Руска фурна със собствени ръце

Днес руската пещ е неразделна част от много семейства. Тези пещи не само украсяват интериора с античния си външен вид, но също така помагат на собствениците да подготвят национални вкусни ястия в него. В допълнение, този дизайн също има друга, не по-малко важна функция - отопление. Това е особено забележимо през зимата, когато през къщата навлизат настинки и правилното отопление не разполага с достатъчно средства, тогава изградената руска пещ ще бъде отлична алтернатива.

Руска пещ - какви трудности могат да се срещнат при работа

Преди да построите руска печка, трябва да разберете недостатъците, които има. За да може едно ястие да готви във фурната, домакинята трябва да се научи как правилно да борави с допълнителни елементи. В допълнение, добро запалване ще изисква много дърво, така че всяка сутрин трябва да бъдат приготвени определено количество дърва за огрев. Ако можете да си позволите да купите вече приготвено дърво, тогава запалването не отнема много енергия, в противен случай ще трябва да накълцате дърва за печката всяка сутрин.

Размерите на изградената пещ зависят само от вашето въображение и възможности

Размерите на изградената пещ зависят само от вашето въображение и възможности

Руската печка се изгражда без много усилия и време. Но преди да добавите фурната, трябва да се запознаете с характеристиките на процеса. Необходимо е да се разбере, че няма специални или стандартни размери. Тук всичко зависи от вашето въображение и възможности. За да се отоплява през зимата стая с приблизително 40 квадратни метра, е необходимо да се постави руска печка с размери някъде 213 * 142 * 180.

Нека да разберем какво трябва да се състои:

  • тухла, за предпочитане шлака и, разбира се, огнеупорна;
  • глина и пясък за зидария, защото от тези компоненти се прави специална смес;
  • метални елементи като: врати, ключалки, решетка и стойка;
  • тел и кабел от азбест.

Това е най-подходящият набор от материали, които ще са необходими при изграждането на пещ.

Материалът, използван за огнеупорни тухли

Материалът, използван за огнеупорни тухли

За да изградите руска фурна със собствените си ръце, ще ви е необходим следният списък с инструменти, с които капитанът ще работи:

  • мистрия;
  • Банята, в която се приготвя разтворът;
  • рулетка и ниво на сградата;
  • оловни линии;
  • чук и чук;
  • Мощен българин и набор от кръгове за нея.

Издигнатата руска фурна на улицата ще продължи дълго време и ще обогати стаята с топлина ежедневно, което ще помогне да се подготвят вкусни национални ястия.

Да се ​​научим да изграждаме пещ със собствените си ръце

Майсторите, които са били ангажирани в изграждането на фурни в продължение на много години, препоръчват прекъсване на целия процес на няколко прости стъпки. Тази стъпка дава отговор на това колко правилно и качествено поставете печката, както и да ви спести време и усилия:

  1. 1. подготовка на проекта и рисунки;
  2. 2. Изграждане на структурата строго съгласно чертежите;
  3. 3. Обзавеждане и обзавеждане.

Първият етап - подготовка на проекта и рисунки

На този етап трябва да направите рисунки, в които можете да представите точно желания резултат, като вземете предвид всички размери в мащаб.

Важно! Чертежът ще помогне да се избегнат грешките, които могат да възникнат по време на издигането на пещта.

Чертежите трябва да започнат от общите размери. Определете точните размери на бъдещата пещ и ги сложете върху лист с правоъгълник, прилепнал към същата скала. Тогава започва детайлите на проекта. В детайлите се имат предвид различни фигурни елементи, первази, подпори и рамки за врати. Посочете всичко, което искате да видите на печката в края на конструкцията.



Отделен чертеж трябва да изобразява вътрешната кухина на пещта. Това се отнася до мястото за полагане на дърва за огрев, както и до комина и мястото, където ще бъде разположена отоплителната храна. Затова и тези елементи трябва да получат максимално внимание.

Освен това завършваме вратите и прилагаме всички размери. В резултат на това рисунка на руската пещ трябва да излиза от всички посоки с правилното указание за всички измерения. Някои може да се чудят, но защо имате нужда от рисунка? В края на краищата можете да разчитате на собствената ви визия или на данните, които вече са в интернет схемите. Отговорът е съвсем прост. Не всички схеми могат да бъдат подходящи за определено помещение, а вашият собствен чертеж ви позволява да представите нещо свое собствено, в уникален дизайн и под вашата стая. И изграждането "по око" обикновено не се препоръчва. Това е опасно занятие, което в бъдеще може да бъде завършено злонамерено.

Вторият етап - строеж стриктно според чертежите

Тук сме достигнали най-важния етап - изграждането на пещ, която ще изградим. Този етап предполага цялостно изграждане на пещта, като се започне от основата и се изсипва и завършва с зидарията.

След втвърдяване на основата се изработва първият слой тухли

След втвърдяване на основата се изработва първият слой тухли

Преди да започнете да наливате основата, трябва да разберете какво е направено. В определената зона на конструкцията на пещта е необходимо да се изкопае малка яма, която в размери трябва напълно да съответства на чертежа. По-нататък в ямата трябва да попълните пясък с добавка на развалини и да го махнете. Следващата стъпка ще бъде наливането на пясък и чакъл с разтвор на цимент.

Даваме основата да изсъхне напълно и да се втвърди, след което започваме да излагаме първия слой на пещта. Разположението на първия слой трябва да проследи основата и да очертае реалните размери на пещта в съответствие с чертежа. Всеки следващ слой трябва да върви точно и точно според чертежа. Всяко отклонение не е разрешено. По време на процеса на полагане на тухли, използвайте нивото и спазвайте гладкостта на повърхността.

Натискайте следващия слой от тухли с чук или чук, като леко почукате отгоре. Не забравяйте равномерността на повърхността.

Обръщаме внимание и на елементи като отвора под вратите и вътрешната кухина на пещта. Просто не забравяйте комина, защото това е един от основните елементи на фурната, без който вие не можете да направите без него.

За да се гарантира, че всички фуги са изсушени преди окончателното завършване, конструкцията трябва да е в продължение на два дни

За да се гарантира, че всички фуги са изсушени преди окончателното завършване, конструкцията трябва да е в продължение на два дни

В резултат на това завършената структура се оставя за два дни, така че всички стави и стави да изсъхнат напълно. След това внимателно почиствайте остатъците от цимент и приведете стените в естетически вид, като по този начин подготвяте проекта за последния етап.

Третият етап - декорация и обзавеждане на пещта

Това е последният етап, в който се подготвя готовата печка за работа. Първо, решете цялостния дизайн на фурната. Тя може да бъде боядисана и може да бъде оставена в стандартна форма, допълваща цялостната картина с няколко декоративни елементи.

Най-популярно е замазването на повърхността. За да направите това, трябва да подготвите разтвор от гипс и бавно да нанесете веществото с един или два слоя. Следващата възможност е рисуването. Напоследък стана модерен начин да се модернизира видът печка, като се добавят различни иновативни елементи. Например, облицовката е много интересна и модерна възможност. За да направите това, трябва да изберете декоративни плочки, които могат да издържат на високи температури, и с циментова замазка, за да го оправи на повърхността на руската печка.

Като цяло, всеки собственик на пещта може да го оборудва, както желаете. Собствената му фантазия или интернет ще му помогне в това. Препоръчително е да изберете правилно декорните елементи, тъй като този дизайн се прави веднъж и за цял живот. Така че не се страхувайте да фантазирате и измислите интересна комбинация от дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Как да украсите печката със собствените си ръцеКак да украсите печката със собствените си ръце
Външни печкиВъншни печки
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Каква е температурата във фурнатаКаква е температурата във фурната
Как е руската печка с камина, как да я построиш и къде да я поставишКак е руската печка с камина, как да я построиш и къде да я поставиш
Фурни за отопление и готвене със собствени ръцеФурни за отопление и готвене със собствени ръце
Дълго гореща печка за изгаряне на дърваДълго гореща печка за изгаряне на дърва
Зидария на руската пещЗидария на руската пещ
» » Руска фурна със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com