Ремонт на руската фурна със собствените си ръце

Повечето от жителите на града смятат, че руската печка отдавна е изчезнала от живота на родното село и само в приказките паметта за нея е запазена. Това погрешно мнение: стига да има руска зима, село и селянин, необходимостта от тухла руска печка ще бъде от значение. Ето защо, повече от всякога, днес каменните печки са популярни не само в провинцията, но и в имението на страната. И тъй като, рано или късно, всичко с времето се разпада, възниква въпросът: как да поправите руската пещ със собствените си ръце?


Какви ремонти ми трябва?


Както всяка друга отоплителна инсталация, печката, включително руската, се нуждае от поддръжка и ремонт. Ремонтът на пещта, в зависимост от степента на износване, може да бъде разделен на три вида: (Виж също: Печка с печка със собствени ръце)



  • текущ ремонт;

  • малък;

  • майор.


Поправка на пещта

Текущият ремонт се използва като средство за предотвратяване и защита на пещта от сериозни повреди. Ремонтът се извършва с цел отстраняване на малките дефекти, които са се появили в хода на експлоатация. Към настоящия ремонт може да се отдаде работа за укрепване на отслабените части, уплътняване на шевове и пукнатини на повърхността на пещта и, разбира се, периодично промиване на вар.

Малкият ремонт може да включва такива работи, които не изискват преструктуриране на пещта, но изискват сериозно отношение, защото пренебрегването може да доведе до катастрофални последици. Сред тези произведения, когато това е възможно да се определи фурната със собствените си ръце, може да включва актуализиране на огнището на пещта и лигавицата, ремонт на комини и други. Всяка повреда, която изисква дребни ремонти, тя се появява като резултат от агресивна, тежки условия на работа. Накладката, например, претърпява деформация под влиянието на много високи температури. Това може да бъде улеснено от използването на въглища или антрацит. Така нареченият "под" се износва поради триенето с редовното движение на предмети от прибори на повърхността му.

Реконструкцията е доста сложен процес и изисква известно познаване. Ако пещта е построена от вас, всичко, което може да се разпадне, ще решите без никакви проблеми. Да правите ремонт не е трудно, а след това, когато имате минимални познания в строителството. Много повече обучение е необходимо, ако се сблъскате с зидария и ремонт на пещта за първи път. Видовете неизправности, които изискват големи поправки, са: (Виж също: Руска фурна със собствени ръце )

Всеки ремонт на пещта ще бъде ефективен и безпогрешен, ако се направи правилната диагноза. Тъй като ремонтът е сериозен бизнес и включва някои трудности, по-добре е да поверите този бизнес на капитана.

Търсете проблеми в близост до фурната


Как да се печат пукнатини във фурната


В много от къщите руската пещ служи за вяра и истина за няколко десетилетия. Постоянното излагане на високи температури причинява едно от най-честите щети на руската пещ - пукнатини и пукнатини на повърхността. Поправянето на тези пукнатини и пукнатини е необходимо, поне поради три причини:



  • Студеният въздух навлиза в слота, което може значително да намали ефективността на самата пещ;

  • Въглеродният монооксид може да избяга през пукнатините, което може да причини сериозно отравяне, задушаване;

  • ако не напълниш малките пукнатини навреме, те ще се разширят с течение на времето и фурната ще се нуждае от основен ремонт.
  • (Виж също: Комини за пещи)

Някои пропуски са доста големи. За да ремонтирате дупки в руска фурна, е необходимо да подготвите правилно разтвора. Това е доста сложен процес, може да бъде направен от глина и пясък, с добавка на сол, цимент и дори конски тор. Всички тези решения обаче могат да бъдат неефективни. Съвременните производители са произвели специален разтвор, на който се поставят камини, барбекюта, барбекю, както и тухлени печки. Огнеупорна смес, наречена "Шамотна кралица", може да бъде най-важната опция, от която се нуждаете.

Първо трябва да подготвите малко количество разтвор. Консистенцията на гъстата сметана е това, което трябва да запечатате пукнатините. Не е нужно да подготвяте много решение наведнъж, тъй като може да се втвърди, преди да го използвате.

Пропастта е била предварително почистена от прах и мръсотия. И едва тогава използвайте шпатула, за да напълнете разтвора. За изравняване можете да използвате широка четка или широка шпатула, напоена с вода. След известно време можете да загрявате фурната, ако има малки пукнатини, тогава се търкат с разтвор. Тази процедура може да се извърши няколко пъти с непрекъсната работа на пещта. (Виж също: Разтвор на фурната)

В случай на дълбоки пукнатини може да е необходимо отново да се постави мястото, тъй като причината може да е първоначално неправилно свързване на печката на пещта или "топлинен удар" при неправилна инсталация на метални части.



Оборудването на печката с керамични топлоустойчиви плочки или оцветяване е отлично средство за предотвратяване на износване на зидария, а оттам и на пукнатини. Можете да облицовате само печката, която има много проста форма. След подобен завършек руската фурна изглежда като нова.

Старата фурна изглежда като нова


Липса на сцепление


По принцип сцеплението отслабва (липсва) с дълга пауза или неправилна грижа за печката. Aspen дърва е отличен инструмент за подпалване и почистване на руската печка. Дачи собственици, които разполагат с печка камина за отопление на къщата, винаги съхраняване на запасите от аспен дърва. За да проверите ефективността на "работата" на "Aspen" почистващи препарати "е проста: трябва да наблюдавате дима, излизащ от тръбата. Първо, тъмният дим трябва да отиде, а после светлина. Ако се извърши такава трансформация, тогава стените на комина се изчистиха. (Виж също: Руска печка със собствени ръце)

Ако каналите са запушени с продукти за горене, те се почистват и изстъргват саждите от специално обозначените малки врати. За да се гарантира, че каналите не са запушени със сажди, строго се забранява изгарянето на различни видове боклук в руската печка, пластмаса, полиетилен и сурова дърва за огрев могат да служат и като източник на сажди.

Понякога в комина може да се образува "запушалка" със студен въздух, която отслабва и понякога блокира движението на въздушните маси (сцепление). Причината за образуването на въздушна щепсела може да бъде дълга "проста" пещ, която не е загрята дълго време. Възможно е да се възстанови нормалното функциониране на комина чрез счупване на дима през горната част на изпускателния канал на покрива със специално устройство.

Липсата на сцепление, димът може да доведе до погрешна преценка, която може да доведе до неквалифицирана печка. Този дефект се нарича - недостатъчна дебелина на стените на комина. Ако коминът "тънък" замръзва и става влажен, масата на горещия въздух, преминаваща през комина, бързо се охлажда. По-нататък следва елементарния закон на физиката - студеният дим "се спуска" надолу, влошава апетита, не преминава горещ дим и създава дим. "Такъв недостатък се третира" просто: трябва да се мазилка на руската печка, или по-скоро, си тръба, увеличаване на дебелината на стените на комина.

Облицована руска печка

В допълнение към сериозните и важни недостатъци има много малки, но неприятни дефекти, които изискват елиминиране.

За малките проблеми най-често срещаните са:



  • паднала врата на пещта;

  • изгорена решетка;

  • повреда на фурната;

  • счупената плоча.


За да затегне отново падналата врата, трябва да поставите гипс около вратата, като изчистите шевовете между тухлите. По този начин, леко разхлабване на тухли, разглобяване на съединителя, закрепване на метална лента или тел към вратата, за да сгънете тухла отново.

Изгорял - решетката, фурната и счупената чиния, просто трябва да замените новото, като спазвате правилата за разкомплектоване. Всички тези и други задачи, произтичащи от експлоатацията на руската пещ, могат да бъдат решени доста лесно, дори без да са печка или специалист по строителството. Основното е да разберете какво ще предприеме за ремонта и да разберете как да коригирате този недостатък.



Много е важно редовно да се следи състоянието на печката. Руската печка е доста обемна част от интериора и времето може да наложи отпечатък, особено злобен, ако метрото е влажно. Ако е необходимо, желателно е да се постави допълнителен слой рубероид.



Подобно на всичко, което е създадено от ръцете на човек и има поне някаква история, руската фурна, изработена от тухли, е прекрасно ремонтирана, така че може и трябва да се актуализира периодично. Точна работа, в съответствие с препоръките, редовна грижа, почистване, варене ще позволи дълго време да се насладите на топлината, излъчвана от руската печка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за парната баняПещ за парната баня
Как да украсите печката със собствените си ръцеКак да украсите печката със собствените си ръце
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Как е руската печка с камина, как да я построиш и къде да я поставишКак е руската печка с камина, как да я построиш и къде да я поставиш
Руска печка със собствени ръцеРуска печка със собствени ръце
Зидария на руската пещЗидария на руската пещ
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Комини за печки със собствените си ръцеКомини за печки със собствените си ръце
Монтиране на печка за вана от собствените ръцеМонтиране на печка за вана от собствените ръце
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
» » Ремонт на руската фурна със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com