Зидария на руската пещ

Днес тя вече е забравил какво реалния руски фурната, въпреки че по едно време е бил известен по целия свят като универсален лек за почти всички болести, и Руската зидария фурната с ръцете си позволява на семейството да се гордее на собственика на дома. Той беше и заместител на фурната, микровълновата печка, газовата печка. Повтарящо се споменава в легенди, легенди, заклинания. Въпреки това, независимо от факта, че за руския печката е почти забравен, сега все повече хора се обръщат към историческите корени и те имат нужда и желание да се създаде във вашия дом или вила е нещо реално, а не подлежи на промяна от времето и модата, така полагане на цената на руския печката По-евтино не става.

Разпределение на руската пещ


Как да изчислим разходите за направата на руска фурна


Както изглежда на пръв поглед - не всичко е толкова просто и просто. Цената на всеки дизайн се състои от много малки нюанси, които могат значително да надвишат разходите за материали и работа на външен човек или организация. Кои елементи трябва да бъдат включени в изчислението, за да получат впоследствие качествен продукт и да не плащат за него. (Виж също: Тухлена зидана пещ до ръцете ви)



  • Ако преди да не сте били ангажирани с полагането на пещта, ще трябва да закупите проект или скица, защото тя ще работи много по-лесно и по-удобно. И ако вместо рисунка да бъдат закупени цялостен проект, а след това ще опише всички сложни въпроси, които могат да възникнат при производството на руски пещ усложнена конфигурация със задължителното присъствие на шезлонги и сводеста камера.

  • Вторият компонент, от който ще бъдат изградени общите разходи за пещта, несъмнено ще бъде материалът, от който ще бъде сглобен. Пещта ще бъде изградена от тухли и изисква строго прилепване на един ред под другия. Тук не работи като да се изгради стена, за да се изхвърлят повече хоросан и да се поставят дори неравни тухли - в противен случай шевът и строителството ще се спукат. Ето защо, за да не се загуби с количеството тухли, е необходимо допълнително да се складират не по-малко от три пълни редици, които ще бъдат в основата на пещта.

  • Дори и за да сгънат пещта със собствените си ръце, ще е необходимо леене с желязо, което ще се използва за решетката. Не вземайте подобна стомана, която, макар и много по-евтина, но не отговаря на достатъчни изисквания за надеждност и издръжливост. И тук, за комина, неръждаемата стомана ще се приближава като всеки друг материал.
  • (Виж също: Галканска пещ със собствени ръце)

След като изберете материалите по обемите, посочени в проекта, можете да изчислите тяхната цена. Не е необходимо да бъдете мързеливи и да вземат някой прави изчисления, тъй като, в зависимост от региона на пребиваване и доставка гама от материали от склада на производителя, за да строителната площадка на пещта оказва значително влияние върху крайната цена на строителството. При избора на най-евтините материали и компоненти на пещта, със самостоятелна конструкция и декорация, можете да поддържате в рамките на 1,5-2 хиляди долара. Поради това почти няма горна граница за такива конструкции, следователно, за да се получи изключителна версия на руската пещ и поръчка на работа от професионалисти, сумата може да бъде умножена с най-малко 10.

Сгъната фурна със собствените си ръце


Изграждане на руската пещ


Така материалите, необходими за монтажа на пещта, се купуват и доставят на мястото на производство. Как да започнем сглобяването на пещта, така че в крайна сметка да продължи дълго време и само удоволствие на собствениците?

На първо място, е необходимо внимателно да се проучи проектът, който трябва да посочва етапите на производство. Желателно е също първо да се проучи собствеността на материала на бъдещия дизайн и сглобяването на сместа, върху която ще бъде изграден. Днес, по-често за такива структури използва цимент, което не е съвсем правилно и правилно. В сравнение с глина, циментът има по-лоши качества от този, използван в класическата глинеста глина. Циментът е по-изложен на въздействието на температурните промени и по тази причина е по-вероятно да се обезцвети и да се спука. Циментът може да се използва за производството на някои елементи от руската пещ, но във всеки случай ще е необходима глина за качествено строителство, а за цимент е желателно да се използват степени от 500 и повече. (Виж също: Мазилка на пещи със собствени ръце)



Когато се проучи проектът и се определи местоположението на основата на пещта, е необходимо да се подготви решение, с което да се фиксират тухлите. За неговото приготвяне е необходимо да се използва само сух фин пясък без различни органични и химични добавки. Пясъкът трябва да бъде добре изсушена и пресята и процедурата трябва да се повтори няколко пъти, както се изисква, за да се запази материалните poryadovoy руски зидария пещ желани закрито, за да се постигне най-доброто качество на зидария. В този случай пясъкът ще бъде по-малко податлив на навлажняване и навлизането на излишните примеси в него.

Руска домашна фурна



Обикновената зидария е класически начин за производство на пещи. Тя се състои в това, че, за разлика от сградите, построени в не фурни всеки един стенни отделени от основната структура, както може да се види в изграждането на къщи, и е така да се каже на самостоятелен етаж, който има своя собствена технология за производство и задължително да използват материала. Например, създаването на пещта обикновено пада от тухли и е монолитна, е гаранция за стабилността и надеждността на конструкцията. Между другото, е схематична част на всяка от сериите, трябва задължително да бъдат представени в проекта на руския печката, да разпореди изграждането на зидария, твърде poryadovoy детайл е показано на картинката.



Редът на конструкцията на пещта


Но ние се отклоняваме, затова си струва да продължим по-нататъшното изграждане на нашия дизайн. Най-безопасната руска фурна се получава, ако спазвате строги инструкции в проекта и не се отклонявате от зидарията. (Виж също: Оборудване на пещи със собствени ръце)



  1. Подготвяме мястото за фондацията, внимателно я изравняваме и маркираме, колкото по-задълбочено е първоначалната подготовка, толкова по-лесно ще бъде да продължи строителството. Основата се излива и се задълбочава с 0,5-1,2 метра, в зависимост от размера на пещта. Материалът за изливане на основата може да бъде обикновен бетон клас 500. След изливането на основата, той трябва да бъде втвърден и фиксиран, оставяйки го от 3 дни до седмица.

  2. Преди да поставите руска печка, първият ред от бъдещата печка покрива основата. Обикновено се състои от 2-3 редици от цели тухли, които по-късно дават на конструкцията допълнителна стабилност. За първата серия, изборът на качество на тухла не е много основен. Просто трябва да бъде "червена" добре изгорена тухла. В същото време, качеството на самата тухла може да бъде игнорирано дори и второто и третото.

  3. След това започнете ред по ред, следвайки инструкциите за изграждане на структурата на пещта. Някои редове са твърди, в някои има ниши и кухини. Обикновено тези ниши са направени, за да ги напълни с пясък и натрошени тухли, ние не се нуждаем в изграждането на редица неща и те да по-горе и долу на главната изпитание, в което огънят ще изгори. Това е необходимо, за да се гарантира, че конструкцията не изгаря и съхранява топлина за дълго време.
  4. (Виж също: Руска печка със собствени ръце)
  5. В огнището за поддържане на арката, с особено големи размери на самата пещ, е необходимо да се направят подпорни колони. Те са изработени от специални шперплатови тухли, които имат изключително нисък коефициент на температурно разширение.

  6. По-нататъшното полагане не се различава от първите редове. Основното нещо в изграждането на пещта е да не бързате и внимателно да следват чертежите, да лежите на необходимите места за чугунени продукти, да разгледате тухлите до необходимия ръб или преход.


Редът за полагане на руската пещ

След като печката е окончателно построена, е необходимо да се позволи на разтвора да изсъхне и да започне варенето и втвърдяване на тухла не по-рано от 5-6 дни. Този период сигурно ще прихване дори и сместа от чамот, използвана вътре в тигела.

Полето, необходимо за изсушаване на паузата, може да се извърши чрез завършване на руската печка. В този случай тя изпълнява не само декоративна роля, но и във времето сигнали за съществуващите нарушения на целостта на ставите. Знаейки се в руските села, печката бе избелена - това направи възможно да се определи мястото, където разрушаването на пещта започва върху тъмни петна от сажди на повърхността. Завършването в класическата версия е изработено от глина, като материал, устойчив на температурни колебания, и посивял вар с тебешир. Но днес могат да се използват по-познати материали, като например керамични плочки, които обаче ще изискват чести ремонти при активното използване на фурната. Тъй като на практика е трудно да се избере съставът на разтвора, който да бъде слабо изложен на температурата на околната среда и нагряването на пещта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Как да се изгради печкаКак да се изгради печка
Как да поставим печкатаКак да поставим печката
Живописвайки печка със собствените си ръцеЖивописвайки печка със собствените си ръце
Промиване на фурната със собствените си ръцеПромиване на фурната със собствените си ръце
Печка на улицата със собствените си ръцеПечка на улицата със собствените си ръце
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Шведска фурна със собствени ръцеШведска фурна със собствени ръце
Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръцеИнсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце
Монтиране на печка за вана от собствените ръцеМонтиране на печка за вана от собствените ръце
» » Зидария на руската пещ
© 2021 BggeHat.com