратите.



  • Трябва да има малка разлика между зидарията и вратата. Той трябва да се напълни с незапалимо вещество. За тази цел коалесцентното влакно, или по-предпочитано базалтовата вълна, е идеално. В крайни случаи се използва азбест.

  • Има няколко начина за закрепване на вратата. Всички те зависят от формата и дизайна на самите врати. Основното е, че тухлите никога не трябва да стоят на вратата, но да бъдат напълно независими. Най-лесният начин за фиксиране е да използвате стоманена тел. Този метод обаче е ненадежден, тъй като жицата бързо изгаря. Можете да използвате скоби - това е вторият, по-надежден начин за прикачване. Можете да фиксирате вратата през страничните отвори с винтове.
  • (Виж също: Решетки за пещ)

Разбира се, няма смисъл подробно да се опише всеки метод на закрепване, защото всички врати и пещи са индивидуални, т.е. те ще трябва да бъдат разгледани подробно.


Камина врати по поръчка


Най-лесният начин да получите вратата на фурната е да я поръчате в специализиран магазин. За да поръчате врата, достатъчно е да намерите подобен магазин и да донесете размерите на фурната ви. Между другото, по-добре е да поръчате врата, преди самата пещ да бъде построена, а след това нейното инсталиране ще бъде много по-лесно.

След нареждането капитанът ще поеме работата. Щом вратата бъде създадена, ще бъдете информирани за това. Обикновено такива магазини, а всъщност и сервизни цехове, се занимават с инсталирането на пещи и врати за тях. Следователно, можете веднага да изберете една такава работилница и да наемете работници, които ще направят пещта напълно. Ако фурната вече е там, но вратата все още не е, ще трябва да кажете това в магазина, така че вратата вече да е създадена за съществуващата фурна. (Виж също: Как да направите камина от печка)

Камина врати по поръчка

Единственият недостатък на поръчването на врати е, че в много работилници те изискват доста пари за работата си. И ако вашата печка е също така на нестандартна форма, вратата, за която се изисква също е необичайно, ще трябва да платите доста. Ако това ви липсва, опитайте сами да направите вратата на фурната.

Ако живеете далеч от града или във вашия град просто нямате такива магазини, тогава можете да поръчате вратата в Интернет. Достатъчно е просто да намерите подходящ онлайн магазин. Там ще трябва да обясните в детайли коя врата имате нужда, да оставите адреса си с инициалите и да изберете начин на плащане. След като вратата е готова, ще бъдете уведомени за това. Можете да вземете дизайна самостоятелно или с помощта на куриер.


Осъществяване на врата за печка у дома


Не винаги искайте да поръчате продуктов капитан. И ако продуктът изобщо не е сложен и не изисква големи умения, тогава защо да не го направите сами? В допълнение, домашните врати за пещта ще ви харесат много повече, защото вие сами сте ги създали. Както вече споменахме, създаването на врати не изисква големи умения, но все още трябва да се работи усилено. (Виж също: Печка с диван)



Първият въпрос е: каква е вратата на пещта да бъде направена? За съжаление у дома, едва ли ще можем да произведем стилна стъклена версия. Това ще изисква много повече способности. Такива врати са най-добре подредени от майстор. Но с почти обикновената метална врата почти всеки може да се справи. Металната конструкция ще ви служи много дълги години и простотата на творението ще ви достави още повече удоволствие.

Как ще изглежда вашата врата като вас, трябва да изберете себе си. Можете да разгледате интернет и да изберете от там наличните опции и можете да създадете свой собствен, напълно уникален. И така, какви са предимствата на самостоятелно изработената врата на фурната?

Домашни фурни врати



  • Материалът за металната врата може да се намери в почти всеки хардуер. Освен това той не извлича голяма сума.

  • Самосъздаването не изисква допълнителни пари от вас. Не е нужно да плащате на господаря, а това е голям плюс.

  • Металът е много издръжлив и издръжлив материал, така че създаденият от него дизайн ще ви служи много години.

  • Топлопренос. Друг сериозен аргумент в полза на металните врати. Тя се затопля добре. Можете независимо да регулирате подаването на въздух към пещта.


Така че, това, което трябва да направим, е да направим врата за печката. Преди да създадете врата, трябва да я направите точен, за да го следвате при производството. Чертежът трябва да бъде възможно най-точен. На второ място, инструменти. Инструменти малко, почти всеки мъж, който имат. Трябва да заваряваме за заваряване на частите. За да почистите заваръчните нишки, ще използваме българския и почистващия кръг. Незаменимото средство е чук. Нуждаем се от тренировка.

В допълнение към инструментите ще ви трябва и някои материали. Размерите на всички материали трябва да бъдат определени от готовия чертеж. За щастие, нищо необичайно в изграждането на врати не се използва, така че материали могат да бъдат намерени в магазина. Нуждаем се от толкова много парчета метал, ъгъл, дръжка за бъдещата врата, воали и болт. Всички материали могат да бъдат намерени в икономическия или строителния магазин.

Готови врати на фурната

Като имате всички инструменти, материали и желанието да направите вратата на фурната със собствените си ръце, ще бъде много проста. Хайде да работим. Първо, отрязахме ъгъла според чертежа. След това ще трябва да даде необходимата форма. За да направите това, поставете ъгъла на абсолютно равно място. След това трябва да проверите как всички връзки са правилни. След това съединяваме части малко. След това, вниманието, трябва да проверите всичко. Структурата трябва да има правилната форма.

След измерванията можете да заварявате всичко напълно. Почистваме притока на заваряване. По-нататък върху готовия лист метал показваме вътрешния контур на нашата рамка. След това малко увеличете размера на този контур върху металния лист. Изрежете този елемент от листа. За да направим това, ние използваме българина. Към рамката свързваме воалите. Изрязаният елемент е прикрепен към рамката. Заграбваме воалите. След това трябва да проверите дали структурата е отворена и добре затворена. Ако е така, ние най-накрая заваряваме воалите. Отново почистваме всичко от заваряване. Накрая прикрепваме дръжката и фиксатора. Всичко, вратата е готова!


И в заключение ...


В тази статия разговаряхме подробно за вратите за печки. Разгледани са опциите за врати: метално и огнеупорно стъкло. Също така в статията е описано как да изберете правилната врата за фурната, как да я оправите и да я направите. Методите за фиксиране не са описани подробно, но това трябва да е така. Оказа се, че изборът на вратата за фурната все още не е много сложен.

Ние разгледахме подробно процеса на създаване на врати със собствените си ръце. След като прочетете инструкциите, можете да направите вратата за фурната със собствените си ръце, затова трябва само да се придържате към установените правила, да не забравяте къде ще се използва вратата и внимавайте.

Също така научихме, че врати за пещи могат да бъдат поръчани от магазин или онлайн магазин. Цената на тези врати обаче е доста висока.

Тази статия предоставя подробна информация за вратите на печката. Надявам се, че всеки, който търси необходимата информация, ще го намери в тази статия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да фън шуй трябва да се намират интериорни врати?Как да фън шуй трябва да се намират интериорни врати?
Как да изберем интериорни вратиКак да изберем интериорни врати
Интериорни врати и тяхната инсталацияИнтериорни врати и тяхната инсталация
Метални вратиМетални врати
Интериорни врати Как да изберем?Интериорни врати Как да изберем?
Входни метални врати и техните вариантиВходни метални врати и техните варианти
Правила за избор на интериорни врати от дървоПравила за избор на интериорни врати от дърво
Как да изберем интериорни врати за интериора?Как да изберем интериорни врати за интериора?
Повече за вратитеПовече за вратите
Избиране на предната вратаИзбиране на предната врата
» » Врати за пещи
© 2021 BggeHat.com